Kystsikringsprincipper

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskning

1429 Downloads (Pure)

Resumé

Kystsikring udføres på erosionskyster, hvor man vil søge at sikre arealer eller bygningsværker ved at reducere eller standse tilbagerykning af kystlinien. Da kystsikringsværkers sigte er at ændre den naturlige kystudvikling, er det selvfølgelig helt afgørende, at man på forhånd kan bedømme konsekvenserne. Den naturlige udvikling af en kyst er resultatet af et meget kompliceret samspil imellem geologiske forekomster, niveauforandringer og meteorologiske og hydrografiske forhold. Et heldigt udfald af et kystteknisk indgreb beror i høj grad på forståelse af dette samspil. I den kystmorfologiske litteratur skelnes imellem initialformer og udviklingsformer. Ved initialformer forstås kystformer, som er dannet ved vulkansk, tektonisk og glacial virksomhed. Udviklingsformerne dannes ud fra disse urformer ved påvirkning af bølger, strøm, vind, nedbør, afstrømning fra land, bevoksning, niveauforandringer, etc. Det er udviklingsformerne, der har interesse i forbindelse med kystsikring, herunder processer med geologisk set kort tidshorisont. Den følgende redegørelse omhandler kun udviklingsformer med relevans for den danske vestkyst nord for vadehavsområdet samt kysterne i indre danske farvande.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato1984
Antal sider73
StatusUdgivet - 1984
BegivenhedDIEU: seminar om kystsikring - , Danmark
Varighed: 1 sep. 19842 sep. 1984

Konference

KonferenceDIEU
LandDanmark
Periode01/09/198402/09/1984

Emneord

  • Kystsikringsprincipper
  • Kystmorfologi
  • Kystsikringsmetoder

Citer dette

Burcharth, H. F. (1984). Kystsikringsprincipper. Afhandling præsenteret på DIEU, Danmark.
Burcharth, Hans F. / Kystsikringsprincipper. Afhandling præsenteret på DIEU, Danmark.73 s.
@conference{0faf39fb873a40b3a5a8249d13330da1,
title = "Kystsikringsprincipper",
abstract = "Kystsikring udf{\o}res p{\aa} erosionskyster, hvor man vil s{\o}ge at sikre arealer eller bygningsv{\ae}rker ved at reducere eller standse tilbagerykning af kystlinien. Da kystsikringsv{\ae}rkers sigte er at {\ae}ndre den naturlige kystudvikling, er det selvf{\o}lgelig helt afg{\o}rende, at man p{\aa} forh{\aa}nd kan bed{\o}mme konsekvenserne. Den naturlige udvikling af en kyst er resultatet af et meget kompliceret samspil imellem geologiske forekomster, niveauforandringer og meteorologiske og hydrografiske forhold. Et heldigt udfald af et kystteknisk indgreb beror i h{\o}j grad p{\aa} forst{\aa}else af dette samspil. I den kystmorfologiske litteratur skelnes imellem initialformer og udviklingsformer. Ved initialformer forst{\aa}s kystformer, som er dannet ved vulkansk, tektonisk og glacial virksomhed. Udviklingsformerne dannes ud fra disse urformer ved p{\aa}virkning af b{\o}lger, str{\o}m, vind, nedb{\o}r, afstr{\o}mning fra land, bevoksning, niveauforandringer, etc. Det er udviklingsformerne, der har interesse i forbindelse med kystsikring, herunder processer med geologisk set kort tidshorisont. Den f{\o}lgende redeg{\o}relse omhandler kun udviklingsformer med relevans for den danske vestkyst nord for vadehavsomr{\aa}det samt kysterne i indre danske farvande.",
keywords = "Kystsikringsprincipper, Kystmorfologi, Kystsikringsmetoder, Kystsikringspriincipper, Kystmorfologi, Kystsikringsmetoder",
author = "Burcharth, {Hans F.}",
year = "1984",
language = "Dansk",
note = "DIEU : seminar om kystsikring , DIEU ; Conference date: 01-09-1984 Through 02-09-1984",

}

Burcharth, HF 1984, 'Kystsikringsprincipper' Paper fremlagt ved DIEU, Danmark, 01/09/1984 - 02/09/1984, .

Kystsikringsprincipper. / Burcharth, Hans F.

1984. Afhandling præsenteret på DIEU, Danmark.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftPaper uden forlag/tidsskriftForskning

TY - CONF

T1 - Kystsikringsprincipper

AU - Burcharth, Hans F.

PY - 1984

Y1 - 1984

N2 - Kystsikring udføres på erosionskyster, hvor man vil søge at sikre arealer eller bygningsværker ved at reducere eller standse tilbagerykning af kystlinien. Da kystsikringsværkers sigte er at ændre den naturlige kystudvikling, er det selvfølgelig helt afgørende, at man på forhånd kan bedømme konsekvenserne. Den naturlige udvikling af en kyst er resultatet af et meget kompliceret samspil imellem geologiske forekomster, niveauforandringer og meteorologiske og hydrografiske forhold. Et heldigt udfald af et kystteknisk indgreb beror i høj grad på forståelse af dette samspil. I den kystmorfologiske litteratur skelnes imellem initialformer og udviklingsformer. Ved initialformer forstås kystformer, som er dannet ved vulkansk, tektonisk og glacial virksomhed. Udviklingsformerne dannes ud fra disse urformer ved påvirkning af bølger, strøm, vind, nedbør, afstrømning fra land, bevoksning, niveauforandringer, etc. Det er udviklingsformerne, der har interesse i forbindelse med kystsikring, herunder processer med geologisk set kort tidshorisont. Den følgende redegørelse omhandler kun udviklingsformer med relevans for den danske vestkyst nord for vadehavsområdet samt kysterne i indre danske farvande.

AB - Kystsikring udføres på erosionskyster, hvor man vil søge at sikre arealer eller bygningsværker ved at reducere eller standse tilbagerykning af kystlinien. Da kystsikringsværkers sigte er at ændre den naturlige kystudvikling, er det selvfølgelig helt afgørende, at man på forhånd kan bedømme konsekvenserne. Den naturlige udvikling af en kyst er resultatet af et meget kompliceret samspil imellem geologiske forekomster, niveauforandringer og meteorologiske og hydrografiske forhold. Et heldigt udfald af et kystteknisk indgreb beror i høj grad på forståelse af dette samspil. I den kystmorfologiske litteratur skelnes imellem initialformer og udviklingsformer. Ved initialformer forstås kystformer, som er dannet ved vulkansk, tektonisk og glacial virksomhed. Udviklingsformerne dannes ud fra disse urformer ved påvirkning af bølger, strøm, vind, nedbør, afstrømning fra land, bevoksning, niveauforandringer, etc. Det er udviklingsformerne, der har interesse i forbindelse med kystsikring, herunder processer med geologisk set kort tidshorisont. Den følgende redegørelse omhandler kun udviklingsformer med relevans for den danske vestkyst nord for vadehavsområdet samt kysterne i indre danske farvande.

KW - Kystsikringsprincipper

KW - Kystmorfologi

KW - Kystsikringsmetoder

KW - Kystsikringspriincipper

KW - Kystmorfologi

KW - Kystsikringsmetoder

M3 - Paper uden forlag/tidsskrift

ER -

Burcharth HF. Kystsikringsprincipper. 1984. Afhandling præsenteret på DIEU, Danmark.