Karakterbogen: Om karakterer, læring og elevstrategier i en præstationskultur

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

4951 Downloads (Pure)

ForlagAalborg Universitetsforlag
Vol/bind6
Udgave1
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-697-6
StatusUdgivet - 2018
NavnUngdomsliv
ISSN2445-5075

• ungdomsuddannelser
  • præstationskultur
  • karaktergivning
  • bedømmelsesformer

@book{9680216c04e04c9da9772516ea5b5a6d,
title = "Karakterbogen: Om karakterer, l{\ae}ring og elevstrategier i en pr{\ae}stationskultur",
abstract = "Karakterbogen handler om l{\ae}rings- og pr{\ae}stationskulturen p{\aa} ungdoms­uddannelserne. Den stiller skarpt p{\aa} elevernes strategier i m{\o}det med uddannelserne og undervisningen og p{\aa} elevernes oplevelser af det at v{\ae}re en del af l{\ae}ringskulturen p{\aa} uddannelserne.Bogen kaster dermed lys over centrale sp{\o}rgsm{\aa}l som: Hvordan forst{\aa}r de unge betydningen af karakterer og bed{\o}mmelse? Hvilke former for feedback driver eleverne? Hvad optager eleverne i forhold til deres l{\ae}ring? Hvad kendetegner l{\ae}ringskulturen i m{\o}det mellem de unge og l{\ae}rerne? Bogen s{\o}ger at analysere og forst{\aa} disse sp{\o}rgsm{\aa}l i relation til pr{\ae}station og mestring, som udg{\o}r den overordnede analytiske ramme. Bogen tilbyder s{\aa}ledes nuancerede og v{\ae}sentlige perspektiver p{\aa} den aktuelle debat omkring pr{\ae}stationskultur i ungdomsuddannelserne.Karakterbogen er skrevet af lektor Arnt Louw og professor Noemi Katznelson, der i en {\aa}rr{\ae}kke har forsket i unge og ungdomsuddannelser. Bogen peger p{\aa} en r{\ae}kke centrale udfordringer og mulige veje frem. Bogen er s{\aa}ledes en guldgrube for alle, der arbejder med ungdomsuddannelserne, b{\aa}de i praksis og p{\aa} politiske niveau. Bogen henvender sig dog ogs{\aa} til de unge, og udg{\o}r samlet set inspiration til dialog mellem unge, l{\ae}rere, ledere og politikere omkring karakterer, bed{\o}mmelse og l{\ae}ring i ungdomsuddannelserne.",
keywords = "ungdomsuddannelser, pr{\ae}stationskultur, karaktergivning, bed{\o}mmelsesformer",
author = "Noemi Katznelson and Louw, {Arnt Vestergaard}",
year = "2018",
volume = "6",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
edition = "1",

Karakterbogen : Om karakterer, læring og elevstrategier i en præstationskultur. / Katznelson, Noemi; Louw, Arnt Vestergaard.

1 udg. Aalborg Universitetsforlag, 2018. 109 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Karakterbogen

T2 - Om karakterer, læring og elevstrategier i en præstationskultur

AU - Katznelson, Noemi

AU - Louw, Arnt Vestergaard

PY - 2018

Y1 - 2018

N2 - Karakterbogen handler om lærings- og præstationskulturen på ungdoms­uddannelserne. Den stiller skarpt på elevernes strategier i mødet med uddannelserne og undervisningen og på elevernes oplevelser af det at være en del af læringskulturen på uddannelserne.Bogen kaster dermed lys over centrale spørgsmål som: Hvordan forstår de unge betydningen af karakterer og bedømmelse? Hvilke former for feedback driver eleverne? Hvad optager eleverne i forhold til deres læring? Hvad kendetegner læringskulturen i mødet mellem de unge og lærerne? Bogen søger at analysere og forstå disse spørgsmål i relation til præstation og mestring, som udgør den overordnede analytiske ramme. Bogen tilbyder således nuancerede og væsentlige perspektiver på den aktuelle debat omkring præstationskultur i ungdomsuddannelserne.Karakterbogen er skrevet af lektor Arnt Louw og professor Noemi Katznelson, der i en årrække har forsket i unge og ungdomsuddannelser. Bogen peger på en række centrale udfordringer og mulige veje frem. Bogen er således en guldgrube for alle, der arbejder med ungdomsuddannelserne, både i praksis og på politiske niveau. Bogen henvender sig dog også til de unge, og udgør samlet set inspiration til dialog mellem unge, lærere, ledere og politikere omkring karakterer, bedømmelse og læring i ungdomsuddannelserne.

AB - Karakterbogen handler om lærings- og præstationskulturen på ungdoms­uddannelserne. Den stiller skarpt på elevernes strategier i mødet med uddannelserne og undervisningen og på elevernes oplevelser af det at være en del af læringskulturen på uddannelserne.Bogen kaster dermed lys over centrale spørgsmål som: Hvordan forstår de unge betydningen af karakterer og bedømmelse? Hvilke former for feedback driver eleverne? Hvad optager eleverne i forhold til deres læring? Hvad kendetegner læringskulturen i mødet mellem de unge og lærerne? Bogen søger at analysere og forstå disse spørgsmål i relation til præstation og mestring, som udgør den overordnede analytiske ramme. Bogen tilbyder således nuancerede og væsentlige perspektiver på den aktuelle debat omkring præstationskultur i ungdomsuddannelserne.Karakterbogen er skrevet af lektor Arnt Louw og professor Noemi Katznelson, der i en årrække har forsket i unge og ungdomsuddannelser. Bogen peger på en række centrale udfordringer og mulige veje frem. Bogen er således en guldgrube for alle, der arbejder med ungdomsuddannelserne, både i praksis og på politiske niveau. Bogen henvender sig dog også til de unge, og udgør samlet set inspiration til dialog mellem unge, lærere, ledere og politikere omkring karakterer, bedømmelse og læring i ungdomsuddannelserne.

KW - ungdomsuddannelser

KW - præstationskultur

KW - karaktergivning

KW - bedømmelsesformer