StatusUdgivet - 22 sep. 2019

@book{bae04f4b64f44570bc198e8d789e1ff5,
title = "KULTURLIVET P{\AA} FACEBOOK #1: BEGIVENHEDER OG BRUGERE",
abstract = "Et ekkokammer er et rum, hvor ligesindede m{\o}des, udveksler informationer, og bekr{\ae}ftes i deres synspunkter p{\aa} et socialt medie. Vi taler ofte om ekkokamre som et demokratisk problem, fordi de politiske af slagsen kan f{\o}re til {\o}get polarisering. Men m{\aa}ske forholder det sig anderledes med kulturlivet? Vores kulturinstitutioner er med til at skabe og vedligeholde vores f{\ae}llesskaber og bestyrke os i vores fornemmelse af at dele noget med andre. I det lys kan det v{\ae}re interessant at forst{\aa}, hvordan ekkokamre ogs{\aa} skaber muligheder for, at vi kan udtrykke og dele kulturinteresser med hinanden. I dette arbejdspapir viser vi, at der findes tydeligt afgr{\ae}nsede interessef{\ae}llesskaber omkring danske kulturbegivenheder p{\aa} Facebook. Vi viser at disse f{\ae}llesskaber er kendetegnet ved klare genrem{\ae}ssige interesser og st{\ae}rke geografiske b{\aa}nd. Og vi viser at detkun er ganske bestemte kulturbegivenheder, der er i stand til at samle s{\aa}danne interessef{\ae}llesskaber omkring sig over st{\o}rre geografiske afstande.",
author = "Munk, {Anders Kristian} and Abildgaard, {Mette Simonsen} and Carina Ren and Olesen, {Asger Gehrt}",
year = "2019",
month = "9",
day = "22",

TY - RPRT

T1 - KULTURLIVET PÅ FACEBOOK #1

T2 - BEGIVENHEDER OG BRUGERE

AU - Munk, Anders Kristian

AU - Abildgaard, Mette Simonsen

AU - Ren, Carina

AU - Olesen, Asger Gehrt

PY - 2019/9/22

Y1 - 2019/9/22

N2 - Et ekkokammer er et rum, hvor ligesindede mødes, udveksler informationer, og bekræftes i deres synspunkter på et socialt medie. Vi taler ofte om ekkokamre som et demokratisk problem, fordi de politiske af slagsen kan føre til øget polarisering. Men måske forholder det sig anderledes med kulturlivet? Vores kulturinstitutioner er med til at skabe og vedligeholde vores fællesskaber og bestyrke os i vores fornemmelse af at dele noget med andre. I det lys kan det være interessant at forstå, hvordan ekkokamre også skaber muligheder for, at vi kan udtrykke og dele kulturinteresser med hinanden. I dette arbejdspapir viser vi, at der findes tydeligt afgrænsede interessefællesskaber omkring danske kulturbegivenheder på Facebook. Vi viser at disse fællesskaber er kendetegnet ved klare genremæssige interesser og stærke geografiske bånd. Og vi viser at detkun er ganske bestemte kulturbegivenheder, der er i stand til at samle sådanne interessefællesskaber omkring sig over større geografiske afstande.

AB - Et ekkokammer er et rum, hvor ligesindede mødes, udveksler informationer, og bekræftes i deres synspunkter på et socialt medie. Vi taler ofte om ekkokamre som et demokratisk problem, fordi de politiske af slagsen kan føre til øget polarisering. Men måske forholder det sig anderledes med kulturlivet? Vores kulturinstitutioner er med til at skabe og vedligeholde vores fællesskaber og bestyrke os i vores fornemmelse af at dele noget med andre. I det lys kan det være interessant at forstå, hvordan ekkokamre også skaber muligheder for, at vi kan udtrykke og dele kulturinteresser med hinanden. I dette arbejdspapir viser vi, at der findes tydeligt afgrænsede interessefællesskaber omkring danske kulturbegivenheder på Facebook. Vi viser at disse fællesskaber er kendetegnet ved klare genremæssige interesser og stærke geografiske bånd. Og vi viser at detkun er ganske bestemte kulturbegivenheder, der er i stand til at samle sådanne interessefællesskaber omkring sig over større geografiske afstande.

UR - https://www.tantlab.aau.dk/Projects/Atlas+of+Danish+Facebook+Culture/

M3 - Rapport