Hanne Mette Ochsner Ridder, Brynjulf Stige, Liv Gunnhild Qvale, Christian Gold

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

OriginalsprogEngelsk
TitelBreaking new ground : Dedicated to Finn Kjærsdam
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato2014
Udgave1.
Sider68-81
Kapitel5
ISBN (Trykt)978-87-7112-139-1
StatusUdgivet - 2014

Ridder, H. M. O., Stige, B., Qvale, L. G., & Gold, C. (2014). Individual music therapy for agitation in dementia: An exploratory randomized controlled trial. I Breaking new ground: Dedicated to Finn Kjærsdam (1. udg., s. 68-81). Aalborg Universitetsforlag.
Ridder, Hanne Mette Ochsner ; Stige, Brynjulf ; Qvale, Liv Gunnhild ; Gold, Christian. / Individual music therapy for agitation in dementia : An exploratory randomized controlled trial. Breaking new ground: Dedicated to Finn Kjærsdam. 1. udg. Aalborg Universitetsforlag, 2014. s. 68-81
@inbook{a7014e6b4453426682cecca00c4a165b,
title = "Individual music therapy for agitation in dementia: An exploratory randomized controlled trial",
abstract = "Godt nyt til dem, der har nydt et liv som glade musikere. Musik kan ikke blot bidrage til at {\o}ge kognitiv reserve, men kan ogs{\aa} skabe ro og n{\ae}rv{\ae}r. Det er en unik ressource, og der er i den seneste tid kommet fokus p{\aa} de skjulte fordele ved musiknydelse, musikud{\o}velse og musikalsk samv{\ae}r, og bl.a. er der inddraget sp{\o}rgsm{\aa}l om dette i den seneste danske folkesundhedsunders{\o}gelse. I en unders{\o}gelse fra Institut for Kommunikation udf{\o}rt i samarbejde med forskere fra Universitetet i Bergen er fokus p{\aa} effekten af musikterapi p{\aa} personer med sv{\ae}r demens, som udviser symptomer p{\aa} urolig adf{\ae}rd, og derfor er s{\ae}rligt plejekr{\ae}vende. Unders{\o}gelsen viser, at musikterapien kan mindske personalets oplevelse af urolig adf{\ae}rd, samt forebygge brugen af psykofarmaka. Artiklen er publiceret i Aging & Mental Health og l{\aa} allerede kort efter publiceringen p{\aa} tidsskriftets top 10 for de mest l{\ae}ste artikler. Den 5{\aa}rige kandidatuddannelse i Musikterapi p{\aa} Aalborg Universitet er unik i dansk unddannelsessammenh{\ae}ng og har samtid et internationalt anerkendt forskerprogram.",
author = "Ridder, {Hanne Mette Ochsner} and Brynjulf Stige and Qvale, {Liv Gunnhild} and Christian Gold",
year = "2014",
language = "English",
isbn = "978-87-7112-139-1",
pages = "68--81",
booktitle = "Breaking new ground",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "1.",

Ridder, HMO, Stige, B, Qvale, LG & Gold, C 2014, Individual music therapy for agitation in dementia: An exploratory randomized controlled trial. i Breaking new ground: Dedicated to Finn Kjærsdam. 1. udg, Aalborg Universitetsforlag, s. 68-81.

Individual music therapy for agitation in dementia : An exploratory randomized controlled trial. / Ridder, Hanne Mette Ochsner; Stige, Brynjulf; Qvale, Liv Gunnhild; Gold, Christian.

Breaking new ground: Dedicated to Finn Kjærsdam. 1. udg. Aalborg Universitetsforlag, 2014. s. 68-81.

TY - CHAP

T1 - Individual music therapy for agitation in dementia

T2 - An exploratory randomized controlled trial

AU - Ridder, Hanne Mette Ochsner

AU - Stige, Brynjulf

AU - Qvale, Liv Gunnhild

AU - Gold, Christian

PY - 2014

Y1 - 2014

N2 - Godt nyt til dem, der har nydt et liv som glade musikere. Musik kan ikke blot bidrage til at øge kognitiv reserve, men kan også skabe ro og nærvær. Det er en unik ressource, og der er i den seneste tid kommet fokus på de skjulte fordele ved musiknydelse, musikudøvelse og musikalsk samvær, og bl.a. er der inddraget spørgsmål om dette i den seneste danske folkesundhedsundersøgelse. I en undersøgelse fra Institut for Kommunikation udført i samarbejde med forskere fra Universitetet i Bergen er fokus på effekten af musikterapi på personer med svær demens, som udviser symptomer på urolig adfærd, og derfor er særligt plejekrævende. Undersøgelsen viser, at musikterapien kan mindske personalets oplevelse af urolig adfærd, samt forebygge brugen af psykofarmaka. Artiklen er publiceret i Aging & Mental Health og lå allerede kort efter publiceringen på tidsskriftets top 10 for de mest læste artikler. Den 5årige kandidatuddannelse i Musikterapi på Aalborg Universitet er unik i dansk unddannelsessammenhæng og har samtid et internationalt anerkendt forskerprogram.

AB - Godt nyt til dem, der har nydt et liv som glade musikere. Musik kan ikke blot bidrage til at øge kognitiv reserve, men kan også skabe ro og nærvær. Det er en unik ressource, og der er i den seneste tid kommet fokus på de skjulte fordele ved musiknydelse, musikudøvelse og musikalsk samvær, og bl.a. er der inddraget spørgsmål om dette i den seneste danske folkesundhedsundersøgelse. I en undersøgelse fra Institut for Kommunikation udført i samarbejde med forskere fra Universitetet i Bergen er fokus på effekten af musikterapi på personer med svær demens, som udviser symptomer på urolig adfærd, og derfor er særligt plejekrævende. Undersøgelsen viser, at musikterapien kan mindske personalets oplevelse af urolig adfærd, samt forebygge brugen af psykofarmaka. Artiklen er publiceret i Aging & Mental Health og lå allerede kort efter publiceringen på tidsskriftets top 10 for de mest læste artikler. Den 5årige kandidatuddannelse i Musikterapi på Aalborg Universitet er unik i dansk unddannelsessammenhæng og har samtid et internationalt anerkendt forskerprogram.

M3 - Book chapter

SN - 978-87-7112-139-1

SP - 68

EP - 81