Karakterdifferentiering på danske universiteter - fordelt på hovedområder

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

1123 Downloads (Pure)

Udgivelses stedAalborg
ForlagInstitut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, Aalborg Universitet
StatusUdgivet - 2009
NavnCCWS Research Notes

• gruppeeksamen
  • karakterspredning
  • universiteter

Klausen, T. B. (2009). Karakterdifferentiering på danske universiteter - fordelt på hovedområder. Aalborg: Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, Aalborg Universitet. CCWS Research Notes
Klausen, Trond Beldo. / Karakterdifferentiering på danske universiteter - fordelt på hovedområder. Aalborg : Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, Aalborg Universitet, 2009. 12 s. (CCWS Research Notes).
@book{ea0ae71092e611de90ca000ea68e967b,
title = "Karakterdifferentiering p{\aa} danske universiteter - fordelt p{\aa} hovedomr{\aa}der",
abstract = "Sp{\o}rgsm{\aa}let i dette papir er, hvorvidt eksamination i grupper p{\aa} de lange videreg{\aa}ende uddannelser har bidraget til en lavere grad af karakterdifferentiering. Unders{\o}gelsen viser, at spredningen af karakterer ikke har v{\ae}ret v{\ae}sentlig st{\o}rre p{\aa} de traditionelle universiteter end p{\aa} Aalborg Universitet, som i udstrakt grad har anvendt gruppeeksamen. Det andet ’gruppeuniversitet’, Roskilde Universitetscenter (RUC), har derimod haft en noget lavere grad af spredning. {\AA}rsagen er dog usikker, da RUC har haft langt f{\ae}rre karaktergivende eksamener end de {\o}vrige universiteter.",
keywords = "gruppeeksamen, karakterspredning, universiteter",
author = "Klausen, {Trond Beldo}",
year = "2009",
series = "CCWS Research Notes",
publisher = "Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, Aalborg Universitet",

Klausen, TB 2009, Karakterdifferentiering på danske universiteter - fordelt på hovedområder. CCWS Research Notes, Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, Aalborg Universitet, Aalborg.

Karakterdifferentiering på danske universiteter - fordelt på hovedområder. / Klausen, Trond Beldo.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Karakterdifferentiering på danske universiteter - fordelt på hovedområder

AU - Klausen, Trond Beldo

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Spørgsmålet i dette papir er, hvorvidt eksamination i grupper på de lange videregående uddannelser har bidraget til en lavere grad af karakterdifferentiering. Undersøgelsen viser, at spredningen af karakterer ikke har været væsentlig større på de traditionelle universiteter end på Aalborg Universitet, som i udstrakt grad har anvendt gruppeeksamen. Det andet ’gruppeuniversitet’, Roskilde Universitetscenter (RUC), har derimod haft en noget lavere grad af spredning. Årsagen er dog usikker, da RUC har haft langt færre karaktergivende eksamener end de øvrige universiteter.

AB - Spørgsmålet i dette papir er, hvorvidt eksamination i grupper på de lange videregående uddannelser har bidraget til en lavere grad af karakterdifferentiering. Undersøgelsen viser, at spredningen af karakterer ikke har været væsentlig større på de traditionelle universiteter end på Aalborg Universitet, som i udstrakt grad har anvendt gruppeeksamen. Det andet ’gruppeuniversitet’, Roskilde Universitetscenter (RUC), har derimod haft en noget lavere grad af spredning. Årsagen er dog usikker, da RUC har haft langt færre karaktergivende eksamener end de øvrige universiteter.

KW - gruppeeksamen

KW - karakterspredning

KW - universiteter

M3 - Rapport

T3 - CCWS Research Notes

BT - Karakterdifferentiering på danske universiteter - fordelt på hovedområder

PB - Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, Aalborg Universitet

CY - Aalborg

Klausen TB. Karakterdifferentiering på danske universiteter - fordelt på hovedområder. Aalborg: Institut for Sociologi, Socialt Arbejde og Organisation, Aalborg Universitet, 2009. 12 s. (CCWS Research Notes).