Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstrakt

Hvordan ser sundhedssystemet ud med brugernes øjne - hvad oplever de? Hvor er de sundhedsprofessionelle brændpunkter i forhold til at sikre et vellykket og sammenhængende patientforløb? Hvorfor ikke inddrage brugerne i et forsøg på at finde svar på disse spørgsmål? Artiklen fokuserer på, hvordan brugerne oplever Den Samordnede Demensudredningsmodel i Region Nordjylland, med afsæt i primær sektors rolle og opgaver, hvor der er klare aftaler om kommunikationsveje og samarbejdsform. I et forskningsprojekt har personer, der er udredt ud fra denne model, og deres nærmeste pårørende bidraget med deres oplevelser og forslag til forbedringer. Artiklens intention er at åbne op for en dialog om betydningen af, at brugernes oplevelser og perspektiv indgår som en integreret del af sundhedsvæsenets intentioner og indsats for at sikre det sammenhængende patientforløb. Jeg håber artiklen vil kunne benyttes som inspiration til og belysning af brugernes oplevelser med patientforløb, som nok er lokale, men som givetvis har en række træk til fælles med det, der foregår andre steder i det danske sundhedsvæsen.
TitelSammenhænge i sundhedskommunikation

• demenssygeplejerske
  • tværfaglig samarbejde

Citationsformater

Ottesen, A. M. (2015). Inddragelse af brugernes oplevelser og perspektiver i det sammenhængende patientforløb - hvor tværfaglig og tværsektoriel kommunikation og samarbejde er det fælles omdrejningspunkt. I S. Frimann, M. B. Sørensen, & H. S. Wentzer (red.), Sammenhænge i sundhedskommunikation (1. udg., s. 171-204). Aalborg Universitetsforlag.