Litteratur og billedkunst: - i et livsfilosofisk perspektiv

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

Udgivelses stedAalborg
    ForlagAalborg Universitetsforlag
    Udgave1
    ISBN (Trykt)8773079553, 9788773079553
    StatusUdgivet - 2009
    NavnDialektika-serien
    Nummer4

• Litteratur
    • Hermeneutik
    • Fænomenologi

Pahuus, M. (2009). Litteratur og billedkunst: - i et livsfilosofisk perspektiv. (1 udg.) Aalborg: Aalborg Universitetsforlag. Dialektika-serien, Nr. 4
    Pahuus, Mogens. / Litteratur og billedkunst : - i et livsfilosofisk perspektiv. 1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag, 2009. 217 s. (Dialektika-serien; Nr. 4).
    @book{2227cc60f20711deb63d000ea68e967b,
    title = "Litteratur og billedkunst: - i et livsfilosofisk perspektiv",
    abstract = "Bogens emne er sp{\o}rgsm{\aa}let om kunstv{\ae}rkets v{\ae}sen og sp{\o}rgsm{\aa}let om tolkning af kunstv{\ae}rker.F{\o}rste del af bogen - hvor det drejer sig om kunstv{\ae}rkets v{\ae}sen - indledes med et kapitel om den oplevende opfattelse af verden og den erfarede opfattelse af den indre verden som kilderne til kunsten. Dern{\ae}st f{\o}lger det centrale afsnit om kunstv{\ae}rket, der ses som artikulation af det stemte indtryk, som de to n{\ae}vnte opfattelsesm{\aa}der udmunder i. I de f{\o}lgende kapitler unders{\o}ges begreberne om det sk{\o}nne og det sublime, det lyriske, det episke og det dramatiske, det tragiske og det komiske samt grundkategorier i fort{\ae}llende digtning som enhed, fort{\ae}lling og symbol.Anden del af bogen bringer - foruden en mere teoretisk bestemmelse af hvad f{\ae}nomenologisk og hermeneutisk metode er - en r{\ae}kke eksempelanalyser af b{\aa}de litter{\ae}re og billedkunstneriske v{\ae}rker, som gerne skulle overbevise l{\ae}seren om at f{\ae}nomenologien og hermeneutikken er gode redskaber i en tolkning af kunstv{\ae}rker, som har livsfilosofisk interesse.",
    keywords = "Kunst, Litteratur, Hermeneutik, F{\ae}nomenologi",
    author = "Mogens Pahuus",
    year = "2009",
    isbn = "8773079553",
    series = "Dialektika-serien",
    publisher = "Aalborg Universitetsforlag",
    number = "4",
    edition = "1",

Pahuus, M 2009, Litteratur og billedkunst: - i et livsfilosofisk perspektiv. Dialektika-serien, nr. 4, 1 udg, Aalborg Universitetsforlag, Aalborg.

Litteratur og billedkunst : - i et livsfilosofisk perspektiv. / Pahuus, Mogens.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBog

TY - BOOK

T1 - Litteratur og billedkunst

T2 - - i et livsfilosofisk perspektiv

AU - Pahuus, Mogens

PY - 2009

Y1 - 2009

N2 - Bogens emne er spørgsmålet om kunstværkets væsen og spørgsmålet om tolkning af kunstværker.Første del af bogen - hvor det drejer sig om kunstværkets væsen - indledes med et kapitel om den oplevende opfattelse af verden og den erfarede opfattelse af den indre verden som kilderne til kunsten. Dernæst følger det centrale afsnit om kunstværket, der ses som artikulation af det stemte indtryk, som de to nævnte opfattelsesmåder udmunder i. I de følgende kapitler undersøges begreberne om det skønne og det sublime, det lyriske, det episke og det dramatiske, det tragiske og det komiske samt grundkategorier i fortællende digtning som enhed, fortælling og symbol.Anden del af bogen bringer - foruden en mere teoretisk bestemmelse af hvad fænomenologisk og hermeneutisk metode er - en række eksempelanalyser af både litterære og billedkunstneriske værker, som gerne skulle overbevise læseren om at fænomenologien og hermeneutikken er gode redskaber i en tolkning af kunstværker, som har livsfilosofisk interesse.

AB - Bogens emne er spørgsmålet om kunstværkets væsen og spørgsmålet om tolkning af kunstværker.Første del af bogen - hvor det drejer sig om kunstværkets væsen - indledes med et kapitel om den oplevende opfattelse af verden og den erfarede opfattelse af den indre verden som kilderne til kunsten. Dernæst følger det centrale afsnit om kunstværket, der ses som artikulation af det stemte indtryk, som de to nævnte opfattelsesmåder udmunder i. I de følgende kapitler undersøges begreberne om det skønne og det sublime, det lyriske, det episke og det dramatiske, det tragiske og det komiske samt grundkategorier i fortællende digtning som enhed, fortælling og symbol.Anden del af bogen bringer - foruden en mere teoretisk bestemmelse af hvad fænomenologisk og hermeneutisk metode er - en række eksempelanalyser af både litterære og billedkunstneriske værker, som gerne skulle overbevise læseren om at fænomenologien og hermeneutikken er gode redskaber i en tolkning af kunstværker, som har livsfilosofisk interesse.

KW - Kunst

KW - Litteratur

KW - Hermeneutik

KW - Fænomenologi

M3 - Bog

SN - 8773079553

SN - 9788773079553

T3 - Dialektika-serien

BT - Litteratur og billedkunst

PB - Aalborg Universitetsforlag

CY - Aalborg

Pahuus M. Litteratur og billedkunst: - i et livsfilosofisk perspektiv. 1 udg. Aalborg: Aalborg Universitetsforlag, 2009. 217 s. (Dialektika-serien; Nr. 4).