Kriminalitet og etniske minoriteter del III: Et bud på forebyggelesesmæssige indsatser

Et bud på forebyggelesesmæssige indsatser

Trine Ravn Nielsen, Sune Qvotrup Jensen, Kathrine Vitus

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

Resumé

Denne rapport med titlen ”Kriminalitet og etniske minoriteter – en kortlægning af empiriske mønstre, årsager og forebyggelsesmæssige indsatser” består af tre dele; Delrapport I, II og III. Hensigten med rapporten har været at styrke det eksisterende vidensgrundlag vedrørende forholdet mellem indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet samt at opnå viden om og pege på potentielt lovende, forebyggende initiativer.

I Delrapport I; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del I: En kortlægning af empiriske mønstre ”, har vi, på baggrund af relevante, statistiske undersøgelser, opsamlet den eksisterende viden vedrørende forholdet mellem ungdomskriminalitet og herkomst.
I Delrapport II; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del II: En kortlægning af årsagsforklaringer ”, har vi indkredset relevante, teoretiske forklaringer på sammenhængen mellem ungdomskriminalitet og indvandrerbaggrund. Foruden dette forklaringskatalog over relevante teoretiske traditioner fra sociologien, kriminologien og socialpsykologien, indeholder Del II ligeledes en diskussion af årsagsforklaringernes forebyggelsesmæssige implikationer.
I Delrapport III; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del III: Forebyggende indsatser”, har vi udvalgt tre potentielt kriminalpræventive indsatser. Disse beskrives dybdegående i forhold til deres formål, målgruppe, indsatsmetode og virkemiddel samt de særlige processer, der igangsættes gennem indsatserne, og som vi vurderer kan have en positiv effekt for de børn, unge og familier, indsatserne retter sig mod. Foruden dybdegående indsatsbeskrivelser, indeholder Delrapport III ligeledes en kort gennemgang af principper, der på det kriminalpræventive felt er en vis konsensus om erfaringsmæssigt kan anbefales i arbejdet med kriminalitetsforebyggelse over for (blandt andet) etniske minoritetsunge.
OriginalsprogDansk
ForlagDet Kriminalpræventive Råd
Antal sider113
StatusUdgivet - feb. 2019

Emneord

  • ungdomskriminalitet
  • kriminalitet
  • forebyggelse
  • kriminalpræventiv
  • indsatser
  • indvandrere
  • efterkommere

Citer dette

@book{02acd34d55624f3ebb4aa583d9294ff2,
title = "Kriminalitet og etniske minoriteter del III: Et bud p{\aa} forebyggelesesm{\ae}ssige indsatser: Et bud p{\aa} forebyggelesesm{\ae}ssige indsatser",
abstract = "Denne rapport med titlen ”Kriminalitet og etniske minoriteter – en kortl{\ae}gning af empiriske m{\o}nstre, {\aa}rsager og forebyggelsesm{\ae}ssige indsatser” best{\aa}r af tre dele; Delrapport I, II og III. Hensigten med rapporten har v{\ae}ret at styrke det eksisterende vidensgrundlag vedr{\o}rende forholdet mellem indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet samt at opn{\aa} viden om og pege p{\aa} potentielt lovende, forebyggende initiativer. I Delrapport I; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del I: En kortl{\ae}gning af empiriske m{\o}nstre ”, har vi, p{\aa} baggrund af relevante, statistiske unders{\o}gelser, opsamlet den eksisterende viden vedr{\o}rende forholdet mellem ungdomskriminalitet og herkomst. I Delrapport II; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del II: En kortl{\ae}gning af {\aa}rsagsforklaringer ”, har vi indkredset relevante, teoretiske forklaringer p{\aa} sammenh{\ae}ngen mellem ungdomskriminalitet og indvandrerbaggrund. Foruden dette forklaringskatalog over relevante teoretiske traditioner fra sociologien, kriminologien og socialpsykologien, indeholder Del II ligeledes en diskussion af {\aa}rsagsforklaringernes forebyggelsesm{\ae}ssige implikationer. I Delrapport III; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del III: Forebyggende indsatser”, har vi udvalgt tre potentielt kriminalpr{\ae}ventive indsatser. Disse beskrives dybdeg{\aa}ende i forhold til deres form{\aa}l, m{\aa}lgruppe, indsatsmetode og virkemiddel samt de s{\ae}rlige processer, der igangs{\ae}ttes gennem indsatserne, og som vi vurderer kan have en positiv effekt for de b{\o}rn, unge og familier, indsatserne retter sig mod. Foruden dybdeg{\aa}ende indsatsbeskrivelser, indeholder Delrapport III ligeledes en kort gennemgang af principper, der p{\aa} det kriminalpr{\ae}ventive felt er en vis konsensus om erfaringsm{\ae}ssigt kan anbefales i arbejdet med kriminalitetsforebyggelse over for (blandt andet) etniske minoritetsunge.",
keywords = "ungdomskriminalitet, kriminalitet, forebyggelse, kriminalpr{\ae}ventiv, indsatser, indvandrere, efterkommere",
author = "Nielsen, {Trine Ravn} and Jensen, {Sune Qvotrup} and Kathrine Vitus",
year = "2019",
month = "2",
language = "Dansk",
publisher = "Det Kriminalpr{\ae}ventive R{\aa}d",

}

Kriminalitet og etniske minoriteter del III: Et bud på forebyggelesesmæssige indsatser : Et bud på forebyggelesesmæssige indsatser. / Nielsen, Trine Ravn; Jensen, Sune Qvotrup; Vitus, Kathrine.

Det Kriminalpræventive Råd, 2019. 113 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

TY - RPRT

T1 - Kriminalitet og etniske minoriteter del III: Et bud på forebyggelesesmæssige indsatser

T2 - Et bud på forebyggelesesmæssige indsatser

AU - Nielsen, Trine Ravn

AU - Jensen, Sune Qvotrup

AU - Vitus, Kathrine

PY - 2019/2

Y1 - 2019/2

N2 - Denne rapport med titlen ”Kriminalitet og etniske minoriteter – en kortlægning af empiriske mønstre, årsager og forebyggelsesmæssige indsatser” består af tre dele; Delrapport I, II og III. Hensigten med rapporten har været at styrke det eksisterende vidensgrundlag vedrørende forholdet mellem indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet samt at opnå viden om og pege på potentielt lovende, forebyggende initiativer. I Delrapport I; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del I: En kortlægning af empiriske mønstre ”, har vi, på baggrund af relevante, statistiske undersøgelser, opsamlet den eksisterende viden vedrørende forholdet mellem ungdomskriminalitet og herkomst. I Delrapport II; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del II: En kortlægning af årsagsforklaringer ”, har vi indkredset relevante, teoretiske forklaringer på sammenhængen mellem ungdomskriminalitet og indvandrerbaggrund. Foruden dette forklaringskatalog over relevante teoretiske traditioner fra sociologien, kriminologien og socialpsykologien, indeholder Del II ligeledes en diskussion af årsagsforklaringernes forebyggelsesmæssige implikationer. I Delrapport III; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del III: Forebyggende indsatser”, har vi udvalgt tre potentielt kriminalpræventive indsatser. Disse beskrives dybdegående i forhold til deres formål, målgruppe, indsatsmetode og virkemiddel samt de særlige processer, der igangsættes gennem indsatserne, og som vi vurderer kan have en positiv effekt for de børn, unge og familier, indsatserne retter sig mod. Foruden dybdegående indsatsbeskrivelser, indeholder Delrapport III ligeledes en kort gennemgang af principper, der på det kriminalpræventive felt er en vis konsensus om erfaringsmæssigt kan anbefales i arbejdet med kriminalitetsforebyggelse over for (blandt andet) etniske minoritetsunge.

AB - Denne rapport med titlen ”Kriminalitet og etniske minoriteter – en kortlægning af empiriske mønstre, årsager og forebyggelsesmæssige indsatser” består af tre dele; Delrapport I, II og III. Hensigten med rapporten har været at styrke det eksisterende vidensgrundlag vedrørende forholdet mellem indvandrerbaggrund og ungdomskriminalitet samt at opnå viden om og pege på potentielt lovende, forebyggende initiativer. I Delrapport I; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del I: En kortlægning af empiriske mønstre ”, har vi, på baggrund af relevante, statistiske undersøgelser, opsamlet den eksisterende viden vedrørende forholdet mellem ungdomskriminalitet og herkomst. I Delrapport II; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del II: En kortlægning af årsagsforklaringer ”, har vi indkredset relevante, teoretiske forklaringer på sammenhængen mellem ungdomskriminalitet og indvandrerbaggrund. Foruden dette forklaringskatalog over relevante teoretiske traditioner fra sociologien, kriminologien og socialpsykologien, indeholder Del II ligeledes en diskussion af årsagsforklaringernes forebyggelsesmæssige implikationer. I Delrapport III; ”Kriminalitet og etniske minoriteter del III: Forebyggende indsatser”, har vi udvalgt tre potentielt kriminalpræventive indsatser. Disse beskrives dybdegående i forhold til deres formål, målgruppe, indsatsmetode og virkemiddel samt de særlige processer, der igangsættes gennem indsatserne, og som vi vurderer kan have en positiv effekt for de børn, unge og familier, indsatserne retter sig mod. Foruden dybdegående indsatsbeskrivelser, indeholder Delrapport III ligeledes en kort gennemgang af principper, der på det kriminalpræventive felt er en vis konsensus om erfaringsmæssigt kan anbefales i arbejdet med kriminalitetsforebyggelse over for (blandt andet) etniske minoritetsunge.

KW - ungdomskriminalitet

KW - kriminalitet

KW - forebyggelse

KW - kriminalpræventiv

KW - indsatser

KW - indvandrere

KW - efterkommere

M3 - Rapport

BT - Kriminalitet og etniske minoriteter del III: Et bud på forebyggelesesmæssige indsatser

PB - Det Kriminalpræventive Råd

ER -