Kompetencer hos studerende og kandidater fra Anvendt Filosofi i samarbejdet med virksomheder: Employability-indsatser for Anvendt Filosofi, foråret 2021

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

Abstrakt

Med støtte fra Erhvervspuljen blev det i foråret 2021 muligt at gennemføre tre indsatser med et beskæftigelsesrettet sigte for studerende på Anvendt Filosofi ved Aalborg Universitet. Erhvervspuljen ”støtter indledende og opfølgende aktiviteter ifm. samarbejde mellem studerende og nordjyske SMV’er. Den kan søges af studerende og ansatte og skal øge deres incitamenter for at deltage i samarbejdsfremmende aktiviteter med nordjyske SMV’er”.

De tre indsatser har samlet set understøttet hinanden og bidraget til et indblik i, hvad studerende og kandidater i Anvendt Filosofi bruger deres kompetencer til i samarbejdet med virksomheder. Vi vil i den følgende redegørelse overvejende fokusere på den ene af de tre indsatser. Her har Rasmus Uhrenfeldt interviewet tre studerende i praktik/praksissamarbejder, samt to kandidater i Anvendt Filosofi, som aktivt bruger deres uddannelse i deres nuværende job.

Formålet med interviewene har været at samle eksempler på den brug og udvikling af kompetencer, der gør sig gældende, når studerende fra og kandidater i Anvendt Filosofi samarbejder med virksomheder. Eksemplerne er tænkt som inspiration og information til kommende studerende på Anvendt Filosofi, når de tænker i jobrettede baner. Ligeledes er nærværende rapport en information til kolleger inden for feltet. Det stigende fokus på employability betyder bl.a., at der efterspørges viden om, hvordan studerendes uddannelse bruges i beskæftigelsesmæssige sammenhænge.

De to øvrige indsatser, som Erhvervspuljen har støttet, har bestået i en praktikbørs rettet mod studerende på 8. semester, samt en erhvervsdag, hvor studerende fra Anvendt Filosofis 4.-10. semester kunne deltage (en kort beskrivelse findes i slutningen af rapporten).
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2021
Antal sider27
StatusUdgivet - 2021

Citationsformater