Kontorbelysning baseret på energieffektive arbejdslamper

Kjeld Johnsen, Helle F. Rasmussen, Anne Iversen, Carsten Fischer, Carsten P.V. Larsen, Steen Traberg-Borup

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

1131 Downloads (Pure)

Resumé

Rapporten beskriver resultaterne af et udviklingsprojekt for kontorbelysning, som tager udgangspunkt i den enkeltes behov, og medfører en variation, der af de fl este vil blive opfattet som en mere interessant belysning. Projektet har vist, at det er muligt at udforme arbejdslamper, så de i sig selv opfylder DS 700-kravene vedr. belysningsstyrker på arbejdsemne og arbejdsbord med en installeret effekt på kun 22 W. Herved kan behovet for almenlys nedsættes betydeligt, så der opnås en elbesparelse på ca. 25 % i forhold til typiske belysningsanlæg, som de udføres i dag.

OriginalsprogDansk
Udgivelses stedHørsholm
ForlagSBI forlag
Antal sider77
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1370-4
StatusUdgivet - 2009
NavnSBI
Nummer2009:09

Emneord

  • kontorbelysning
  • lamper
  • lyskilder
  • lysfordeling
  • farveegenskaber
  • belysningsstyrke
  • elbesparelse

Citer dette

Johnsen, K., Rasmussen, H. F., Iversen, A., Fischer, C., Larsen, C. P. V., & Traberg-Borup, S. (2009). Kontorbelysning baseret på energieffektive arbejdslamper. Hørsholm: SBI forlag. SBI, Nr. 2009:09
Johnsen, Kjeld ; Rasmussen, Helle F. ; Iversen, Anne ; Fischer, Carsten ; Larsen, Carsten P.V. ; Traberg-Borup, Steen. / Kontorbelysning baseret på energieffektive arbejdslamper. Hørsholm : SBI forlag, 2009. 77 s. (SBI; Nr. 2009:09).
@book{55a53620204011debddb000ea68e967b,
title = "Kontorbelysning baseret p{\aa} energieffektive arbejdslamper",
abstract = "Rapporten beskriver resultaterne af et udviklingsprojekt for kontorbelysning, som tager udgangspunkt i den enkeltes behov, og medf{\o}rer en variation, der af de fl este vil blive opfattet som en mere interessant belysning. Projektet har vist, at det er muligt at udforme arbejdslamper, s{\aa} de i sig selv opfylder DS 700-kravene vedr. belysningsstyrker p{\aa} arbejdsemne og arbejdsbord med en installeret effekt p{\aa} kun 22 W. Herved kan behovet for almenlys neds{\ae}ttes betydeligt, s{\aa} der opn{\aa}s en elbesparelse p{\aa} ca. 25 {\%} i forhold til typiske belysningsanl{\ae}g, som de udf{\o}res i dag.",
keywords = "kontorbelysning, lamper, lyskilder, lysfordeling, farveegenskaber, belysningsstyrke, elbesparelse",
author = "Kjeld Johnsen and Rasmussen, {Helle F.} and Anne Iversen and Carsten Fischer and Larsen, {Carsten P.V.} and Steen Traberg-Borup",
year = "2009",
language = "Dansk",
publisher = "SBI forlag",

}

Johnsen, K, Rasmussen, HF, Iversen, A, Fischer, C, Larsen, CPV & Traberg-Borup, S 2009, Kontorbelysning baseret på energieffektive arbejdslamper. SBI, nr. 2009:09, SBI forlag, Hørsholm.

Kontorbelysning baseret på energieffektive arbejdslamper. / Johnsen, Kjeld; Rasmussen, Helle F.; Iversen, Anne; Fischer, Carsten; Larsen, Carsten P.V.; Traberg-Borup, Steen.

Hørsholm : SBI forlag, 2009. 77 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Kontorbelysning baseret på energieffektive arbejdslamper

AU - Johnsen, Kjeld

AU - Rasmussen, Helle F.

AU - Iversen, Anne

AU - Fischer, Carsten

AU - Larsen, Carsten P.V.

AU - Traberg-Borup, Steen

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Rapporten beskriver resultaterne af et udviklingsprojekt for kontorbelysning, som tager udgangspunkt i den enkeltes behov, og medfører en variation, der af de fl este vil blive opfattet som en mere interessant belysning. Projektet har vist, at det er muligt at udforme arbejdslamper, så de i sig selv opfylder DS 700-kravene vedr. belysningsstyrker på arbejdsemne og arbejdsbord med en installeret effekt på kun 22 W. Herved kan behovet for almenlys nedsættes betydeligt, så der opnås en elbesparelse på ca. 25 % i forhold til typiske belysningsanlæg, som de udføres i dag.

AB - Rapporten beskriver resultaterne af et udviklingsprojekt for kontorbelysning, som tager udgangspunkt i den enkeltes behov, og medfører en variation, der af de fl este vil blive opfattet som en mere interessant belysning. Projektet har vist, at det er muligt at udforme arbejdslamper, så de i sig selv opfylder DS 700-kravene vedr. belysningsstyrker på arbejdsemne og arbejdsbord med en installeret effekt på kun 22 W. Herved kan behovet for almenlys nedsættes betydeligt, så der opnås en elbesparelse på ca. 25 % i forhold til typiske belysningsanlæg, som de udføres i dag.

KW - kontorbelysning

KW - lamper

KW - lyskilder

KW - lysfordeling

KW - farveegenskaber

KW - belysningsstyrke

KW - elbesparelse

M3 - Bog

BT - Kontorbelysning baseret på energieffektive arbejdslamper

PB - SBI forlag

CY - Hørsholm

ER -

Johnsen K, Rasmussen HF, Iversen A, Fischer C, Larsen CPV, Traberg-Borup S. Kontorbelysning baseret på energieffektive arbejdslamper. Hørsholm: SBI forlag, 2009. 77 s. (SBI; Nr. 2009:09).