Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

• Indkøb
  • Tilberedning
  • Mad

Winkel, T. D. (2016). Madspild i familier: Reduktion af familiers madspild gennem ændring af praksisser. Aalborg Universitetsforlag. Ph.d.-serien for Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet https://doi.org/10.5278/vbn.phd.hum.00068
Winkel, Thomas Dyrmann. / Madspild i familier : Reduktion af familiers madspild gennem ændring af praksisser. Aalborg Universitetsforlag, 2016. (Ph.d.-serien for Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet).
@phdthesis{a6b8153468ed4034b578207dd764e320,
title = "Madspild i familier: Reduktion af familiers madspild gennem {\ae}ndring af praksisser",
abstract = "Denne afhandling er baseret p{\aa} resultaterne af et tre {\aa}r langt erhvervs-ph.d.-studie ved Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S og Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet. Afhandlingen inkluderer fem originale artikler og en sammenbindende tekst med afhandlingens forskningssp{\o}rgsm{\aa}l, forskningsdesign analyse og konklusioner.I afhandlingen omhandler et studie af familiers praksis, der for{\aa}rsager madspild. Resultatet er en teori herom og en metode til at reducere madspildet gennem {\ae}ndring af familiers praksisser. Jeg unders{\o}ger i familiestudiet seks b{\o}rnefamiliers praksis med s{\ae}rligt henblik p{\aa} forholdet mellem familiens sociale dynamikker, praksisser og hverdagens organisering. Et misforhold mellem hverdagens organisering og familiemedlemmernes madpraksisser er en v{\ae}sentlig {\aa}rsag til madspild. Teorien, der forklarer, hvorfor familiers praksis for{\aa}rsager madspild, ligger til grund for en metode til at reducere madspildet. Metoden bygger prim{\ae}rt p{\aa} praksisteori og tager h{\o}jde for etiske implikationer i {\ae}ndringen af familiers praksis. Den udviklede metode er tilpasset anvendelse i organisatorisk praksis og indeholder et konkret redskab til brug f{\o}r, under og efter interventioner iv{\ae}rks{\ae}ttes.",
keywords = "Madspild, Familier, Husstand, Madforbrug, Forbrug, Praksisteori, Praksis, Kvalitative metoder, Interview, Affald, Madspildsreduktion, Affaldsreduktion, Praksis{\ae}ndring, Autoetnografi, F{\ae}nomenologi, Nudging, Pragmatisme, M{\aa}ltid, Indk{\o}b, Tilberedning, Mad",
author = "Winkel, {Thomas Dyrmann}",
note = "Ph.d. vejleder: Lektor Claus Andreas Foss Rosenstand, Aalborg Universitet Ph.d. bi-vejleder: Lektor Thessa Jensen, Aalborg Universitet",
year = "2016",
doi = "10.5278/vbn.phd.hum.00068",
publisher = "Aalborg Universitetsforlag",

Winkel, TD 2016, Madspild i familier: Reduktion af familiers madspild gennem ændring af praksisser. Ph.d.-serien for Det Humanistiske Fakultet, Aalborg Universitet, Aalborg Universitetsforlag. https://doi.org/10.5278/vbn.phd.hum.00068

Madspild i familier : Reduktion af familiers madspild gennem ændring af praksisser. / Winkel, Thomas Dyrmann.

Aalborg Universitetsforlag, 2016.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

TY - BOOK

T1 - Madspild i familier

T2 - Reduktion af familiers madspild gennem ændring af praksisser

AU - Winkel, Thomas Dyrmann

N1 - Ph.d. vejleder: Lektor Claus Andreas Foss Rosenstand, Aalborg Universitet Ph.d. bi-vejleder: Lektor Thessa Jensen, Aalborg Universitet

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Denne afhandling er baseret på resultaterne af et tre år langt erhvervs-ph.d.-studie ved Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S og Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet. Afhandlingen inkluderer fem originale artikler og en sammenbindende tekst med afhandlingens forskningsspørgsmål, forskningsdesign analyse og konklusioner.I afhandlingen omhandler et studie af familiers praksis, der forårsager madspild. Resultatet er en teori herom og en metode til at reducere madspildet gennem ændring af familiers praksisser. Jeg undersøger i familiestudiet seks børnefamiliers praksis med særligt henblik på forholdet mellem familiens sociale dynamikker, praksisser og hverdagens organisering. Et misforhold mellem hverdagens organisering og familiemedlemmernes madpraksisser er en væsentlig årsag til madspild. Teorien, der forklarer, hvorfor familiers praksis forårsager madspild, ligger til grund for en metode til at reducere madspildet. Metoden bygger primært på praksisteori og tager højde for etiske implikationer i ændringen af familiers praksis. Den udviklede metode er tilpasset anvendelse i organisatorisk praksis og indeholder et konkret redskab til brug før, under og efter interventioner iværksættes.

AB - Denne afhandling er baseret på resultaterne af et tre år langt erhvervs-ph.d.-studie ved Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S og Institut for Kommunikation og Psykologi ved Aalborg Universitet. Afhandlingen inkluderer fem originale artikler og en sammenbindende tekst med afhandlingens forskningsspørgsmål, forskningsdesign analyse og konklusioner.I afhandlingen omhandler et studie af familiers praksis, der forårsager madspild. Resultatet er en teori herom og en metode til at reducere madspildet gennem ændring af familiers praksisser. Jeg undersøger i familiestudiet seks børnefamiliers praksis med særligt henblik på forholdet mellem familiens sociale dynamikker, praksisser og hverdagens organisering. Et misforhold mellem hverdagens organisering og familiemedlemmernes madpraksisser er en væsentlig årsag til madspild. Teorien, der forklarer, hvorfor familiers praksis forårsager madspild, ligger til grund for en metode til at reducere madspildet. Metoden bygger primært på praksisteori og tager højde for etiske implikationer i ændringen af familiers praksis. Den udviklede metode er tilpasset anvendelse i organisatorisk praksis og indeholder et konkret redskab til brug før, under og efter interventioner iværksættes.

KW - Madspild

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Madspild i familier

PB - Aalborg Universitetsforlag