Indledning

Birgit Eriksson, Christian Jantzen, Karen Hvidtfeld Madsen, Anne Scott Sørensen

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskning

Abstract

Gennem smagen forbinder vi os med andre mennesker, hvad enten det sker ved at understrege det fælles eller det, der adskiller. I begge tilfælde forudsættes der en sammenlignelighed og en fælles interesse i at etablere den. Bogen Smagskulturer og formidlingsformer indeholder artikler om tradition og fornyelse i forholdet mellem det æstetiske og kulturen, dvs. i de forbindelser, der skabes mellem følelser, sanser og former på den en side og det sociale på den anden side. Påtrængende spørgsmål, der søges besvaret, vedrører forholdet mellem smag og identitet, æstetik og etik og konsekvenserne af den æstetiske globalisering for den lokale kulturformidling.
OriginalsprogDansk
TitelSmagskulturer og formidlingsformer
RedaktørerChristian Jantzen, Anne Scott Sørensen, Birgit Eriksson, Karen Hvidtfeld Madsen
UdgivelsesstedÅrhus
ForlagKlim
Publikationsdato2006
Sider8–13
ISBN (Trykt)8779554695
StatusUdgivet - 2006

Emneord

  • Smag
  • æstetik
  • senmodernitet
  • kultursociologi
  • kulturanalyse

Citationsformater