LCCbyg Version 1

Kim Haugbølle (Producent), Nils Lykke Sørensen (Udvikler), Peter Scheutz (Udvikler), Daniel Pihl (Andet)

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformSoftwareprogramRådgivningpeer review

Resumé

LCCbyg er et værktøj, der beregner totaløkonomi og fremstiller en overskuelig oversigt over levetidsomkostninger for et helt byggeri og for enkelte bygningsdele.
LCCbyg kan bl.a. hjælpe beslutningstagere med at sammenligne to eller flere alternativer, som har forskellige omkostningsprofiler over tid.
LCCbyg letter arbejdet ved at automatisere beregningerne, fordi værktøjet rummer en række standardindstillinger og -værdier, der kan imødekomme de fleste behov. LCCbyg giver samtidig brugeren mulighed for at skræddersy sine egne beregninger til egne formål ved at ændre på en række parametre, hvis de på forhånd definerede standardværdier i værktøjet ikke er hensigtsmæssige for brugeren.
For både offentlige og private bygherrer såvel som developere kan værktøjet være en støtte til at træffe mere langsigtede valg af hensigtsmæssige løsninger. LCCbyg kan således hjælpe med at inddrage relevante omkostninger fra driftsfasen i vurderingerne på systematisk vis og fx illustrere forskellen mellem forskellige energiklasser.
LCCbyg kan hjælpe især offentlige bygherrer med at sikre dokumentation for, at de har gennemført de lovpligtige totaløkonomiske vurderinger. Ambitionen bag dette krav er naturligvis, at det offentlige kan få bedre og billigere byggeri.
LCCbyg-værktøjet og tilhørende dokumentation er udviklet af Statens Byggeforskningsinstitut på foranledning af Energistyrelsen.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato2015
Udgivelses stedKøbenhavn
PublikationsmedierDownload fra hjemmeside
StatusUdgivet - 2015

Citer dette

Haugbølle, K. (Producent), Sørensen, N. L. (Udvikler), Scheutz, P. (Udvikler), & Pihl, D. (Andet). (2015). LCCbyg Version 1. Softwareprogram, København: Trafik-og Byggestyrelsen og Statens Byggeforskningsinsititut. Hentet fra http://lccbyg.dk/program/
@misc{f44d88d56da2441c90e05ee6244b47f5,
title = "LCCbyg Version 1",
abstract = "LCCbyg er et v{\ae}rkt{\o}j, der beregner total{\o}konomi og fremstiller en overskuelig oversigt over levetidsomkostninger for et helt byggeri og for enkelte bygningsdele. LCCbyg kan bl.a. hj{\ae}lpe beslutningstagere med at sammenligne to eller flere alternativer, som har forskellige omkostningsprofiler over tid.LCCbyg letter arbejdet ved at automatisere beregningerne, fordi v{\ae}rkt{\o}jet rummer en r{\ae}kke standardindstillinger og -v{\ae}rdier, der kan im{\o}dekomme de fleste behov. LCCbyg giver samtidig brugeren mulighed for at skr{\ae}ddersy sine egne beregninger til egne form{\aa}l ved at {\ae}ndre p{\aa} en r{\ae}kke parametre, hvis de p{\aa} forh{\aa}nd definerede standardv{\ae}rdier i v{\ae}rkt{\o}jet ikke er hensigtsm{\ae}ssige for brugeren.For b{\aa}de offentlige og private bygherrer s{\aa}vel som developere kan v{\ae}rkt{\o}jet v{\ae}re en st{\o}tte til at tr{\ae}ffe mere langsigtede valg af hensigtsm{\ae}ssige l{\o}sninger. LCCbyg kan s{\aa}ledes hj{\ae}lpe med at inddrage relevante omkostninger fra driftsfasen i vurderingerne p{\aa} systematisk vis og fx illustrere forskellen mellem forskellige energiklasser.LCCbyg kan hj{\ae}lpe is{\ae}r offentlige bygherrer med at sikre dokumentation for, at de har gennemf{\o}rt de lovpligtige total{\o}konomiske vurderinger. Ambitionen bag dette krav er naturligvis, at det offentlige kan f{\aa} bedre og billigere byggeri.LCCbyg-v{\ae}rkt{\o}jet og tilh{\o}rende dokumentation er udviklet af Statens Byggeforskningsinstitut p{\aa} foranledning af Energistyrelsen.",
author = "Kim Haugb{\o}lle and S{\o}rensen, {Nils Lykke} and Peter Scheutz and Daniel Pihl",
year = "2015",
language = "Dansk",
publisher = "Trafik-og Byggestyrelsen og Statens Byggeforskningsinsititut",

}

Haugbølle, K, Sørensen, NL, Scheutz, P & Pihl, D, LCCbyg Version 1, 2015, Softwareprogram, Trafik-og Byggestyrelsen og Statens Byggeforskningsinsititut, København.
LCCbyg Version 1. Haugbølle, Kim (Producent); Sørensen, Nils Lykke (Udvikler); Scheutz, Peter (Udvikler); Pihl, Daniel (Andet). 2015. København : Trafik-og Byggestyrelsen og Statens Byggeforskningsinsititut.

Publikation: Bidrag der ikke har en tekstformSoftwareprogramRådgivningpeer review

TY - COMP

T1 - LCCbyg Version 1

A2 - Haugbølle, Kim

A2 - Sørensen, Nils Lykke

A2 - Scheutz, Peter

A2 - Pihl, Daniel

PY - 2015

Y1 - 2015

N2 - LCCbyg er et værktøj, der beregner totaløkonomi og fremstiller en overskuelig oversigt over levetidsomkostninger for et helt byggeri og for enkelte bygningsdele. LCCbyg kan bl.a. hjælpe beslutningstagere med at sammenligne to eller flere alternativer, som har forskellige omkostningsprofiler over tid.LCCbyg letter arbejdet ved at automatisere beregningerne, fordi værktøjet rummer en række standardindstillinger og -værdier, der kan imødekomme de fleste behov. LCCbyg giver samtidig brugeren mulighed for at skræddersy sine egne beregninger til egne formål ved at ændre på en række parametre, hvis de på forhånd definerede standardværdier i værktøjet ikke er hensigtsmæssige for brugeren.For både offentlige og private bygherrer såvel som developere kan værktøjet være en støtte til at træffe mere langsigtede valg af hensigtsmæssige løsninger. LCCbyg kan således hjælpe med at inddrage relevante omkostninger fra driftsfasen i vurderingerne på systematisk vis og fx illustrere forskellen mellem forskellige energiklasser.LCCbyg kan hjælpe især offentlige bygherrer med at sikre dokumentation for, at de har gennemført de lovpligtige totaløkonomiske vurderinger. Ambitionen bag dette krav er naturligvis, at det offentlige kan få bedre og billigere byggeri.LCCbyg-værktøjet og tilhørende dokumentation er udviklet af Statens Byggeforskningsinstitut på foranledning af Energistyrelsen.

AB - LCCbyg er et værktøj, der beregner totaløkonomi og fremstiller en overskuelig oversigt over levetidsomkostninger for et helt byggeri og for enkelte bygningsdele. LCCbyg kan bl.a. hjælpe beslutningstagere med at sammenligne to eller flere alternativer, som har forskellige omkostningsprofiler over tid.LCCbyg letter arbejdet ved at automatisere beregningerne, fordi værktøjet rummer en række standardindstillinger og -værdier, der kan imødekomme de fleste behov. LCCbyg giver samtidig brugeren mulighed for at skræddersy sine egne beregninger til egne formål ved at ændre på en række parametre, hvis de på forhånd definerede standardværdier i værktøjet ikke er hensigtsmæssige for brugeren.For både offentlige og private bygherrer såvel som developere kan værktøjet være en støtte til at træffe mere langsigtede valg af hensigtsmæssige løsninger. LCCbyg kan således hjælpe med at inddrage relevante omkostninger fra driftsfasen i vurderingerne på systematisk vis og fx illustrere forskellen mellem forskellige energiklasser.LCCbyg kan hjælpe især offentlige bygherrer med at sikre dokumentation for, at de har gennemført de lovpligtige totaløkonomiske vurderinger. Ambitionen bag dette krav er naturligvis, at det offentlige kan få bedre og billigere byggeri.LCCbyg-værktøjet og tilhørende dokumentation er udviklet af Statens Byggeforskningsinstitut på foranledning af Energistyrelsen.

UR - http://lccbyg.dk/

UR - http://sbi.dk/byggeprocessen/generelt/teknisk-dokumentation-af-lccbyg/teknisk-dokumentation-af-lccbyg

M3 - Softwareprogram

PB - Trafik-og Byggestyrelsen og Statens Byggeforskningsinsititut

CY - København

ER -

Haugbølle K (Producent), Sørensen NL (Udvikler), Scheutz P (Udvikler), Pihl D (Andet). LCCbyg Version 1 København: Trafik-og Byggestyrelsen og Statens Byggeforskningsinsititut. 2015.