Resumé

Det er sjældent nogen særlig hyggelig stemning, man mødes af, hvis man ryger en tur på hospitalet. Kliniske hvide vægge, glatte ståloverflader og industrielt design giver en stum velkomst for patienter og pårørende. Sådan har vi bygget i mange år.

Men investeringer i æstetiske elementer som kunst, farver, lys og lyd kan være givet godt ud. I de seneste år har den samfundspolitiske debat stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt æstetiske elementer kan tænkes ind i hospitalets rum som en del af en helende og lindrende indsats.

For hvad sker der egentlig, når æstetikken flytter ind på hospitalet?
OriginalsprogDansk
Publikationsdato13 jun. 2018
UdgiverVidenskab.dk
Antal sider7
StatusUdgivet - 13 jun. 2018

Emneord

  • Kunst
  • Farvet belysning
  • Hospitaler
  • Helende Arkitektur
  • Fødestue
  • Lysdesign

Citer dette

@misc{ee22995463064676a85c9442f8210532,
title = "Kunst kan forbedre hospitalsoplevelsen",
abstract = "Det er sj{\ae}ldent nogen s{\ae}rlig hyggelig stemning, man m{\o}des af, hvis man ryger en tur p{\aa} hospitalet. Kliniske hvide v{\ae}gge, glatte st{\aa}loverflader og industrielt design giver en stum velkomst for patienter og p{\aa}r{\o}rende. S{\aa}dan har vi bygget i mange {\aa}r.Men investeringer i {\ae}stetiske elementer som kunst, farver, lys og lyd kan v{\ae}re givet godt ud. I de seneste {\aa}r har den samfundspolitiske debat stillet sp{\o}rgsm{\aa}lstegn ved, hvorvidt {\ae}stetiske elementer kan t{\ae}nkes ind i hospitalets rum som en del af en helende og lindrende indsats.For hvad sker der egentlig, n{\aa}r {\ae}stetikken flytter ind p{\aa} hospitalet?",
keywords = "Kunst, Farvet belysning, Hospitaler, Helende Arkitektur, F{\o}destue, Lysdesign",
author = "Nielsen, {Stine Maria Louring}",
year = "2018",
month = "6",
day = "13",
language = "Dansk",
publisher = "Videnskab.dk",
type = "Other",

}

Kunst kan forbedre hospitalsoplevelsen. / Nielsen, Stine Maria Louring.

7 s. Videnskab.dk. 2018, .

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationForskning

TY - ICOMM

T1 - Kunst kan forbedre hospitalsoplevelsen

AU - Nielsen, Stine Maria Louring

PY - 2018/6/13

Y1 - 2018/6/13

N2 - Det er sjældent nogen særlig hyggelig stemning, man mødes af, hvis man ryger en tur på hospitalet. Kliniske hvide vægge, glatte ståloverflader og industrielt design giver en stum velkomst for patienter og pårørende. Sådan har vi bygget i mange år.Men investeringer i æstetiske elementer som kunst, farver, lys og lyd kan være givet godt ud. I de seneste år har den samfundspolitiske debat stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt æstetiske elementer kan tænkes ind i hospitalets rum som en del af en helende og lindrende indsats.For hvad sker der egentlig, når æstetikken flytter ind på hospitalet?

AB - Det er sjældent nogen særlig hyggelig stemning, man mødes af, hvis man ryger en tur på hospitalet. Kliniske hvide vægge, glatte ståloverflader og industrielt design giver en stum velkomst for patienter og pårørende. Sådan har vi bygget i mange år.Men investeringer i æstetiske elementer som kunst, farver, lys og lyd kan være givet godt ud. I de seneste år har den samfundspolitiske debat stillet spørgsmålstegn ved, hvorvidt æstetiske elementer kan tænkes ind i hospitalets rum som en del af en helende og lindrende indsats.For hvad sker der egentlig, når æstetikken flytter ind på hospitalet?

KW - Kunst

KW - Farvet belysning

KW - Hospitaler

KW - Helende Arkitektur

KW - Fødestue

KW - Lysdesign

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Videnskab.dk

ER -