Abstract
Kapitlet introducerer den klassiske sociolog Georg Simmel og hans forståelse af samspillet mellem mad og måltider. Herefter sammenfattes en række udvalgte pointer, som er karakteristiske for den franske sociolog Claude Fischlers forståelse af begrebet commensality. Som led i diskussionen af de teoretiske positioner og den ’bekymringsdiskurs’, de siges at repræsentere, konfronteres disse med en mere empirisk baseret tilgang til måltidssociologien. Herunder udfordres begrebet commensality med henvisning til synspunkter hentet fra Ann Murcott. Som case inddrages Claude Fischlers forskning om årsagerne til fedmeepidemien.
Originalsprog | Dansk |
---|---|
Titel | Madsociologi |
Redaktører | Jon Fuglsang, Naja Bruno Stamer |
Antal sider | 13 |
Forlag | Munksgaard |
Publikationsdato | 1 maj 2015 |
Sider | 19-32 |
Kapitel | 1 |
Status | Udgivet - 1 maj 2015 |
Emneord
- fælles måltider
- commensality
- common meals
- den altædendes paradoks
- opløsning af måltidsfællesskaber
- måltidets forfald
- fedmeepidemi
- mad- og måltidstolerance