Kulturlivet på Facebook #1: Begivenheder og brugere

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

38 Downloads (Pure)

Abstrakt

PÅ SPORET AF KULTURENS EKKOKAMRE
Et ekkokammer er et rum, hvor ligesindede mødes, udveksler informationer, og bekræft- es i deres synspunkter på et socialt medie. Vi taler ofte om ekkokamre som et demokratisk problem, fordi de politiske af slagsen kan føre til øget polarisering. Men måske forholder det sig anderledes med kulturlivet? Vores kulturin- stitutioner er med til at skabe og vedligeholde vores fællesskaber og bestyrke os i vores for- nemmelse af at dele noget med andre. I det lys kan det være interessant at forstå, hvordan ekkokamre også skaber muligheder for, at vi kan udtrykke og dele kulturinteresser med hi- nanden.
Vi viser, at der findes tydeligt afgrænsede in- teressefællesskaber omkring danske kultur- begivenheder på Facebook. Vi viser at disse fællesskaber er kendetegnet ved klare genre- mæssige interesser og stærke geografiske bånd. Og vi viser at det kun er ganske bestem- te kulturbegivenheder, der er i stand til at sam- le sådanne interessefællesskaber omkring sig over større geografiske afstande.
Bidragets oversatte titelCulture Life on Facebook: Events and users
OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
Antal sider12
ISBN (Elektronisk)978-87-92305-37-4
StatusUdgivet - 22 sep. 2019

Bibliografisk note

Rapporten findes kun i denne netversion.

Emneord

  • Kulturanalyse
  • kulturinstitutioner
  • Facebook
  • digitale metoder
  • Sociale medier
  • Events

Fingeraftryk

Dyk ned i forskningsemnerne om 'Kulturlivet på Facebook #1: Begivenheder og brugere'. Sammen danner de et unikt fingeraftryk.

Citationsformater