Leadership Pipeline: forbigående ledelsesmode eller solid viden?

Eksport af forskningsdata: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I artiklen undersøges det empiriske grundlag for Leader- ship Pipeline. Først beskrives Leadership Pipeline modellen om le- delsesbaner og skilleveje i opadgående transitioner mellem orga- nisatoriske ledelsesniveauer (Freedman, 1998; Charan, Drotter and Noel, 2001). Dernæst sættes fokus på det centrale spørgsmål: Er kompetencerne bag succesfuld ledelse virkelig systematisk og sig- nifikant forskellige på forskellige organisatoriske ledelsesniveauer? Almen forskningslitteratur om skiftende jobindhold og rollekrav på forskellige ledelsesniveauer gennemgås, og nyere forskning om- handlende forholdet mellem kontinuitet- og diskontinuitet i ledel- seskompetencer på tværs af organisatoriske niveauer præsenteres og diskuteres. Afslutningsvis diskuteres begrænsningerne i en kompetencebaseret tilgang til Leadership Pipeline, og det foreslås, at succesfuld ledelse i ligeså høj grad afhænger af lederens evne til at udvise dynamisk situationstilpasset fleksibilitet i lederrollen på det aktuelle ledelsesniveau.
OriginalsprogDansk
TidsskriftAkademisk kvarter / Academic Quarter
Vol/bind6
Sider (fra-til)30-41
Antal sider11
ISSN1904-0008
PublikationsstatusUdgivet - 1 jul. 2013

Emneord

  • Leadership
  • Leadership Pipeline
  • Leadership competences
  • Leadership Development

Citer dette

@article{fc27261d00214c878f75c1fda2ada7c4,
title = "Leadership Pipeline: forbig{\aa}ende ledelsesmode eller solid viden?",
abstract = "I artiklen unders{\o}ges det empiriske grundlag for Leader- ship Pipeline. F{\o}rst beskrives Leadership Pipeline modellen om le- delsesbaner og skilleveje i opadg{\aa}ende transitioner mellem orga- nisatoriske ledelsesniveauer (Freedman, 1998; Charan, Drotter and Noel, 2001). Dern{\ae}st s{\ae}ttes fokus p{\aa} det centrale sp{\o}rgsm{\aa}l: Er kompetencerne bag succesfuld ledelse virkelig systematisk og sig- nifikant forskellige p{\aa} forskellige organisatoriske ledelsesniveauer? Almen forskningslitteratur om skiftende jobindhold og rollekrav p{\aa} forskellige ledelsesniveauer gennemg{\aa}s, og nyere forskning om- handlende forholdet mellem kontinuitet- og diskontinuitet i ledel- seskompetencer p{\aa} tv{\ae}rs af organisatoriske niveauer pr{\ae}senteres og diskuteres. Afslutningsvis diskuteres begr{\ae}nsningerne i en kompetencebaseret tilgang til Leadership Pipeline, og det foresl{\aa}s, at succesfuld ledelse i liges{\aa} h{\o}j grad afh{\ae}nger af lederens evne til at udvise dynamisk situationstilpasset fleksibilitet i lederrollen p{\aa} det aktuelle ledelsesniveau.",
keywords = "Leadership , Leadership Pipeline, Leadership competences, Leadership Development",
author = "Elmholdt, {Claus Westerg{\aa}rd}",
year = "2013",
month = "7",
day = "1",
language = "Dansk",
volume = "6",
pages = "30--41",
journal = "Akademisk Kvarter",
issn = "1904-0008",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

}

Leadership Pipeline : forbigående ledelsesmode eller solid viden? / Elmholdt, Claus Westergård.

i: Akademisk kvarter / Academic Quarter, Bind 6, 01.07.2013, s. 30-41.

Eksport af forskningsdata: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Leadership Pipeline

T2 - forbigående ledelsesmode eller solid viden?

AU - Elmholdt, Claus Westergård

PY - 2013/7/1

Y1 - 2013/7/1

N2 - I artiklen undersøges det empiriske grundlag for Leader- ship Pipeline. Først beskrives Leadership Pipeline modellen om le- delsesbaner og skilleveje i opadgående transitioner mellem orga- nisatoriske ledelsesniveauer (Freedman, 1998; Charan, Drotter and Noel, 2001). Dernæst sættes fokus på det centrale spørgsmål: Er kompetencerne bag succesfuld ledelse virkelig systematisk og sig- nifikant forskellige på forskellige organisatoriske ledelsesniveauer? Almen forskningslitteratur om skiftende jobindhold og rollekrav på forskellige ledelsesniveauer gennemgås, og nyere forskning om- handlende forholdet mellem kontinuitet- og diskontinuitet i ledel- seskompetencer på tværs af organisatoriske niveauer præsenteres og diskuteres. Afslutningsvis diskuteres begrænsningerne i en kompetencebaseret tilgang til Leadership Pipeline, og det foreslås, at succesfuld ledelse i ligeså høj grad afhænger af lederens evne til at udvise dynamisk situationstilpasset fleksibilitet i lederrollen på det aktuelle ledelsesniveau.

AB - I artiklen undersøges det empiriske grundlag for Leader- ship Pipeline. Først beskrives Leadership Pipeline modellen om le- delsesbaner og skilleveje i opadgående transitioner mellem orga- nisatoriske ledelsesniveauer (Freedman, 1998; Charan, Drotter and Noel, 2001). Dernæst sættes fokus på det centrale spørgsmål: Er kompetencerne bag succesfuld ledelse virkelig systematisk og sig- nifikant forskellige på forskellige organisatoriske ledelsesniveauer? Almen forskningslitteratur om skiftende jobindhold og rollekrav på forskellige ledelsesniveauer gennemgås, og nyere forskning om- handlende forholdet mellem kontinuitet- og diskontinuitet i ledel- seskompetencer på tværs af organisatoriske niveauer præsenteres og diskuteres. Afslutningsvis diskuteres begrænsningerne i en kompetencebaseret tilgang til Leadership Pipeline, og det foreslås, at succesfuld ledelse i ligeså høj grad afhænger af lederens evne til at udvise dynamisk situationstilpasset fleksibilitet i lederrollen på det aktuelle ledelsesniveau.

KW - Leadership

KW - Leadership Pipeline

KW - Leadership competences

KW - Leadership Development

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 6

SP - 30

EP - 41

JO - Akademisk Kvarter

JF - Akademisk Kvarter

SN - 1904-0008

ER -