Resumé

LCA, også kaldet livscyklusvurdering, er en metode til at vurdere en bygnings forventede samlede miljøaftryk i hele bygningens levetid. Denne publikation forklarer, hvad LCA er, hvilke regler og definitioner, der gælder, og giver eksempler på en række bygningsdeles og bygningers miljøprofiler. Publikationen er et supplement til beregningsværktøjet LCAbyg 4.0 beta, der bruges til at beregne en bygnings miljøaftryk.
Formålet med denne publikation sammen med LCAbyg er at gøre livscyklusvurderinger tilgængelige for en bred kreds af bygherrer og rådgivere for at reducere miljøbelastningen og ressourceforbrug forårsaget af byggeri. Publikationen er sammen med en opdatering af LCAbyg resultatet af et projektsamarbejde mellem Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, Bygherreforeningen, Arkitektforeningen, Konstruktørforeningen og IDA Byg med støtte fra ELFORSK.
OriginalsprogDansk
Publikationsdatofeb. 2019
Udgivelses stedKbh.
UdgiverStatens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
Udgave1
Antal sider30
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1902-7
StatusUdgivet - feb. 2019

Emneord

  • Livscyklusvurdering
  • LCA
  • Bygningsdesign
  • Miljøprofil

Citer dette

@misc{f7a0dbc94fe24d29934eb2c40d820a5e,
title = "LCA i tidlig bygningsdesign: Introduktion til metoden og eksempler p{\aa} milj{\o}profiler",
abstract = "LCA, ogs{\aa} kaldet livscyklusvurdering, er en metode til at vurdere en bygnings forventede samlede milj{\o}aftryk i hele bygningens levetid. Denne publikation forklarer, hvad LCA er, hvilke regler og definitioner, der g{\ae}lder, og giver eksempler p{\aa} en r{\ae}kke bygningsdeles og bygningers milj{\o}profiler. Publikationen er et supplement til beregningsv{\ae}rkt{\o}jet LCAbyg 4.0 beta, der bruges til at beregne en bygnings milj{\o}aftryk.Form{\aa}let med denne publikation sammen med LCAbyg er at g{\o}re livscyklusvurderinger tilg{\ae}ngelige for en bred kreds af bygherrer og r{\aa}dgivere for at reducere milj{\o}belastningen og ressourceforbrug for{\aa}rsaget af byggeri. Publikationen er sammen med en opdatering af LCAbyg resultatet af et projektsamarbejde mellem Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, Bygherreforeningen, Arkitektforeningen, Konstrukt{\o}rforeningen og IDA Byg med st{\o}tte fra ELFORSK.",
keywords = "Livscyklusvurdering, LCA, Bygningsdesign, Milj{\o}profil",
author = "Kai Kanafani and Zimmermann, {Regitze Kj{\ae}r} and Harpa Birgisdottir and Rasmussen, {Freja Nygaard}",
year = "2019",
month = "2",
language = "Dansk",
publisher = "Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet",
edition = "1",
type = "Other",

}

LCA i tidlig bygningsdesign : Introduktion til metoden og eksempler på miljøprofiler. / Kanafani, Kai; Zimmermann, Regitze Kjær; Birgisdottir, Harpa; Rasmussen, Freja Nygaard.

30 s. 1 udg. Kbh. : Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet. 2019, Hæfte.

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

TY - GEN

T1 - LCA i tidlig bygningsdesign

T2 - Introduktion til metoden og eksempler på miljøprofiler

AU - Kanafani, Kai

AU - Zimmermann, Regitze Kjær

AU - Birgisdottir, Harpa

AU - Rasmussen, Freja Nygaard

PY - 2019/2

Y1 - 2019/2

N2 - LCA, også kaldet livscyklusvurdering, er en metode til at vurdere en bygnings forventede samlede miljøaftryk i hele bygningens levetid. Denne publikation forklarer, hvad LCA er, hvilke regler og definitioner, der gælder, og giver eksempler på en række bygningsdeles og bygningers miljøprofiler. Publikationen er et supplement til beregningsværktøjet LCAbyg 4.0 beta, der bruges til at beregne en bygnings miljøaftryk.Formålet med denne publikation sammen med LCAbyg er at gøre livscyklusvurderinger tilgængelige for en bred kreds af bygherrer og rådgivere for at reducere miljøbelastningen og ressourceforbrug forårsaget af byggeri. Publikationen er sammen med en opdatering af LCAbyg resultatet af et projektsamarbejde mellem Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, Bygherreforeningen, Arkitektforeningen, Konstruktørforeningen og IDA Byg med støtte fra ELFORSK.

AB - LCA, også kaldet livscyklusvurdering, er en metode til at vurdere en bygnings forventede samlede miljøaftryk i hele bygningens levetid. Denne publikation forklarer, hvad LCA er, hvilke regler og definitioner, der gælder, og giver eksempler på en række bygningsdeles og bygningers miljøprofiler. Publikationen er et supplement til beregningsværktøjet LCAbyg 4.0 beta, der bruges til at beregne en bygnings miljøaftryk.Formålet med denne publikation sammen med LCAbyg er at gøre livscyklusvurderinger tilgængelige for en bred kreds af bygherrer og rådgivere for at reducere miljøbelastningen og ressourceforbrug forårsaget af byggeri. Publikationen er sammen med en opdatering af LCAbyg resultatet af et projektsamarbejde mellem Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, Bygherreforeningen, Arkitektforeningen, Konstruktørforeningen og IDA Byg med støtte fra ELFORSK.

KW - Livscyklusvurdering

KW - LCA

KW - Bygningsdesign

KW - Miljøprofil

M3 - Andet bidrag

PB - Statens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet

CY - Kbh.

ER -