Live videotransmitteret undervisning: Erfaringer og metodiske principper fra Bioanalytikeruddannelsen, VIA University College

Rikke Ørngreen, Karin Levinsen, Vibe Alopaeus Jelsbak, Karen Louise Møller, Thomas Bendsen

  Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

  Abstrakt

  På Bioanalytikeruddannelsen i Aarhus, VIAs sundhedsfaglige højskole, har man i en længere periode haft et kombihold, hvor man kombinerer traditionel og live transmitteret undervisning (via et innovativt valg af videokonferencesystem). På de såkaldte netdage er der mulighed for enten at møde op til undervisningen, som man plejer, eller at deltage i undervisningen hjemmefra.

  Artiklen præsenterer et deltagende aktionsforskningsprojekt mellem projektteamet på uddannelsen og forskere fra Aalborg Universitet. Målet var at: afdække potentialer og barrierer ud fra et it-støttet læringsperspektiv; udvikle robuste didaktiske undervisningsscenarier; samt kvalificere underviserne og hermed forankringen af projektet. Forskningsdata blev indsamlet gennem videooptagelser, ”dagens spørgsmål” til de studerende, fokusgruppeinterview med lærerne, og Pædagogisk Dag-workshop. Analysen sætter fokus på erfaringerne under anvendelse af professionshøjskolernes Rektorkollegiums Studieaktivitetsmodel. Slutteligt samles der i artiklen op på de teknologiske, sociale og didaktiske-pædagogiske relationer set i lyset af projektets mål og resultater.
  OriginalsprogDansk
  TidsskriftTidsskriftet Læring og Medier (LOM)
  Vol/bind6
  Udgave nummer11
  Sider (fra-til)1-29
  Antal sider29
  ISSN1903-248X
  StatusUdgivet - 2013

  Emneord

  • Live Video Streaming
  • it og læring
  • didaktik
  • fleksibel uddannelse

  Citationsformater