ForlagArkitektur & Design (A&D Files)
StatusUdgivet - 12 jan. 2015
NavnA&D Skriftserie
Vol/bind86
ISSN1603-6204

• kreative erhverv
  • skalerbar forretningsmodel
  • digital, teknologi
  • Nordjysk niche
  • Erhvervsudvikling

@book{c92eff908f5b4ad5a2870f3e04fabfef,
title = "Kreative Nord: teknologiske og digitale potentialer",
abstract = "N{\aa}r man tidligere har talt om de kreative og innovative erhverv, har det ofte v{\ae}ret med et klart fokus p{\aa} kunst og kunsth{\aa}ndv{\ae}rk. The Work Foundation og the European Competitiveness Report s{\ae}tter i stedet fokus p{\aa}, at der skal satses p{\aa} de nye kreative og innovative brancher. En tilgang som ogs{\aa} afspejles i regeringens v{\ae}kstplan for de kreative og innovative brancher. Et andet omr{\aa}de, som ofte er blevet sammenholdt med de kreative og innovative erhverv, er turisme. Indenfor dette omr{\aa}de finder vi det tidligere ApeX-initiativ, hvor forskere fra Aalborg Universitet og regionen v{\ae}ret s{\ae}rligt synlige. Det st{\ae}rke fokus p{\aa} oplevelses{\o}konomi og turisme har imidlertid betydet, at en v{\ae}sentlig gruppe virksomheder er faldet udenfor forst{\aa}elsen af de kreative erhverv, og har dermed medvirket til at give et ufuldst{\ae}ndigt billede af brancherne og potentialerne samt udfordringerne i de kreative og innovative erhverv. Med denne rapport argumenteres der for, at de kreative og innovative erhverv kan defineres tydeligt med en egen nordjysk vinkel og med s{\ae}regne karakteristika; herunder en relativ grad af digitalisering og teknologisering, samt ikke stedbunde output og markeder.",
keywords = "kreative erhverv, skalerbar forretningsmodel, digital, teknologi, Nordjysk niche, Erhvervsudvikling",
author = "Lasse Andersson and Christian Nielsen and Kanstrup, {Anne Marie} and Laursen, {Maj Ragner} and Bennike, {Kathrine Bjerg}",
year = "2015",
month = "1",
day = "12",
publisher = "Arkitektur & Design (A&D Files)",

Kreative Nord : teknologiske og digitale potentialer. / Andersson, Lasse; Nielsen, Christian; Kanstrup, Anne Marie; Laursen, Maj Ragner; Bennike, Kathrine Bjerg.

Arkitektur & Design (A&D Files), 2015. 80 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

TY - RPRT

T1 - Kreative Nord

T2 - teknologiske og digitale potentialer

AU - Andersson, Lasse

AU - Nielsen, Christian

AU - Kanstrup, Anne Marie

AU - Laursen, Maj Ragner

AU - Bennike, Kathrine Bjerg

PY - 2015/1/12

Y1 - 2015/1/12

N2 - Når man tidligere har talt om de kreative og innovative erhverv, har det ofte været med et klart fokus på kunst og kunsthåndværk. The Work Foundation og the European Competitiveness Report sætter i stedet fokus på, at der skal satses på de nye kreative og innovative brancher. En tilgang som også afspejles i regeringens vækstplan for de kreative og innovative brancher. Et andet område, som ofte er blevet sammenholdt med de kreative og innovative erhverv, er turisme. Indenfor dette område finder vi det tidligere ApeX-initiativ, hvor forskere fra Aalborg Universitet og regionen været særligt synlige. Det stærke fokus på oplevelsesøkonomi og turisme har imidlertid betydet, at en væsentlig gruppe virksomheder er faldet udenfor forståelsen af de kreative erhverv, og har dermed medvirket til at give et ufuldstændigt billede af brancherne og potentialerne samt udfordringerne i de kreative og innovative erhverv. Med denne rapport argumenteres der for, at de kreative og innovative erhverv kan defineres tydeligt med en egen nordjysk vinkel og med særegne karakteristika; herunder en relativ grad af digitalisering og teknologisering, samt ikke stedbunde output og markeder.

AB - Når man tidligere har talt om de kreative og innovative erhverv, har det ofte været med et klart fokus på kunst og kunsthåndværk. The Work Foundation og the European Competitiveness Report sætter i stedet fokus på, at der skal satses på de nye kreative og innovative brancher. En tilgang som også afspejles i regeringens vækstplan for de kreative og innovative brancher. Et andet område, som ofte er blevet sammenholdt med de kreative og innovative erhverv, er turisme. Indenfor dette område finder vi det tidligere ApeX-initiativ, hvor forskere fra Aalborg Universitet og regionen været særligt synlige. Det stærke fokus på oplevelsesøkonomi og turisme har imidlertid betydet, at en væsentlig gruppe virksomheder er faldet udenfor forståelsen af de kreative erhverv, og har dermed medvirket til at give et ufuldstændigt billede af brancherne og potentialerne samt udfordringerne i de kreative og innovative erhverv. Med denne rapport argumenteres der for, at de kreative og innovative erhverv kan defineres tydeligt med en egen nordjysk vinkel og med særegne karakteristika; herunder en relativ grad af digitalisering og teknologisering, samt ikke stedbunde output og markeder.

KW - kreative erhverv

KW - skalerbar forretningsmodel

KW - digital, teknologi

KW - Nordjysk niche

KW - Erhvervsudvikling

M3 - Rapport

BT - Kreative Nord

PB - Arkitektur & Design (A&D Files)

Andersson L, Nielsen C, Kanstrup AM, Laursen MR, Bennike KB. Kreative Nord: teknologiske og digitale potentialer. Arkitektur & Design (A&D Files), 2015. 80 s. (A&D Skriftserie, Bind 86).