Innovation på tværs af brancher: Håndbog i kreative konkurrencefordele

Søren Würtz Jessen, Andreas Linnet, Rasmus Wiinstedt Tscherning, Søren Graakjær Smed, Jens F. Jensen

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Abstract

Denne håndbog er til dig, der gerne vil udvikle din virksomhed. Hvad enten du er direktør, marketingchef, innovationschef eller i øvrigt har en rolle i virksomheden, hvor du kan sætte gang i ny forretningsudvikling.
Håndbogens formål er at give dig bedre muligheder for at komme i gang med innovations- og forretningsudviklings-projekter, som rækker ud over egen branche. På engelsk anvendes begrebet ’Cross sector innovation’ eller blot ’Cross innovation’. Det bedste bud, vi har på et dansk udtryk, er at anvende det engelske udtryk. Vi mener, at der er god brug for en letlæselig håndbog til innovation som rækker ud til nye brancher og nye partnere, der ofte har et anderledes udgangspunkt og sprog og en anden kundeforståelse end virksomheder. Det er netop denne anderledeshed, der er en ressource, fordi den kan skabe et brud med ’plejer’ udtryksformer og metoder til forretnings-udvikling.
Håndbogens fokus er samspil med de brancher, som betegnes kreative erhverv og oplevelseserhverv. Det vil sige designere, musikere, scenekunstnere, festivaler, eventarrangører, computerspilsudviklere, medier, oplevelses-attraktioner og mange andre. I denne håndbog kalder vi samlet eksperterne fra disse erhverv for oplevelseseksperter, fordi oplevelsesekspertisen netop er deres fælles kendetegn, og fordi det er denne ekspertise, der gør det værdifuldt at samarbejde med disse erhverv. Vores hovedpointe er, at det kan føre til ny værdiskabelse at samarbejde med oplevelseseksperter, fordi disse har andre perspektiver på kunder, brugere, publikum, gæster mv. og har andre måder at kommunikere på samt arbejder med alternative udviklingsprocesser. Alle disse nye vinkler rummer en potentiel værdi, hvis du kan finde det rette udgangspunkt for et samarbejde, de rette partnere og etablere en god og forretningsorienteret dialog. Denne håndbog hjælper dig netop med disse trin.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2013
StatusUdgivet - 2013

Bibliografisk note

ISBN 978-87-7112-111-7

Citationsformater