LED-lys til ældre: Lys og trivsel : projektrapport januar 2015

Birgit Sander, Line Kessel, Hajer Ahmad, Kjeld Johnsen, Jakob Markvart, Paul Michael Petersen, Aikaterini Argyraki, Jakob Munksgaard Andersen, Dennis Corell, Iben Winther Orton, Anne Marie Lund, Christian Krause, Ida Maj Emborg

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportRådgivning

Abstrakt

I krydsfeltet mellem lys og sundhed er interessen for sammenhængen mellem lysintensitet, farvesammensætning og døgnrytme stigende. Undersøgelser peger på, at specielt blåt nødvendigt for at synkronisere døgnrytmen, og at tidspunktet for belysning også er af sto betydning. Dette er af særlig vigtighed for ældre, som har et nedsat dagligt aktivitetsniv og er mere indenfor i forhold til yngre. Desuden er ældre tit påvirket af fysiologiske ændri eksempelvis med øget vandladningshyppighed om natten til følge. De kan derfor have svært ved at fastholde en normal døgnrytme og en god søvnkvalitet med ubrudt søvn.
OriginalsprogDansk
Antal sider63
Rekvirerende organisationEnergistyrelsen
StatusUdgivet - 20 jan. 2015

Bibliografisk note

Forskningsprojektet ’Energieffeektivt og sundhedsfremmende lys i ældresektoren’ har undersøgt mulighederne for at forbedre ældre menneskers trivsel ved hjælp af dynamisk LED-belysning i borgeres private boliger. Det er afsættet for denne projektrapport om resultaterne af undersøgelsen. Projektets originaltitel er ’Energieffektivt og sundhendsfremmende lys i ældresektoren,’ men kaldes også ’LED-lys til ældre.

Citationsformater