Rikke Ørngreen, Karin Levinsen, Vibe Alopaeus Jelsbak, Karen Louise Møller, Thomas Bendsen

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TidsskriftTidsskriftet Læring og Medier (LOM)
Vol/bind6
Udgave nummer11
Sider (fra-til)1-29
ISSN1903-248X
StatusUdgivet - 2013

• Live Video Streaming
  • it og læring
  • didaktik
  • fleksibel uddannelse

@article{5293ab54f67a461c929ecec5d56693a7,
title = "Live videotransmitteret undervisning: Erfaringer og metodiske principper fra Bioanalytikeruddannelsen, VIA University College",
abstract = "P{\aa} Bioanalytikeruddannelsen i Aarhus, VIAs sundhedsfaglige h{\o}jskole, har man i en l{\ae}ngere periode haft et kombihold, hvor man kombinerer traditionel og live transmitteret undervisning (via et innovativt valg af videokonferencesystem). P{\aa} de s{\aa}kaldte netdage er der mulighed for enten at m{\o}de op til undervisningen, som man plejer, eller at deltage i undervisningen hjemmefra.Artiklen pr{\ae}senterer et deltagende aktionsforskningsprojekt mellem projektteamet p{\aa} uddannelsen og forskere fra Aalborg Universitet. M{\aa}let var at: afd{\ae}kke potentialer og barrierer ud fra et it-st{\o}ttet l{\ae}ringsperspektiv; udvikle robuste didaktiske undervisningsscenarier; samt kvalificere underviserne og hermed forankringen af projektet. Forskningsdata blev indsamlet gennem videooptagelser, ”dagens sp{\o}rgsm{\aa}l” til de studerende, fokusgruppeinterview med l{\ae}rerne, og P{\ae}dagogisk Dag-workshop. Analysen s{\ae}tter fokus p{\aa} erfaringerne under anvendelse af professionsh{\o}jskolernes Rektorkollegiums Studieaktivitetsmodel. Slutteligt samles der i artiklen op p{\aa} de teknologiske, sociale og didaktiske-p{\ae}dagogiske relationer set i lyset af projektets m{\aa}l og resultater.",
keywords = "Live Video Streaming, it og l{\ae}ring, didaktik, fleksibel uddannelse",
author = "Rikke {\O}rngreen and Karin Levinsen and Jelsbak, {Vibe Alopaeus} and M{\o}ller, {Karen Louise} and Thomas Bendsen",
year = "2013",
volume = "6",
pages = "1--29",
journal = "L{\ae}ring og Medier",
issn = "1903-248X",
publisher = "Statsbiblioteket",
number = "11",

Live videotransmitteret undervisning : Erfaringer og metodiske principper fra Bioanalytikeruddannelsen, VIA University College. / Ørngreen, Rikke; Levinsen, Karin; Jelsbak, Vibe Alopaeus; Møller, Karen Louise; Bendsen, Thomas.

I: Tidsskriftet Læring og Medier (LOM), Bind 6, Nr. 11, 2013, s. 1-29.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Live videotransmitteret undervisning

T2 - Erfaringer og metodiske principper fra Bioanalytikeruddannelsen, VIA University College

AU - Ørngreen, Rikke

AU - Levinsen, Karin

AU - Jelsbak, Vibe Alopaeus

AU - Møller, Karen Louise

AU - Bendsen, Thomas

PY - 2013

Y1 - 2013

N2 - På Bioanalytikeruddannelsen i Aarhus, VIAs sundhedsfaglige højskole, har man i en længere periode haft et kombihold, hvor man kombinerer traditionel og live transmitteret undervisning (via et innovativt valg af videokonferencesystem). På de såkaldte netdage er der mulighed for enten at møde op til undervisningen, som man plejer, eller at deltage i undervisningen hjemmefra.Artiklen præsenterer et deltagende aktionsforskningsprojekt mellem projektteamet på uddannelsen og forskere fra Aalborg Universitet. Målet var at: afdække potentialer og barrierer ud fra et it-støttet læringsperspektiv; udvikle robuste didaktiske undervisningsscenarier; samt kvalificere underviserne og hermed forankringen af projektet. Forskningsdata blev indsamlet gennem videooptagelser, ”dagens spørgsmål” til de studerende, fokusgruppeinterview med lærerne, og Pædagogisk Dag-workshop. Analysen sætter fokus på erfaringerne under anvendelse af professionshøjskolernes Rektorkollegiums Studieaktivitetsmodel. Slutteligt samles der i artiklen op på de teknologiske, sociale og didaktiske-pædagogiske relationer set i lyset af projektets mål og resultater.

AB - På Bioanalytikeruddannelsen i Aarhus, VIAs sundhedsfaglige højskole, har man i en længere periode haft et kombihold, hvor man kombinerer traditionel og live transmitteret undervisning (via et innovativt valg af videokonferencesystem). På de såkaldte netdage er der mulighed for enten at møde op til undervisningen, som man plejer, eller at deltage i undervisningen hjemmefra.Artiklen præsenterer et deltagende aktionsforskningsprojekt mellem projektteamet på uddannelsen og forskere fra Aalborg Universitet. Målet var at: afdække potentialer og barrierer ud fra et it-støttet læringsperspektiv; udvikle robuste didaktiske undervisningsscenarier; samt kvalificere underviserne og hermed forankringen af projektet. Forskningsdata blev indsamlet gennem videooptagelser, ”dagens spørgsmål” til de studerende, fokusgruppeinterview med lærerne, og Pædagogisk Dag-workshop. Analysen sætter fokus på erfaringerne under anvendelse af professionshøjskolernes Rektorkollegiums Studieaktivitetsmodel. Slutteligt samles der i artiklen op på de teknologiske, sociale og didaktiske-pædagogiske relationer set i lyset af projektets mål og resultater.

KW - Live Video Streaming

KW - it og læring