LCA i tidlig bygningsdesign: Introduktion til metoden og eksempler på miljøprofiler

Publikation: AndetAndet bidragFormidling

Abstrakt

LCA, også kaldet livscyklusvurdering, er en metode til at vurdere en bygnings forventede samlede miljøaftryk i hele bygningens levetid. Denne publikation forklarer, hvad LCA er, hvilke regler og definitioner, der gælder, og giver eksempler på en række bygningsdeles og bygningers miljøprofiler. Publikationen er et supplement til beregningsværktøjet LCAbyg 4.0 beta, der bruges til at beregne en bygnings miljøaftryk.
Formålet med denne publikation sammen med LCAbyg er at gøre livscyklusvurderinger tilgængelige for en bred kreds af bygherrer og rådgivere for at reducere miljøbelastningen og ressourceforbrug forårsaget af byggeri. Publikationen er sammen med en opdatering af LCAbyg resultatet af et projektsamarbejde mellem Statens Byggeforskningsinstitut ved Aalborg Universitet, Bygherreforeningen, Arkitektforeningen, Konstruktørforeningen og IDA Byg med støtte fra ELFORSK.
Publikationsdatofeb. 2019
Udgivelses stedKbh.
UdgiverStatens Byggeforskningsinstitut, Aalborg Universitet
Udgave1
ISBN (Elektronisk)978-87-563-1902-7
StatusUdgivet - feb. 2019

• Livscyklusvurdering
  • LCA
  • Bygningsdesign
  • Miljøprofil

Projekter

• 8 Organisering af eller deltagelse i workshop, kursus, seminar eller lignende

Workshop 5 - designguide

Kai Kanafani (Deltager)

10 dec. 2018

Aktivitet: Deltagelse i faglig begivenhedOrganisering af eller deltagelse i workshop, kursus, seminar eller lignende

Kursusrække til studerende: LCA i tidlig bygningsdesign

Kai Kanafani (Arrangør) & Regitze Kjær Zimmermann (Arrangør)

5 dec. 2018

Kursusrække til professionelle: LCA i tidlig bygningsdesign

Kai Kanafani (Arrangør) & Regitze Kjær Zimmermann (Deltager)

29 nov. 2018

Det Bæredygtige Element - Produktprisen

Kanafani, Kai (Modtager), Sørensen, Christian Grau (Modtager), Birgisdottir, Harpa (Modtager), Zimmermann, Regitze Kjær (Modtager), Rasmussen, Freja Nygaard (Modtager), Eberhardt, Leonora Charlotte Malabi (Modtager) & Andersen, Camilla Marlene Ernst (Modtager), 30 okt. 2019

Pris: Forsknings- uddannelses og innovationspriser

• 2 Konferenceartikel i proceeding

Early Design Stage Building LCA using The LCAbyg Tool: New Strategies For Bridging The Data Gap

Kanafani, K., Zimmermann, R. K., Rasmussen, F. N. & Birgisdottir, H., sep. 2019, Conference Proceedings: Sustainable Built Environment D-A-CH Conference 2019 (SBE19 Graz): Transition towards a net zero carbon built environment. Passer, A., Lützkendorf, T., Habert, G., Kromp-Kolb, H. & Monsberger, M. (red.). 1 udg. IOP Publishing, Bind 323. s. 1-9 9 s. 012117. (IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, Bind 323).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingKonferenceartikel i proceedingForskningpeer review

Åben adgang
Fil
  • 1 Citationer (Scopus)
    20 Downloads (Pure)

Early Design Stage Building LCA using the LCAbyg tool: Comparing Cases for Early Stage and Detailed LCA Approaches

Zimmermann, R. K., Kanafani, K., Rasmussen, F. N. & Birgisdottir, H., sep. 2019, Conference Proceedings: Sustainable Built Environment D-A-CH Conference 2019 (SBE19 Graz): Transition towards a net zero carbon built environment. Passer, A., Lützkendorf, T., Habert, G., Kromp-Kolb, H. & Monsberger, M. (red.). 1 udg. IOP Publishing, Bind 323. s. 1-9 9 s. 012118. (IOP Conference Series: Earth and Environmental Science, Bind 323).

Åben adgang
    Fil