Identifying notions of environment in obesity research using a mixed methods approach

Torben Elgaard Jensen, Anne Katrine Kleberg Hansen, stanley Ulijaszek, Anders Kristian Munk, Anders Koed Madsen, Line Hillersdal, Astrid Pernille Jespersen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

6 Citationer (Scopus)
29 Downloads (Pure)

Abstrakt

Den seneste stigning i beregningsbaserede metoder inden for samfundsvidenskab har åbnet nye muligheder for at udforske kvalitative spørgsmål gennem analyse af store mængder tekst. Denne artikel anvender et blandet metode design, der inkorporerer maskinaflæsning, netværksanalyse, semantisk analyse og kvalitativ analyse af 414 højt citerede publikationer om obesogene miljøer mellem 2001 og 2015. Metoden producerer et udførligt netværkskort med fem forskellige forestillinger om miljø, hvoraf alle for tiden er aktive inden for fedmeforskning. De fem forestillinger er institutionelle, byggede, mad, familie og kropsmiljøer. Netværkskortet foreslås som et navigationsværktøj både for politiske aktører, der ønsker at koordinere indsatsen mellem en række interessenter og for forskere, der ønsker at forstå deres egne forsknings- og forskningsplaner i lyset af forskellige positioner på området. Den afsluttende del af artiklen undersøger, hvordan netværkskortet også kan indlede et bredere sæt refleksioner om konfiguration, differentiering og sammenhæng indenfor feltet fedmeforskning.
OriginalsprogEngelsk
TidsskriftObesity Reviews
Vol/bind20
Udgave nummer4
Sider (fra-til)621-630
Antal sider10
ISSN1467-7881
DOI
StatusUdgivet - apr. 2019

Emneord

  • Obesogene miljøer
  • Semantisk analyse
  • Visuel netværksanalyse
  • Fedmefremmende miljøer

Fingeraftryk Dyk ned i forskningsemnerne om 'Identifying notions of environment in obesity research using a mixed methods approach'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater