Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog: En antologi

Mogens Pahuus (Redaktør), Jacob Rendotorff (Redaktør), Pia Søltoft (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Udgave1
ISBN (Trykt)9788771123067
StatusUdgivet - 2015
NavnSkriftserie om eksistentiel fænomenologi
Nummer2
ISSN2245-3091

• ekstentiel fænomenologi
  • Kierkegaard
  • Søren Kierkegaard

Pahuus, M., Rendotorff, J., & Søltoft, P. (red.) (2015). Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog: En antologi. (1 udg.) Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Skriftserie om eksistentiel fænomenologi, Nr. 2
Pahuus, Mogens (Redaktør) ; Rendotorff, Jacob (Redaktør) ; Søltoft, Pia (Redaktør). / Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog : En antologi. 1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2015. 295 s. (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi; Nr. 2).
@book{2661e1345e9948219ce5493dc61524c7,
title = "Kierkegaard som eksistentiel f{\ae}nomenolog: En antologi",
abstract = "Kierkegaard som eksistentiel f{\ae}nomenolog er en antologi, som fremh{\ae}ver de f{\ae}nomenologiske aspekter i Kierkegaards beskrivelser af de grundl{\ae}ggende f{\ae}nomener i den menneskelige tilv{\ae}relse. Den fokuserer p{\aa} Kierkegaards anskuelse af mennesket som en konkret eksisterende person, et t{\ae}nkende, f{\o}lende og handlende subjekt, der altid har til opgave at forholde sig til sig selv, sin omverden og de andre.Bogen behandler for det f{\o}rste Kierkegaards eget f{\ae}nomenologiske projekt og hans analyser af angst, fortvivlelse, bluf{\ae}rdighed, samvittighed, selvbedrag og autenticitet. For det andet hans forhold til samtidens eksistentielle t{\ae}nkning (bl.a. Schelling og Poul Martin M{\o}ller) og ikke mindst hans forhold til eftertidens eksistentielle t{\ae}nkning (bl.a. Jaspers, Wittgenstein, Agampen og Zisek). Og for det tredje Kierkegaards betydning for den senere eksistentielle psykologi og psykiatri.",
keywords = "ekstentiel f{\ae}nomenologi, Kierkegaard, S{\o}ren Kierkegaard",
editor = "Mogens Pahuus and Jacob Rendotorff and Pia S{\o}ltoft",
year = "2015",
isbn = "9788771123067",
series = "Skriftserie om eksistentiel f{\ae}nomenologi",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
number = "2",
edition = "1",

Pahuus, M, Rendotorff, J & Søltoft, P (red) 2015, Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog: En antologi. Skriftserie om eksistentiel fænomenologi, nr. 2, 1 udg, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog : En antologi. / Pahuus, Mogens (Redaktør); Rendotorff, Jacob (Redaktør); Søltoft, Pia (Redaktør).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog

T2 - En antologi

A2 - Pahuus, Mogens

A2 - Rendotorff, Jacob

A2 - Søltoft, Pia

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog er en antologi, som fremhæver de fænomenologiske aspekter i Kierkegaards beskrivelser af de grundlæggende fænomener i den menneskelige tilværelse. Den fokuserer på Kierkegaards anskuelse af mennesket som en konkret eksisterende person, et tænkende, følende og handlende subjekt, der altid har til opgave at forholde sig til sig selv, sin omverden og de andre.Bogen behandler for det første Kierkegaards eget fænomenologiske projekt og hans analyser af angst, fortvivlelse, blufærdighed, samvittighed, selvbedrag og autenticitet. For det andet hans forhold til samtidens eksistentielle tænkning (bl.a. Schelling og Poul Martin Møller) og ikke mindst hans forhold til eftertidens eksistentielle tænkning (bl.a. Jaspers, Wittgenstein, Agampen og Zisek). Og for det tredje Kierkegaards betydning for den senere eksistentielle psykologi og psykiatri.

AB - Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog er en antologi, som fremhæver de fænomenologiske aspekter i Kierkegaards beskrivelser af de grundlæggende fænomener i den menneskelige tilværelse. Den fokuserer på Kierkegaards anskuelse af mennesket som en konkret eksisterende person, et tænkende, følende og handlende subjekt, der altid har til opgave at forholde sig til sig selv, sin omverden og de andre.Bogen behandler for det første Kierkegaards eget fænomenologiske projekt og hans analyser af angst, fortvivlelse, blufærdighed, samvittighed, selvbedrag og autenticitet. For det andet hans forhold til samtidens eksistentielle tænkning (bl.a. Schelling og Poul Martin Møller) og ikke mindst hans forhold til eftertidens eksistentielle tænkning (bl.a. Jaspers, Wittgenstein, Agampen og Zisek). Og for det tredje Kierkegaards betydning for den senere eksistentielle psykologi og psykiatri.

KW - ekstentiel fænomenologi

KW - Kierkegaard

KW - Søren Kierkegaard

UR - http://aauforlag.dk/Shop/skriftserier/skriftserie-om-eksistentiel-faenomenologi/kierkegaard-som-eksistentiel-faenomenolog.aspx

M3 - Antologi

SN - 9788771123067

T3 - Skriftserie om eksistentiel fænomenologi

BT - Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Pahuus M, (ed.), Rendotorff J, (ed.), Søltoft P, (ed.). Kierkegaard som eksistentiel fænomenolog: En antologi. 1 udg. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2015. 295 s. (Skriftserie om eksistentiel fænomenologi; Nr. 2).