Kvaliteten der blev væk: kvalitetsreform og modernisering i den offentlige sektor

Lene Dalsgaard, Henning Jørgensen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Kvalitetsreformen fra 2007 og afbureaukratiseringsreformen fra 2009 analyseres som det forsøg på at skabe "bedre velfærd og større arbejdsglæde", som regeringen har annoceret den som, og det vises, hvordan reformen ikke realiserer målene. Et sideformål har imidlertid været at videreføre modernisering af den offentlige sektor efter New Public Management-skabeloner, og deres betydning for indretning af den offentlige sektor granskes kritisk. Afpolitisering og afdemokratisering går hånd i hånd med en besværliggørelse af de offentligt ansattes dagligdag. Alternative begreber om offentlige etoser på de forskellige politikområder tegner konturerne af en anden og bedre reform.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedKøbenhavn
ForlagFrydenlund Academic
Antal sider224
ISBN (Trykt)978-87-7887-840-3
StatusUdgivet - 2010

Emneord

  • Kvalitet
  • modernisering
  • NPM

Citer dette

@book{978a4af0db4611dea3f5000ea68e967b,
title = "Kvaliteten der blev v{\ae}k: kvalitetsreform og modernisering i den offentlige sektor",
abstract = "Kvalitetsreformen fra 2007 og afbureaukratiseringsreformen fra 2009 analyseres som det fors{\o}g p{\aa} at skabe {"}bedre velf{\ae}rd og st{\o}rre arbejdsgl{\ae}de{"}, som regeringen har annoceret den som, og det vises, hvordan reformen ikke realiserer m{\aa}lene. Et sideform{\aa}l har imidlertid v{\ae}ret at videref{\o}re modernisering af den offentlige sektor efter New Public Management-skabeloner, og deres betydning for indretning af den offentlige sektor granskes kritisk. Afpolitisering og afdemokratisering g{\aa}r h{\aa}nd i h{\aa}nd med en besv{\ae}rligg{\o}relse af de offentligt ansattes dagligdag. Alternative begreber om offentlige etoser p{\aa} de forskellige politikomr{\aa}der tegner konturerne af en anden og bedre reform.",
keywords = "Kvalitet, modernisering, NPM, Quality, modernization, NPM",
author = "Lene Dalsgaard and Henning J{\o}rgensen",
year = "2010",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7887-840-3",
publisher = "Frydenlund Academic",

}

Kvaliteten der blev væk : kvalitetsreform og modernisering i den offentlige sektor. / Dalsgaard, Lene; Jørgensen, Henning.

København : Frydenlund Academic, 2010. 224 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Kvaliteten der blev væk

T2 - kvalitetsreform og modernisering i den offentlige sektor

AU - Dalsgaard, Lene

AU - Jørgensen, Henning

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Kvalitetsreformen fra 2007 og afbureaukratiseringsreformen fra 2009 analyseres som det forsøg på at skabe "bedre velfærd og større arbejdsglæde", som regeringen har annoceret den som, og det vises, hvordan reformen ikke realiserer målene. Et sideformål har imidlertid været at videreføre modernisering af den offentlige sektor efter New Public Management-skabeloner, og deres betydning for indretning af den offentlige sektor granskes kritisk. Afpolitisering og afdemokratisering går hånd i hånd med en besværliggørelse af de offentligt ansattes dagligdag. Alternative begreber om offentlige etoser på de forskellige politikområder tegner konturerne af en anden og bedre reform.

AB - Kvalitetsreformen fra 2007 og afbureaukratiseringsreformen fra 2009 analyseres som det forsøg på at skabe "bedre velfærd og større arbejdsglæde", som regeringen har annoceret den som, og det vises, hvordan reformen ikke realiserer målene. Et sideformål har imidlertid været at videreføre modernisering af den offentlige sektor efter New Public Management-skabeloner, og deres betydning for indretning af den offentlige sektor granskes kritisk. Afpolitisering og afdemokratisering går hånd i hånd med en besværliggørelse af de offentligt ansattes dagligdag. Alternative begreber om offentlige etoser på de forskellige politikområder tegner konturerne af en anden og bedre reform.

KW - Kvalitet

KW - modernisering

KW - NPM

KW - Quality

KW - modernization

KW - NPM

M3 - Bog

SN - 978-87-7887-840-3

BT - Kvaliteten der blev væk

PB - Frydenlund Academic

CY - København

ER -