TitelTowards 2020 - Sustainable Cities and Buildings : 3rd Nordic Passive House Conference 7-8 October 2010
RedaktørerTine Steen Larsen, Søren Pedersen
Udgivelses stedAalborg
ForlagAalborg Universitetsforlag
Publikationsdato2010
ISBN (Elektronisk)9788773079973
StatusUdgivet - 2010
BegivenhedPassivhus Norden 2010 : Towards 2020 - Sustainable Cities and Buildings - Aalborg, Danmark
Varighed: 7 okt. 20108 okt. 2010

Konference

KonferencePassivhus Norden 2010 : Towards 2020 - Sustainable Cities and Buildings
LandDanmark
ByAalborg
Periode07/10/201008/10/2010

• Komfort
  • Indeklima
  • Enfamiliehuse
  • Målinger
  • Interview
  • Komforthuse
  • Passivhus Norden

Brunsgaard, C., Larsen, T. S., Heiselberg, P., & Knudstrup, M-A. (2010). Kvantitativ og kvalitativ evaluering af indeklimaet i Komfort Husene. I T. S. Larsen, & S. Pedersen (red.), Towards 2020 - Sustainable Cities and Buildings: 3rd Nordic Passive House Conference 7-8 October 2010 Aalborg: Aalborg Universitetsforlag.
Brunsgaard, Camilla ; Larsen, Tine Steen ; Heiselberg, Per ; Knudstrup, Mary-Ann. / Kvantitativ og kvalitativ evaluering af indeklimaet i Komfort Husene. Towards 2020 - Sustainable Cities and Buildings: 3rd Nordic Passive House Conference 7-8 October 2010. red. / Tine Steen Larsen ; Søren Pedersen. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2010.
@inproceedings{6fa2ca137ac64d2eac9810a6e145098a,
title = "Kvantitativ og kvalitativ evaluering af indeklimaet i Komfort Husene",
abstract = "Paperet pr{\ae}senterer resultater fra b{\aa}de kvalitative og kvantitative unders{\o}gelser af indeklimaet i projektet Komfort Husene. Husene er nogle af de f{\o}rst certificerede passivhuse i Danmark. Den kvantitative evaluering udf{\o}res p{\aa} baggrund af m{\aa}linger af husenes indeklima, hvor den kvalitative evaluering udf{\o}res p{\aa} baggrund af semi-strukturerede forskningsinterview med beboerne i husene. Resultaterne sammenlignes for at unders{\o}ge, om der er uoverensstemmelser mellem de to metoder, men ogs{\aa} for at give et mere udf{\o}rligt billede af indeklimaet, hvor de kvalitative interview kan bruges som {\aa}rsagsforklaring af m{\aa}lingerne. Resultaterne viser, at b{\aa}de det termiske og atmosf{\ae}riske indeklima kan og skal forbedres for at beboerne oplever komfort. For at opn{\aa} dette, er det vigtigt at have indeklimaet for {\o}je gennem hele projektet, b{\aa}de i skitserings-, projekterings- og udf{\o}relsesfasen. Derudover er information og opl{\ae}ring af beboerne efterf{\o}lgende ogs{\aa} vigtig.",
keywords = "Komfort, Indeklima, Enfamiliehuse, M{\aa}linger, Interview, Komforthuse, Passivhus Norden",
author = "Camilla Brunsgaard and Larsen, {Tine Steen} and Per Heiselberg and Mary-Ann Knudstrup",
year = "2010",
editor = "Larsen, {Tine Steen} and S{\o}ren Pedersen",
booktitle = "Towards 2020 - Sustainable Cities and Buildings",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Brunsgaard, C, Larsen, TS, Heiselberg, P & Knudstrup, M-A 2010, Kvantitativ og kvalitativ evaluering af indeklimaet i Komfort Husene. i TS Larsen & S Pedersen (red), Towards 2020 - Sustainable Cities and Buildings: 3rd Nordic Passive House Conference 7-8 October 2010. Aalborg Universitetsforlag, Aalborg, Passivhus Norden 2010 : Towards 2020 - Sustainable Cities and Buildings, Aalborg, Danmark, 07/10/2010.

Kvantitativ og kvalitativ evaluering af indeklimaet i Komfort Husene. / Brunsgaard, Camilla; Larsen, Tine Steen; Heiselberg, Per; Knudstrup, Mary-Ann.

Towards 2020 - Sustainable Cities and Buildings: 3rd Nordic Passive House Conference 7-8 October 2010. red. / Tine Steen Larsen; Søren Pedersen. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2010.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

TY - GEN

T1 - Kvantitativ og kvalitativ evaluering af indeklimaet i Komfort Husene

AU - Brunsgaard, Camilla

AU - Larsen, Tine Steen

AU - Heiselberg, Per

AU - Knudstrup, Mary-Ann

PY - 2010

Y1 - 2010

N2 - Paperet præsenterer resultater fra både kvalitative og kvantitative undersøgelser af indeklimaet i projektet Komfort Husene. Husene er nogle af de først certificerede passivhuse i Danmark. Den kvantitative evaluering udføres på baggrund af målinger af husenes indeklima, hvor den kvalitative evaluering udføres på baggrund af semi-strukturerede forskningsinterview med beboerne i husene. Resultaterne sammenlignes for at undersøge, om der er uoverensstemmelser mellem de to metoder, men også for at give et mere udførligt billede af indeklimaet, hvor de kvalitative interview kan bruges som årsagsforklaring af målingerne. Resultaterne viser, at både det termiske og atmosfæriske indeklima kan og skal forbedres for at beboerne oplever komfort. For at opnå dette, er det vigtigt at have indeklimaet for øje gennem hele projektet, både i skitserings-, projekterings- og udførelsesfasen. Derudover er information og oplæring af beboerne efterfølgende også vigtig.

AB - Paperet præsenterer resultater fra både kvalitative og kvantitative undersøgelser af indeklimaet i projektet Komfort Husene. Husene er nogle af de først certificerede passivhuse i Danmark. Den kvantitative evaluering udføres på baggrund af målinger af husenes indeklima, hvor den kvalitative evaluering udføres på baggrund af semi-strukturerede forskningsinterview med beboerne i husene. Resultaterne sammenlignes for at undersøge, om der er uoverensstemmelser mellem de to metoder, men også for at give et mere udførligt billede af indeklimaet, hvor de kvalitative interview kan bruges som årsagsforklaring af målingerne. Resultaterne viser, at både det termiske og atmosfæriske indeklima kan og skal forbedres for at beboerne oplever komfort. For at opnå dette, er det vigtigt at have indeklimaet for øje gennem hele projektet, både i skitserings-, projekterings- og udførelsesfasen. Derudover er information og oplæring af beboerne efterfølgende også vigtig.

KW - Komfort

KW - Indeklima

KW - Enfamiliehuse

KW - Målinger