Kaj Munks digtning og livssyn

StatusUdgivet - 7 nov. 2019
BegivenhedBOGLANCERING OG RECEPTION

KAJ MUNKS DIGTNING OG LIVSSYN AF ANKER GEMZØE OG MOGENS PAHUUS
TORSDAG DEN 7. 11. KL. 13.30 TIL CA. 16 AALBORG UNIVERSITET, CREATE, RENDSBURGGADE 14, LOKALE 4.231 – MED EFTERFØLGENDE RECEPTION
Varighed: 7 nov. 20197 nov. 2019

Konference

KonferenceBOGLANCERING OG RECEPTION

KAJ MUNKS DIGTNING OG LIVSSYN AF ANKER GEMZØE OG MOGENS PAHUUS
Periode07/11/201907/11/2019

• Litteratur
  • Drama
  • Lyrik
  • Prosa
  • Kaj Munk
  • Diktatur
  • Demokrati
  • Kulturkamp

Gemzøe, A., & Pahuus, M. (2019). Kaj Munks digtning og livssyn. (1. udg.) Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
Gemzøe, Anker ; Pahuus, Mogens. / Kaj Munks digtning og livssyn. 1. udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2019. 400 s.
@book{fbb5a60981fe4172ab7f289f85523b28,
title = "Kaj Munks digtning og livssyn",
abstract = "Bogen giver en ajourf{\o}rt litter{\ae}r og id{\'e}historisk l{\ae}sning af Kaj Munks bedste v{\ae}rker, en indg{\aa}ende kritisk fortolkning og vurdering, der kan give et nyt, begrundet billede af det blivende i hans forfatterskab. Men den g{\aa}r ogs{\aa} n{\ae}rmere ind p{\aa} de litter{\ae}rt svagere v{\ae}rker, der er v{\ae}sentlige kilder til hans mere problematiske, personlige politiske og religi{\o}se opfattelser. Bogen kombinerer litter{\ae}re og filosofiske synsvinkler. En fagf{\ae}llevurdering af bogen konkluderer: ”de to forfattere har skrevet den ultimative fremstilling af Kaj Munks forfatterskab, dels p.gr.a. den grundige l{\ae}sning af alt hvad han har skrevet, dels p.gr.a. det nu tilg{\ae}ngelige, omfattende arkivmateriale de inddrager, og dels fordi de s{\aa} udpr{\ae}get er i kritisk dialog med stort set alle der hidtil har skrevet om hans digtning og livssyn”.",
keywords = "Litteratur, Drama, Lyrik, Prosa, Kaj Munk, Diktatur, Demokrati, Kulturkamp, literature, drama, prose, dictatorship, democracy",
author = "Anker Gemz{\o}e and Mogens Pahuus",
year = "2019",
month = "11",
day = "7",
isbn = "978-87-7210-266-5",
volume = "1",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "1.",

Gemzøe, A & Pahuus, M 2019, Kaj Munks digtning og livssyn. bind 1, 1. udg, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

Kaj Munks digtning og livssyn. / Gemzøe, Anker; Pahuus, Mogens.

1. udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2019. 400 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Kaj Munks digtning og livssyn

AU - Gemzøe, Anker

AU - Pahuus, Mogens

PY - 2019/11/7

Y1 - 2019/11/7

N2 - Bogen giver en ajourført litterær og idéhistorisk læsning af Kaj Munks bedste værker, en indgående kritisk fortolkning og vurdering, der kan give et nyt, begrundet billede af det blivende i hans forfatterskab. Men den går også nærmere ind på de litterært svagere værker, der er væsentlige kilder til hans mere problematiske, personlige politiske og religiøse opfattelser. Bogen kombinerer litterære og filosofiske synsvinkler. En fagfællevurdering af bogen konkluderer: ”de to forfattere har skrevet den ultimative fremstilling af Kaj Munks forfatterskab, dels p.gr.a. den grundige læsning af alt hvad han har skrevet, dels p.gr.a. det nu tilgængelige, omfattende arkivmateriale de inddrager, og dels fordi de så udpræget er i kritisk dialog med stort set alle der hidtil har skrevet om hans digtning og livssyn”.

AB - Bogen giver en ajourført litterær og idéhistorisk læsning af Kaj Munks bedste værker, en indgående kritisk fortolkning og vurdering, der kan give et nyt, begrundet billede af det blivende i hans forfatterskab. Men den går også nærmere ind på de litterært svagere værker, der er væsentlige kilder til hans mere problematiske, personlige politiske og religiøse opfattelser. Bogen kombinerer litterære og filosofiske synsvinkler. En fagfællevurdering af bogen konkluderer: ”de to forfattere har skrevet den ultimative fremstilling af Kaj Munks forfatterskab, dels p.gr.a. den grundige læsning af alt hvad han har skrevet, dels p.gr.a. det nu tilgængelige, omfattende arkivmateriale de inddrager, og dels fordi de så udpræget er i kritisk dialog med stort set alle der hidtil har skrevet om hans digtning og livssyn”.

KW - Litteratur

KW - Drama

KW - Lyrik

KW - Prosa

KW - Kaj Munk

KW - Diktatur

KW - Demokrati

KW - Kulturkamp

KW - literature

KW - drama

KW - prose

KW - dictatorship

KW - democracy

UR - https://aauforlag.dk/shop/boeger/kaj-munks-digtning-og-livssyn.aspx

M3 - Bog

SN - 978-87-7210-266-5

VL - 1

BT - Kaj Munks digtning og livssyn

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Gemzøe A, Pahuus M. Kaj Munks digtning og livssyn. 1. udg. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2019. 400 s.