Løgstrup & kunsten

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Resumé

Skulle man give en kort formulering af Løgstrups kunstteori, kunne man sige, at kunstværket er en artikulation i et medium af et stemt indtryk eller af en omfattende stemthed eller holdning. Med ordet “indtryk” indfanges mimesiselementet. Indtryk er indtryk af verden og tilværelsen. I kunstværket afbildes eller fremstilles noget. Med ordet “stemt” indfanges ekspressivitetselementet, følelseselementet. Kunstværket er en fremstilling af noget, som erkendes eller opfattes gennem noget følelsesmæssigt i form af stemthed. Der er bestemte former for følelser, der åbner for bestemte træk ved eller sider af tilværelsen og verden, nemlig det man kunne kalde for tilværelsens vilkår. Endelig indfanges med udtrykket “artikulation i et medium” formelementet.
OriginalsprogDansk
Udgivelses stedAarhus
ForlagKlim
Udgave1
Antal sider112
ISBN (Trykt)978-87-7129-303-6
StatusUdgivet - 2016
NavnLøgstrup biblioteket

Citer dette

Pahuus, M. (2016). Løgstrup & kunsten. (1 udg.) Aarhus: Klim. Løgstrup biblioteket
Pahuus, Mogens. / Løgstrup & kunsten. 1 udg. Aarhus : Klim, 2016. 112 s. (Løgstrup biblioteket).
@book{cf9196236e9647f1a8f0ddf7908f91d6,
title = "L{\o}gstrup & kunsten",
abstract = "Skulle man give en kort formulering af L{\o}gstrups kunstteori, kunne man sige, at kunstv{\ae}rket er en artikulation i et medium af et stemt indtryk eller af en omfattende stemthed eller holdning. Med ordet “indtryk” indfanges mimesiselementet. Indtryk er indtryk af verden og tilv{\ae}relsen. I kunstv{\ae}rket afbildes eller fremstilles noget. Med ordet “stemt” indfanges ekspressivitetselementet, f{\o}lelseselementet. Kunstv{\ae}rket er en fremstilling af noget, som erkendes eller opfattes gennem noget f{\o}lelsesm{\ae}ssigt i form af stemthed. Der er bestemte former for f{\o}lelser, der {\aa}bner for bestemte tr{\ae}k ved eller sider af tilv{\ae}relsen og verden, nemlig det man kunne kalde for tilv{\ae}relsens vilk{\aa}r. Endelig indfanges med udtrykket “artikulation i et medium” formelementet.",
author = "Mogens Pahuus",
year = "2016",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7129-303-6",
series = "L{\o}gstrup biblioteket",
publisher = "Klim",
address = "Danmark",
edition = "1",

}

Pahuus, M 2016, Løgstrup & kunsten. Løgstrup biblioteket, 1 udg, Klim, Aarhus.

Løgstrup & kunsten. / Pahuus, Mogens.

1 udg. Aarhus : Klim, 2016. 112 s. (Løgstrup biblioteket).

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

TY - BOOK

T1 - Løgstrup & kunsten

AU - Pahuus, Mogens

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Skulle man give en kort formulering af Løgstrups kunstteori, kunne man sige, at kunstværket er en artikulation i et medium af et stemt indtryk eller af en omfattende stemthed eller holdning. Med ordet “indtryk” indfanges mimesiselementet. Indtryk er indtryk af verden og tilværelsen. I kunstværket afbildes eller fremstilles noget. Med ordet “stemt” indfanges ekspressivitetselementet, følelseselementet. Kunstværket er en fremstilling af noget, som erkendes eller opfattes gennem noget følelsesmæssigt i form af stemthed. Der er bestemte former for følelser, der åbner for bestemte træk ved eller sider af tilværelsen og verden, nemlig det man kunne kalde for tilværelsens vilkår. Endelig indfanges med udtrykket “artikulation i et medium” formelementet.

AB - Skulle man give en kort formulering af Løgstrups kunstteori, kunne man sige, at kunstværket er en artikulation i et medium af et stemt indtryk eller af en omfattende stemthed eller holdning. Med ordet “indtryk” indfanges mimesiselementet. Indtryk er indtryk af verden og tilværelsen. I kunstværket afbildes eller fremstilles noget. Med ordet “stemt” indfanges ekspressivitetselementet, følelseselementet. Kunstværket er en fremstilling af noget, som erkendes eller opfattes gennem noget følelsesmæssigt i form af stemthed. Der er bestemte former for følelser, der åbner for bestemte træk ved eller sider af tilværelsen og verden, nemlig det man kunne kalde for tilværelsens vilkår. Endelig indfanges med udtrykket “artikulation i et medium” formelementet.

UR - http://klim.dk/bog/loegstrup__og__kunsten.htm#

M3 - Bog

SN - 978-87-7129-303-6

T3 - Løgstrup biblioteket

BT - Løgstrup & kunsten

PB - Klim

CY - Aarhus

ER -

Pahuus M. Løgstrup & kunsten. 1 udg. Aarhus: Klim, 2016. 112 s. (Løgstrup biblioteket).