Iagttagelsens fænomenologi: sammenfatning og overvejelser

Casper Feilberg, John Ivan Maul

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TitelKvalitative iagttagelser : at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag
RedaktørerCasper Feilberg, John Maul
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato2019
Sider291-308
Kapitel10
ISBN (Trykt)978-87-7210-020-3
StatusUdgivet - 2019
NavnSkriftserie om eksistentiel fænomenologi
ISSN2245-3091

• eksistentiel fænomenologi

Feilberg, C., & Maul, J. I. (2019). Iagttagelsens fænomenologi: sammenfatning og overvejelser. I C. Feilberg, & J. Maul (red.), Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag (s. 291-308). Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Skriftserie om eksistentiel fænomenologi
Feilberg, Casper ; Maul, John Ivan. / Iagttagelsens fænomenologi : sammenfatning og overvejelser. Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag. red. / Casper Feilberg ; John Maul. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2019. s. 291-308 (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi).
@inbook{f983357b51d241a185eacaaf5c9f06b7,
title = "Iagttagelsens f{\ae}nomenologi: sammenfatning og overvejelser",
abstract = "Resum{\'e}: Kapitlet indledes med analyser af sproglige og kropslige aspekter af iagttagelse: forholdet mellem sprog og mening, sprog og rytme samt opm{\ae}rksomhed og krop. Dette f{\o}rer frem en skitsering af nogle mods{\ae}tnings- fyldte forhold, som den eksistentielle f{\ae}nomenologi er kendetegnet ved at se sammenh{\ae}ngene i. Afslutningsvist belyses det eksistentiel-f{\ae}nomenologiske samspil mellem teori og praksis i iagttagelse og unders{\o}gelse.",
keywords = "eksistentiel f{\ae}nomenologi",
author = "Casper Feilberg and Maul, {John Ivan}",
year = "2019",
isbn = "978-87-7210-020-3",
series = "Skriftserie om eksistentiel f{\ae}nomenologi",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
pages = "291--308",
editor = "Casper Feilberg and John Maul",
booktitle = "Kvalitative iagttagelser",

Feilberg, C & Maul, JI 2019, Iagttagelsens fænomenologi: sammenfatning og overvejelser. i C Feilberg & J Maul (red), Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, Skriftserie om eksistentiel fænomenologi, s. 291-308.

Iagttagelsens fænomenologi : sammenfatning og overvejelser. / Feilberg, Casper; Maul, John Ivan.

Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag. red. / Casper Feilberg; John Maul. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2019. s. 291-308 (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi).

TY - CHAP

T1 - Iagttagelsens fænomenologi

T2 - sammenfatning og overvejelser

AU - Feilberg, Casper

AU - Maul, John Ivan

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - Resumé: Kapitlet indledes med analyser af sproglige og kropslige aspekter af iagttagelse: forholdet mellem sprog og mening, sprog og rytme samt opmærksomhed og krop. Dette fører frem en skitsering af nogle modsætnings- fyldte forhold, som den eksistentielle fænomenologi er kendetegnet ved at se sammenhængene i. Afslutningsvist belyses det eksistentiel-fænomenologiske samspil mellem teori og praksis i iagttagelse og undersøgelse.

AB - Resumé: Kapitlet indledes med analyser af sproglige og kropslige aspekter af iagttagelse: forholdet mellem sprog og mening, sprog og rytme samt opmærksomhed og krop. Dette fører frem en skitsering af nogle modsætnings- fyldte forhold, som den eksistentielle fænomenologi er kendetegnet ved at se sammenhængene i. Afslutningsvist belyses det eksistentiel-fænomenologiske samspil mellem teori og praksis i iagttagelse og undersøgelse.

KW - eksistentiel fænomenologi

UR - https://aauforlag.dk/shop/boeger/kvalitative-iagttagelser.aspx

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7210-020-3

T3 - Skriftserie om eksistentiel fænomenologi

SP - 291

EP - 308

BT - Kvalitative iagttagelser

A2 - Feilberg, Casper

A2 - Maul, John

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Feilberg C, Maul JI. Iagttagelsens fænomenologi: sammenfatning og overvejelser. I Feilberg C, Maul J, red., Kvalitative iagttagelser: at forstå, undersøge og udrede mennesker på et eksistentiel-fænomenologisk grundlag. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. 2019. s. 291-308. (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi).