Karakterbogen: Om karakterer, læring og elevstrategier i en præstationskultur

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

7651 Downloads (Pure)

Abstrakt

Karakterbogen handler om lærings- og præstationskulturen på ungdoms­uddannelserne. Den stiller skarpt på elevernes strategier i mødet med uddannelserne og undervisningen og på elevernes oplevelser af det at være en del af læringskulturen på uddannelserne.

Bogen kaster dermed lys over centrale spørgsmål som: Hvordan forstår de unge betydningen af karakterer og bedømmelse? Hvilke former for feedback driver eleverne? Hvad optager eleverne i forhold til deres læring? Hvad kendetegner læringskulturen i mødet mellem de unge og lærerne? Bogen søger at analysere og forstå disse spørgsmål i relation til præstation og mestring, som udgør den overordnede analytiske ramme. Bogen tilbyder således nuancerede og væsentlige perspektiver på den aktuelle debat omkring præstationskultur i ungdomsuddannelserne.

Karakterbogen er skrevet af lektor Arnt Louw og professor Noemi Katznelson, der i en årrække har forsket i unge og ungdomsuddannelser. Bogen peger på en række centrale udfordringer og mulige veje frem. Bogen er således en guldgrube for alle, der arbejder med ungdomsuddannelserne, både i praksis og på politiske niveau. Bogen henvender sig dog også til de unge, og udgør samlet set inspiration til dialog mellem unge, lærere, ledere og politikere omkring karakterer, bedømmelse og læring i ungdomsuddannelserne.
ForlagAalborg Universitetsforlag
Vol/bind6
Udgave1
ISBN (Elektronisk)978-87-7112-697-6
StatusUdgivet - 2018
NavnUngdomsliv
ISSN2445-5075

• ungdomsuddannelser
  • præstationskultur
  • karaktergivning
  • bedømmelsesformer

Projekter

Karaktergivning og bedømmelsesformer på ungdomsuddannelserne

Louw, A. & Katznelson, N.

01/09/201631/08/2018

Projekter: ProjektForskning

• 1 Konferenceabstrakt til konference

Learning in a performance culture: a Danish study on grades, learning and student strategies in upper secondary education programs

Louw, A. & Katznelson, N., 14 aug. 2019, s. 21. 21 s.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskning

Åben adgang
Fil