Koncernbegrebet: Selskabs- og regnskabsrettens koncernbegreber

Udgave1. udgave
ISBN (Trykt)978-87-93457-03-4
StatusUdgivet - 15 dec. 2016

Søgaard, G. (2016). Koncernbegrebet: Selskabs- og regnskabsrettens koncernbegreber. (1. udgave udg.) WERLAUFF Publishing A/S.
Søgaard, Gitte. / Koncernbegrebet : Selskabs- og regnskabsrettens koncernbegreber. 1. udgave udg. WERLAUFF Publishing A/S, 2016. 454 s.
@book{0b24a7921e154d718c6d8c7b4ad1afe8,
title = "Koncernbegrebet: Selskabs- og regnskabsrettens koncernbegreber",
abstract = "Siden 2005 har europ{\ae}iske b{\o}rsnoterede selskaber skullet afl{\ae}gge koncernregnskaber efter IASB-organisationens regnskabsstandarder, og siden 2009-reformerne af den danske {\aa}rsregnskabslov og den danske selskabslov har disse loves koncernbegreber skullet fortolkes i overensstemmelse hermed.Bogen behandler transformeringen af den {\o}konomiske videnskabs vejledende standarder til kodificerede juridiske bestemmelser i dansk ret. I forbindelse hermed inddrages foruden regnskabsstandarder og danske regler ogs{\aa} EU-rettens forst{\aa}else af koncernbegrebet.I bogen analyseres indholdet af {\aa}rsregnskabslovens og selskabslovens koncernbegreber. Tillige s{\ae}ttes fokus p{\aa} den betydning, som det nye koncernbegreb har for koncernselskabsretten.Bogen er en lettere bearbejdning af forfatterens ph.d.-afhandling, som blev forsvaret ved Aalborg Universitet i februar 2016.",
author = "Gitte S{\o}gaard",
year = "2016",
month = "12",
day = "15",
isbn = "978-87-93457-03-4",
publisher = "WERLAUFF Publishing A/S",
edition = "1. udgave",

Koncernbegrebet : Selskabs- og regnskabsrettens koncernbegreber. / Søgaard, Gitte.

1. udgave udg. WERLAUFF Publishing A/S, 2016. 454 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogFormidling

TY - BOOK

T1 - Koncernbegrebet

T2 - Selskabs- og regnskabsrettens koncernbegreber

AU - Søgaard, Gitte

PY - 2016/12/15

Y1 - 2016/12/15

N2 - Siden 2005 har europæiske børsnoterede selskaber skullet aflægge koncernregnskaber efter IASB-organisationens regnskabsstandarder, og siden 2009-reformerne af den danske årsregnskabslov og den danske selskabslov har disse loves koncernbegreber skullet fortolkes i overensstemmelse hermed.Bogen behandler transformeringen af den økonomiske videnskabs vejledende standarder til kodificerede juridiske bestemmelser i dansk ret. I forbindelse hermed inddrages foruden regnskabsstandarder og danske regler også EU-rettens forståelse af koncernbegrebet.I bogen analyseres indholdet af årsregnskabslovens og selskabslovens koncernbegreber. Tillige sættes fokus på den betydning, som det nye koncernbegreb har for koncernselskabsretten.Bogen er en lettere bearbejdning af forfatterens ph.d.-afhandling, som blev forsvaret ved Aalborg Universitet i februar 2016.

AB - Siden 2005 har europæiske børsnoterede selskaber skullet aflægge koncernregnskaber efter IASB-organisationens regnskabsstandarder, og siden 2009-reformerne af den danske årsregnskabslov og den danske selskabslov har disse loves koncernbegreber skullet fortolkes i overensstemmelse hermed.Bogen behandler transformeringen af den økonomiske videnskabs vejledende standarder til kodificerede juridiske bestemmelser i dansk ret. I forbindelse hermed inddrages foruden regnskabsstandarder og danske regler også EU-rettens forståelse af koncernbegrebet.I bogen analyseres indholdet af årsregnskabslovens og selskabslovens koncernbegreber. Tillige sættes fokus på den betydning, som det nye koncernbegreb har for koncernselskabsretten.Bogen er en lettere bearbejdning af forfatterens ph.d.-afhandling, som blev forsvaret ved Aalborg Universitet i februar 2016.

UR - http://werlauff-publishing.com/koncernbegrebet-selskabs-og-regnskabsrettens-koncernbegreber.html

M3 - Bog

SN - 978-87-93457-03-4

BT - Koncernbegrebet

PB - WERLAUFF Publishing A/S

Søgaard G. Koncernbegrebet: Selskabs- og regnskabsrettens koncernbegreber. 1. udgave udg. WERLAUFF Publishing A/S, 2016. 454 s.