SJIT Happens og ungdoms-tv: Identitet og iscenesættelse af oplevet autenticitet

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Abstrakt

I kapitlet "SJIT Happens og ungdoms-tv" tager jeg udgangspunkt i, at unge seere i aldersgruppen 12-34 har flyttet sig fratraditionelt lineært tv til online mediebrug siden 2010. Dette udgangspunktfører til to vinkler: en institutionsanalytisk redegørelse for TV 2’sungdomskanal ZULU og en analyse af serien SJITHappens (2012-2017) i denne dobbelte kontekst af organisationsforandringerog ændrede seervaner. Jeg anskuer således SJIT Happens som et repræsentativt eksempel på en ungdomsseriesiscenesættelse af forestillede seeridentiteter og en skabelse af en oplevetautenticitet for kernemålgruppen. Kapitlet indeholder en diskussion af tilgangeneenkeltprogramanalyse og programfladeanalyse i forhold til overgangen fra flow-tvtil streaming-tjenesternes vækst. Det er dette kapitels hovedpointe, at særligten series iscenesættelse fungerer som en repræsentation af kernepublikummet, ogkapitlet gennemarbejder iscenesættelsens forskellige dimensioner. For atundersøge SJIT Happens' transmedielleog paratekstuelle forhold til sociale medier indfører jeg begrebetintegreret transmedialitet, der igen differentieres i intern og eksterntransmedialitet. Kapitlets konklusion fremhæver seriens målrettedeinkorporering af kerneseerne i serien selv, og der peges fremad mod yderligereanalytiske tilgange i enkeltprogramsanalysen som midler til en forståelse af enungdomsgenerations medieforbrug.

OriginalsprogDansk
TitelTv-analyse
RedaktørerGunhild Agger, Jørgen Riber Christensen, Louise Brix Jacobsen
Antal sider17
ForlagSystime Academic
Publikationsdatonov. 2018
Sider217-234
ISBN (Trykt)978-87-616-9477-5
StatusUdgivet - nov. 2018
NavnMÆRKK – Æstetik og Kommunikation
Nummer7
ISSN2245-2818

Emneord

  • tv-analyse
  • ungdomsserier
  • iscenesættelse
  • transmedialitet
  • kanalprofil

Aktiviteter

  • 1 Foredrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Ungdom, identitet og serier

Kim Toft Hansen (Foredragsholder), , Louise Brix Jacobsen (Foredragsholder), & Steen Ledet Christiansen (Foredragsholder)

24 feb. 2020

Aktivitet: Foredrag og mundtlige bidragForedrag og præsentationer i privat eller offentlig virksomhed

Fil

Citationsformater

Hansen, K. T. (2018). SJIT Happens og ungdoms-tv: Identitet og iscenesættelse af oplevet autenticitet. I G. Agger, J. Riber Christensen, & L. Brix Jacobsen (red.), Tv-analyse (s. 217-234). Systime Academic. MÆRKK – Æstetik og Kommunikation, Nr. 7