Ledelse og læring - i organisationer

Erik Elgaard Sørensen (Redaktør), Lise Hounsgaard (Redaktør), Birgit Ryberg (Redaktør), Frode Boye Andersen (Redaktør)

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportAntologiForskning

Abstrakt

 

LEDELSE OG LÆRING - I ORGANISATIONER ser læring som omdrejningspunkt for moderne organisationer, der skal ledes under et vilkår af foranderlighed. I bogen bliver ledelse ikke belyst som endnu en "bindestregs-ledelse", men som refleksioner af en række muligheder for at lede kultur, relationer, medarbejdere, forandringsprocesser, evaluering, beslutninger mv. hvor læring er en grundbetingelse.

Vilkår for ledelse i den private og offentlige sektor ligner hinanden mere og mere selv om der naturligvis stadig er afgørende forskelle. Bogens afsæt er, at ligheder er mere markante end forskelle. Bogens kapitler fokuserer derfor på ledelse som generelt fænomen - og det nævnes eksplicit når fx ledelse i den offentlige sektor i kapitlet er gældende. Ledelse i det offentlige har tradition for at spejle sig i den private sektors billede; med åbning af denne bogs kapitler lægges der op til, at inspirationen også kan gå den modsatte vej.

Bogens målgruppe er ledelsesstuderende og folk der navigerer i ledelsespraksis; derved henvender den sig til ledelsesstudier på diplom- og masterniveau samt til ledere, der ønsker at kvalificere deres ledelsespraksis gennem et teoretisk perspektiv.

OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagHans Reitzels Forlag
Udgave1
Antal sider252
StatusUdgivet - 2008
Udgivet eksterntJa

Emneord

  • Ledelse, læring, kultur i organisationer, beslutningskommunikation, den lærende organisation

Citationsformater