Ledelse af meningsfulde fællesskaber

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I denne artikel præsenteres meningsfulde fællesskaber, der er udtænkt som svar på ledelsesdilemmaet og ledelsesparadokset. Kort beskrevet består ledelsesdilemmaet og ledelsesparadokset i, at ledere anser etableringen af en Jeg-Det relationer som bedste strategi til opfyldelsen af egne såvel som organisationens målsætninger. Etableringen af Jeg-Det relationer skaber imidlertid en ledelsesmæssig distance til organisationsmedlemmerne og dermed til den organisatoriske kontekst, der skal ledes. Meningsfulde fællesskaber er et dialogisk rum, hvori der etableres et meningsfuldt, konstruktivt, udviklende og problemløsende samarbejde til gavn for såvel organisation som for det enkelte organisationsmedlem. Meningsfulde fællesskaber bortretoucherer imidlertid ikke de interne modsætninger til fordel for en harmonisk organisation i konstant ligevægt. Tværtimod indebærer meningsfulde fællesskaber, at organisationens interne modsætninger eksponeres således, at de kan bidrage til fortsat intern udvikling.
OriginalsprogDansk
TidsskriftBeta (Online Edition)
Udgave nummer2
Sider (fra-til)138-155
ISSN1504-3134
StatusUdgivet - dec. 2011

Citer dette

@article{f60abe51ee5241b0b07fb06723682e76,
title = "Ledelse af meningsfulde f{\ae}llesskaber",
abstract = "I denne artikel pr{\ae}senteres meningsfulde f{\ae}llesskaber, der er udt{\ae}nkt som svar p{\aa} ledelsesdilemmaet og ledelsesparadokset. Kort beskrevet best{\aa}r ledelsesdilemmaet og ledelsesparadokset i, at ledere anser etableringen af en Jeg-Det relationer som bedste strategi til opfyldelsen af egne s{\aa}vel som organisationens m{\aa}ls{\ae}tninger. Etableringen af Jeg-Det relationer skaber imidlertid en ledelsesm{\ae}ssig distance til organisationsmedlemmerne og dermed til den organisatoriske kontekst, der skal ledes. Meningsfulde f{\ae}llesskaber er et dialogisk rum, hvori der etableres et meningsfuldt, konstruktivt, udviklende og probleml{\o}sende samarbejde til gavn for s{\aa}vel organisation som for det enkelte organisationsmedlem. Meningsfulde f{\ae}llesskaber bortretoucherer imidlertid ikke de interne mods{\ae}tninger til fordel for en harmonisk organisation i konstant ligev{\ae}gt. Tv{\ae}rtimod indeb{\ae}rer meningsfulde f{\ae}llesskaber, at organisationens interne mods{\ae}tninger eksponeres s{\aa}ledes, at de kan bidrage til fortsat intern udvikling.",
author = "Frederik Hertel and Michael Fast",
year = "2011",
month = "12",
language = "Dansk",
pages = "138--155",
journal = "Beta (Online Edition)",
issn = "1504-3134",
publisher = "Universitetsforlaget AS",
number = "2",

}

Ledelse af meningsfulde fællesskaber. / Hertel, Frederik; Fast, Michael.

I: Beta (Online Edition), Nr. 2, 12.2011, s. 138-155.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Ledelse af meningsfulde fællesskaber

AU - Hertel, Frederik

AU - Fast, Michael

PY - 2011/12

Y1 - 2011/12

N2 - I denne artikel præsenteres meningsfulde fællesskaber, der er udtænkt som svar på ledelsesdilemmaet og ledelsesparadokset. Kort beskrevet består ledelsesdilemmaet og ledelsesparadokset i, at ledere anser etableringen af en Jeg-Det relationer som bedste strategi til opfyldelsen af egne såvel som organisationens målsætninger. Etableringen af Jeg-Det relationer skaber imidlertid en ledelsesmæssig distance til organisationsmedlemmerne og dermed til den organisatoriske kontekst, der skal ledes. Meningsfulde fællesskaber er et dialogisk rum, hvori der etableres et meningsfuldt, konstruktivt, udviklende og problemløsende samarbejde til gavn for såvel organisation som for det enkelte organisationsmedlem. Meningsfulde fællesskaber bortretoucherer imidlertid ikke de interne modsætninger til fordel for en harmonisk organisation i konstant ligevægt. Tværtimod indebærer meningsfulde fællesskaber, at organisationens interne modsætninger eksponeres således, at de kan bidrage til fortsat intern udvikling.

AB - I denne artikel præsenteres meningsfulde fællesskaber, der er udtænkt som svar på ledelsesdilemmaet og ledelsesparadokset. Kort beskrevet består ledelsesdilemmaet og ledelsesparadokset i, at ledere anser etableringen af en Jeg-Det relationer som bedste strategi til opfyldelsen af egne såvel som organisationens målsætninger. Etableringen af Jeg-Det relationer skaber imidlertid en ledelsesmæssig distance til organisationsmedlemmerne og dermed til den organisatoriske kontekst, der skal ledes. Meningsfulde fællesskaber er et dialogisk rum, hvori der etableres et meningsfuldt, konstruktivt, udviklende og problemløsende samarbejde til gavn for såvel organisation som for det enkelte organisationsmedlem. Meningsfulde fællesskaber bortretoucherer imidlertid ikke de interne modsætninger til fordel for en harmonisk organisation i konstant ligevægt. Tværtimod indebærer meningsfulde fællesskaber, at organisationens interne modsætninger eksponeres således, at de kan bidrage til fortsat intern udvikling.

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 138

EP - 155

JO - Beta (Online Edition)

JF - Beta (Online Edition)

SN - 1504-3134

IS - 2

ER -