Indoor Environmental Quality og the first European ModelHome 2020: Home for Life

Bidragets oversatte titel: Indeklimakvalitet i det første Europæiske ModelHome 2020: Bolig for Livet

Gitte Gylling Hammershøj Olesen, Ellen Kathrine Hansen, Peter Foldbjerg, Lone Feifer

Eksport af forskningsdata: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPosterForskningpeer review

253 Downloads (Pure)

Resumé

Indeklimakvaliteten i vores bygninger er afgørende for vores sundhed. I udviklingen af bæredygtige boliger i fremtiden ligger en stor udfordring i at kombinere energieffektivitet med sunde og gode indeklimaforhold og samtidig skabe smukke bygninger og miljøer, der giver mere end de tager. Active House visionen tager netop denne udfordring op ved at kombinere energi, indeklima og miljø til at udvikle ideer og viden om vores fremtidige bygninger. ModelHome 2020 projektet tager udgangspunkt i Active House vision og materialiserer det ved at designe og konstruere seks bygninger som forslag til vores fremtidige bæredygtige bygninger. Disse bygninger udgør et laboratorium i en-til-en skala for udforskning af alle mulige aspekter. Rigtige mennesker flytter ind i disse bygninger for at gøre det muligt at udforske ikke blot den tekniske udførelse af bygninger, men især også at skabe mulighed for at udforske kvaliteter og erfaring der skabes ved at bo i huset. Dette paper fokuserer på at udforske indeklimakvaliteten i det første ModelHome 2020 boligprojekt - enfamiliehuset Bolig for livet i Danmark. Huset er målt gennem et år, mens en test familie har boet i huset og har udført normale dagligdagsaktiviteter. Dermed er både den tekniske ydeevne af huset og beboernes oplevelser målt. For at kunne udføre denne hybrid måling er målemetoder fra forskellige videnskabelige felter anvendt. Natur-og ingeniørvidenskabelige metoder understøtter måling af de kvantitative aspekter såsom temperatur og CO2-niveau. Metoder fra kunstneriske og humanistiske videnskaber anvendes til måling af beboerne oplevelser - og dermed bygningens evne til at yde i en mere kvalitativ optik. Disse metoder omfatter observation, interviews og kulturelle sonder. Paperet beskriver resultater for dagslysmiljø, termiskmiljø, og den indendørs luftkvalitet - præsenteret gennem både kvantitative og kvalitative fremstillinger. Endelig drøfter paperet, hvordan de forskellige resultater kan udfordre og støtte hinanden i at skabe en sund vurdering af fremtidens bæredygtige boliger - baseret på et menneskeligt centreret perspektiv.
OriginalsprogEngelsk
Udgivelsesdato14 sep. 2011
Antal sider1
PublikationsstatusUdgivet - 14 sep. 2011
BegivenhederInternational Conference on CleanTech for Sustainable Buildings: From Nano to Urban Scale - Lausanne, Schweiz
Varighed: 14 sep. 201116 sep. 2011

Konference

KonferenceInternational Conference on CleanTech for Sustainable Buildings
LandSchweiz
ByLausanne
Periode14/09/201116/09/2011

Citer dette

Olesen, G. G. H., Hansen, E. K., Foldbjerg, P., & Feifer, L. (2011). Indoor Environmental Quality og the first European ModelHome 2020: Home for Life. Poster præsenteret på International Conference on CleanTech for Sustainable Buildings, Lausanne, Schweiz.
Olesen, Gitte Gylling Hammershøj ; Hansen, Ellen Kathrine ; Foldbjerg, Peter ; Feifer, Lone. / Indoor Environmental Quality og the first European ModelHome 2020 : Home for Life. Poster præsenteret på International Conference on CleanTech for Sustainable Buildings, Lausanne, Schweiz.1 s.
@conference{7dd70a05db2e42eb986db2e95f94cfa2,
title = "Indoor Environmental Quality og the first European ModelHome 2020: Home for Life",
abstract = "Indeklimakvaliteten i vores bygninger er afg{\o}rende for vores sundhed. I udviklingen af b{\ae}redygtige boliger i fremtiden ligger en stor udfordring i at kombinere energieffektivitet med sunde og gode indeklimaforhold og samtidig skabe smukke bygninger og milj{\o}er, der giver mere end de tager. Active House visionen tager netop denne udfordring op ved at kombinere energi, indeklima og milj{\o} til at udvikle ideer og viden om vores fremtidige bygninger. ModelHome 2020 projektet tager udgangspunkt i Active House vision og materialiserer det ved at designe og konstruere seks bygninger som forslag til vores fremtidige b{\ae}redygtige bygninger. Disse bygninger udg{\o}r et laboratorium i en-til-en skala for udforskning af alle mulige aspekter. Rigtige mennesker flytter ind i disse bygninger for at g{\o}re det muligt at udforske ikke blot den tekniske udf{\o}relse af bygninger, men is{\ae}r ogs{\aa} at skabe mulighed for at udforske kvaliteter og erfaring der skabes ved at bo i huset. Dette paper fokuserer p{\aa} at udforske indeklimakvaliteten i det f{\o}rste ModelHome 2020 boligprojekt - enfamiliehuset Bolig for livet i Danmark. Huset er m{\aa}lt gennem et {\aa}r, mens en test familie har boet i huset og har udf{\o}rt normale dagligdagsaktiviteter. Dermed er b{\aa}de den tekniske ydeevne af huset og beboernes oplevelser m{\aa}lt. For at kunne udf{\o}re denne hybrid m{\aa}ling er m{\aa}lemetoder fra forskellige videnskabelige felter anvendt. Natur-og ingeni{\o}rvidenskabelige metoder underst{\o}tter m{\aa}ling af de kvantitative aspekter s{\aa}som temperatur og CO2-niveau. Metoder fra kunstneriske og humanistiske videnskaber anvendes til m{\aa}ling af beboerne oplevelser - og dermed bygningens evne til at yde i en mere kvalitativ optik. Disse metoder omfatter observation, interviews og kulturelle sonder. Paperet beskriver resultater for dagslysmilj{\o}, termiskmilj{\o}, og den indend{\o}rs luftkvalitet - pr{\ae}senteret gennem b{\aa}de kvantitative og kvalitative fremstillinger. Endelig dr{\o}fter paperet, hvordan de forskellige resultater kan udfordre og st{\o}tte hinanden i at skabe en sund vurdering af fremtidens b{\ae}redygtige boliger - baseret p{\aa} et menneskeligt centreret perspektiv.",
author = "Olesen, {Gitte Gylling Hammersh{\o}j} and Hansen, {Ellen Kathrine} and Peter Foldbjerg and Lone Feifer",
year = "2011",
month = "9",
day = "14",
language = "English",
note = "null ; Conference date: 14-09-2011 Through 16-09-2011",

}

Olesen, GGH, Hansen, EK, Foldbjerg, P & Feifer, L 2011, 'Indoor Environmental Quality og the first European ModelHome 2020: Home for Life', International Conference on CleanTech for Sustainable Buildings, Lausanne, Schweiz, 14/09/2011 - 16/09/2011.

Indoor Environmental Quality og the first European ModelHome 2020 : Home for Life. / Olesen, Gitte Gylling Hammershøj; Hansen, Ellen Kathrine; Foldbjerg, Peter; Feifer, Lone.

2011. Poster præsenteret på International Conference on CleanTech for Sustainable Buildings, Lausanne, Schweiz.

Eksport af forskningsdata: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPosterForskningpeer review

TY - CONF

T1 - Indoor Environmental Quality og the first European ModelHome 2020

AU - Olesen, Gitte Gylling Hammershøj

AU - Hansen, Ellen Kathrine

AU - Foldbjerg, Peter

AU - Feifer, Lone

PY - 2011/9/14

Y1 - 2011/9/14

N2 - Indeklimakvaliteten i vores bygninger er afgørende for vores sundhed. I udviklingen af bæredygtige boliger i fremtiden ligger en stor udfordring i at kombinere energieffektivitet med sunde og gode indeklimaforhold og samtidig skabe smukke bygninger og miljøer, der giver mere end de tager. Active House visionen tager netop denne udfordring op ved at kombinere energi, indeklima og miljø til at udvikle ideer og viden om vores fremtidige bygninger. ModelHome 2020 projektet tager udgangspunkt i Active House vision og materialiserer det ved at designe og konstruere seks bygninger som forslag til vores fremtidige bæredygtige bygninger. Disse bygninger udgør et laboratorium i en-til-en skala for udforskning af alle mulige aspekter. Rigtige mennesker flytter ind i disse bygninger for at gøre det muligt at udforske ikke blot den tekniske udførelse af bygninger, men især også at skabe mulighed for at udforske kvaliteter og erfaring der skabes ved at bo i huset. Dette paper fokuserer på at udforske indeklimakvaliteten i det første ModelHome 2020 boligprojekt - enfamiliehuset Bolig for livet i Danmark. Huset er målt gennem et år, mens en test familie har boet i huset og har udført normale dagligdagsaktiviteter. Dermed er både den tekniske ydeevne af huset og beboernes oplevelser målt. For at kunne udføre denne hybrid måling er målemetoder fra forskellige videnskabelige felter anvendt. Natur-og ingeniørvidenskabelige metoder understøtter måling af de kvantitative aspekter såsom temperatur og CO2-niveau. Metoder fra kunstneriske og humanistiske videnskaber anvendes til måling af beboerne oplevelser - og dermed bygningens evne til at yde i en mere kvalitativ optik. Disse metoder omfatter observation, interviews og kulturelle sonder. Paperet beskriver resultater for dagslysmiljø, termiskmiljø, og den indendørs luftkvalitet - præsenteret gennem både kvantitative og kvalitative fremstillinger. Endelig drøfter paperet, hvordan de forskellige resultater kan udfordre og støtte hinanden i at skabe en sund vurdering af fremtidens bæredygtige boliger - baseret på et menneskeligt centreret perspektiv.

AB - Indeklimakvaliteten i vores bygninger er afgørende for vores sundhed. I udviklingen af bæredygtige boliger i fremtiden ligger en stor udfordring i at kombinere energieffektivitet med sunde og gode indeklimaforhold og samtidig skabe smukke bygninger og miljøer, der giver mere end de tager. Active House visionen tager netop denne udfordring op ved at kombinere energi, indeklima og miljø til at udvikle ideer og viden om vores fremtidige bygninger. ModelHome 2020 projektet tager udgangspunkt i Active House vision og materialiserer det ved at designe og konstruere seks bygninger som forslag til vores fremtidige bæredygtige bygninger. Disse bygninger udgør et laboratorium i en-til-en skala for udforskning af alle mulige aspekter. Rigtige mennesker flytter ind i disse bygninger for at gøre det muligt at udforske ikke blot den tekniske udførelse af bygninger, men især også at skabe mulighed for at udforske kvaliteter og erfaring der skabes ved at bo i huset. Dette paper fokuserer på at udforske indeklimakvaliteten i det første ModelHome 2020 boligprojekt - enfamiliehuset Bolig for livet i Danmark. Huset er målt gennem et år, mens en test familie har boet i huset og har udført normale dagligdagsaktiviteter. Dermed er både den tekniske ydeevne af huset og beboernes oplevelser målt. For at kunne udføre denne hybrid måling er målemetoder fra forskellige videnskabelige felter anvendt. Natur-og ingeniørvidenskabelige metoder understøtter måling af de kvantitative aspekter såsom temperatur og CO2-niveau. Metoder fra kunstneriske og humanistiske videnskaber anvendes til måling af beboerne oplevelser - og dermed bygningens evne til at yde i en mere kvalitativ optik. Disse metoder omfatter observation, interviews og kulturelle sonder. Paperet beskriver resultater for dagslysmiljø, termiskmiljø, og den indendørs luftkvalitet - præsenteret gennem både kvantitative og kvalitative fremstillinger. Endelig drøfter paperet, hvordan de forskellige resultater kan udfordre og støtte hinanden i at skabe en sund vurdering af fremtidens bæredygtige boliger - baseret på et menneskeligt centreret perspektiv.

M3 - Poster

Y2 - 14 September 2011 through 16 September 2011

ER -

Olesen GGH, Hansen EK, Foldbjerg P, Feifer L. Indoor Environmental Quality og the first European ModelHome 2020: Home for Life. 2011. Poster præsenteret på International Conference on CleanTech for Sustainable Buildings, Lausanne, Schweiz.