Køn, uddannelse og befolkningsstrømme

Opsamling af tværnordiske indspil, erfaringer og praksiseksempler

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Resumé

Under det danske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2015 blev der sat fokus på udfordringer og gode praksiseksempler i relation til køn, uddannelse og befolkningsstrømme i yderområderne i hele Norden – Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island og de selvstyrende lande Grønland, Færøerne samt Åland. Denne opsamlingsrapport sammenfatter de resultater samt konklusioner, som er afdækket i den eksisterende nordiske forskning og faglitteratur på området samt præsenterer de erfaringer og faglige indspil, som kom frem på et seminar for vidensdeling for forskellige interessenter på tværs af Norden. Rapport giver således en en komprimeret præsentation af den viden, der foreligger på området, og fungerer samtidig som et mere praksisorienteret inspirationskatalog til politiske beslutningstagere, andre myndigheder og aktører i forhold til en fremtidig indsats på området - lokalt, regionalt, nationalt og på tværs af Norden.
OriginalsprogDansk
ForlagNordic Council of Ministers
Vol/bind513
Antal sider49
ISBN (Trykt)978‐92‐893‐4501‐9
ISBN (Elektronisk)978‐92‐893‐4503‐3
Rekvirerende organisationNordic Council of Ministers / Nordisk Ministerråd
DOI
StatusUdgivet - apr. 2016
NavnTemaNord
Vol/bind513
ISSN0908-6692

Citer dette

@book{f1806f8775af4f1c954d30b02734bcd4,
title = "K{\o}n, uddannelse og befolkningsstr{\o}mme: Opsamling af tv{\ae}rnordiske indspil, erfaringer og praksiseksempler",
abstract = "Under det danske formandskab for Nordisk Ministerr{\aa}d i 2015 blev der sat fokus p{\aa} udfordringer og gode praksiseksempler i relation til k{\o}n, uddannelse og befolkningsstr{\o}mme i yderomr{\aa}derne i hele Norden – Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island og de selvstyrende lande Gr{\o}nland, F{\ae}r{\o}erne samt {\AA}land. Denne opsamlingsrapport sammenfatter de resultater samt konklusioner, som er afd{\ae}kket i den eksisterende nordiske forskning og faglitteratur p{\aa} omr{\aa}det samt pr{\ae}senterer de erfaringer og faglige indspil, som kom frem p{\aa} et seminar for vidensdeling for forskellige interessenter p{\aa} tv{\ae}rs af Norden. Rapport giver s{\aa}ledes en en komprimeret pr{\ae}sentation af den viden, der foreligger p{\aa} omr{\aa}det, og fungerer samtidig som et mere praksisorienteret inspirationskatalog til politiske beslutningstagere, andre myndigheder og akt{\o}rer i forhold til en fremtidig indsats p{\aa} omr{\aa}det - lokalt, regionalt, nationalt og p{\aa} tv{\ae}rs af Norden.",
author = "Bennike, {Kathrine Bjerg} and Faber, {Stine Thidemann} and Nielsen, {Helene Pristed}",
year = "2016",
month = "4",
doi = "10.6027/TN2016-513",
language = "Dansk",
isbn = "978‐92‐893‐4501‐9",
volume = "513",
publisher = "Nordic Council of Ministers",
address = "Danmark",

}

Køn, uddannelse og befolkningsstrømme : Opsamling af tværnordiske indspil, erfaringer og praksiseksempler . / Bennike, Kathrine Bjerg; Faber, Stine Thidemann; Nielsen, Helene Pristed.

Nordic Council of Ministers, 2016. 49 s. (TemaNord, Bind 513).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

TY - RPRT

T1 - Køn, uddannelse og befolkningsstrømme

T2 - Opsamling af tværnordiske indspil, erfaringer og praksiseksempler

AU - Bennike, Kathrine Bjerg

AU - Faber, Stine Thidemann

AU - Nielsen, Helene Pristed

PY - 2016/4

Y1 - 2016/4

N2 - Under det danske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2015 blev der sat fokus på udfordringer og gode praksiseksempler i relation til køn, uddannelse og befolkningsstrømme i yderområderne i hele Norden – Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island og de selvstyrende lande Grønland, Færøerne samt Åland. Denne opsamlingsrapport sammenfatter de resultater samt konklusioner, som er afdækket i den eksisterende nordiske forskning og faglitteratur på området samt præsenterer de erfaringer og faglige indspil, som kom frem på et seminar for vidensdeling for forskellige interessenter på tværs af Norden. Rapport giver således en en komprimeret præsentation af den viden, der foreligger på området, og fungerer samtidig som et mere praksisorienteret inspirationskatalog til politiske beslutningstagere, andre myndigheder og aktører i forhold til en fremtidig indsats på området - lokalt, regionalt, nationalt og på tværs af Norden.

AB - Under det danske formandskab for Nordisk Ministerråd i 2015 blev der sat fokus på udfordringer og gode praksiseksempler i relation til køn, uddannelse og befolkningsstrømme i yderområderne i hele Norden – Norge, Danmark, Sverige, Finland, Island og de selvstyrende lande Grønland, Færøerne samt Åland. Denne opsamlingsrapport sammenfatter de resultater samt konklusioner, som er afdækket i den eksisterende nordiske forskning og faglitteratur på området samt præsenterer de erfaringer og faglige indspil, som kom frem på et seminar for vidensdeling for forskellige interessenter på tværs af Norden. Rapport giver således en en komprimeret præsentation af den viden, der foreligger på området, og fungerer samtidig som et mere praksisorienteret inspirationskatalog til politiske beslutningstagere, andre myndigheder og aktører i forhold til en fremtidig indsats på området - lokalt, regionalt, nationalt og på tværs af Norden.

U2 - 10.6027/TN2016-513

DO - 10.6027/TN2016-513

M3 - Rapport

SN - 978‐92‐893‐4501‐9

VL - 513

BT - Køn, uddannelse og befolkningsstrømme

PB - Nordic Council of Ministers

ER -