Kaj Munks digtning og livssyn

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogpeer review

Abstrakt

Bogen giver en ajourført litterær og idéhistorisk læsning af Kaj Munks bedste værker, en indgående kritisk fortolkning og vurdering, der kan give et nyt, begrundet billede af det blivende i hans forfatterskab. Men den går også nærmere ind på de litterært svagere værker, der er væsentlige kilder til hans mere problematiske, personlige politiske og religiøse opfattelser. Bogen kombinerer litterære og filosofiske synsvinkler.

En fagfællevurdering af bogen konkluderer: ”de to forfattere har skrevet den ultimative fremstilling af Kaj Munks forfatterskab, dels p.gr.a. den grundige læsning af alt hvad han har skrevet, dels p.gr.a. det nu tilgængelige, omfattende arkivmateriale de inddrager, og dels fordi de så udpræget er i kritisk dialog med stort set alle der hidtil har skrevet om hans digtning og livssyn”.
UdgivelsesstedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Vol/bind1
Udgave1.