Power without Glory: a Genealogy of a Management Decision

Bidragets oversatte titel: Magt uden hæder

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

Denne bog handler om magt og sprog i organisationer. Formålet er, mere specifikt, at udvikle en metode til at udforske magt i organisationer, hvor disse opfattes ved hjælp af Wittgensteins begreb sprogspil. Metoden kaldes genealogi og er tæt knyttet til Foucault's magtbegreb. Bogen er skrevet med et formål - at belyse nogle aspekter af Foucaults magtbegreb, som der, efter min opfattelse, ikke har været tilstrækkeligt fokus på i den eksisterende litteratur: Genealogy og magtens praksisser.
OriginalsprogEngelsk
Udgivelses stedCopenhagen
ForlagCopenhagen Business School Press
ISBN (Trykt)978-87-630-0193-9
StatusUdgivet - 2007

Fingerprint

Genealogy
Management decisions
Conception
Organization studies
Language games

Jørgensen, K. M. (2007). Power without Glory: a Genealogy of a Management Decision. Copenhagen: Copenhagen Business School Press.
Jørgensen, Kenneth Mølbjerg. / Power without Glory : a Genealogy of a Management Decision. Copenhagen : Copenhagen Business School Press, 2007. 288 s.
@book{ba1877d0c01a11db86ee000ea68e967b,
title = "Power without Glory: a Genealogy of a Management Decision",
abstract = "This book is about power and language in organizations. Its purpose is, more specifically, to develop and apply a method for exploring power in organizations where organizations are conceptualized by drawing on Wittgenstein’s concept of language games. The method is genealogy and is closely linked to Foucault’s conception of power. The book is written with one main purpose—to highlight some aspects of Foucault’s conception of power that, in my opinion, are not sufficiently explored in extant organization studies: Genealogy and the practices of power.",
author = "J{\o}rgensen, {Kenneth M{\o}lbjerg}",
year = "2007",
language = "English",
isbn = "978-87-630-0193-9",
publisher = "Copenhagen Business School Press",
address = "Denmark",

Jørgensen, KM 2007, Power without Glory: a Genealogy of a Management Decision. Copenhagen Business School Press, Copenhagen.

Power without Glory : a Genealogy of a Management Decision. / Jørgensen, Kenneth Mølbjerg.

Copenhagen : Copenhagen Business School Press, 2007. 288 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskning

TY - BOOK

T1 - Power without Glory

T2 - a Genealogy of a Management Decision

AU - Jørgensen, Kenneth Mølbjerg

PY - 2007

Y1 - 2007

N2 - This book is about power and language in organizations. Its purpose is, more specifically, to develop and apply a method for exploring power in organizations where organizations are conceptualized by drawing on Wittgenstein’s concept of language games. The method is genealogy and is closely linked to Foucault’s conception of power. The book is written with one main purpose—to highlight some aspects of Foucault’s conception of power that, in my opinion, are not sufficiently explored in extant organization studies: Genealogy and the practices of power.

AB - This book is about power and language in organizations. Its purpose is, more specifically, to develop and apply a method for exploring power in organizations where organizations are conceptualized by drawing on Wittgenstein’s concept of language games. The method is genealogy and is closely linked to Foucault’s conception of power. The book is written with one main purpose—to highlight some aspects of Foucault’s conception of power that, in my opinion, are not sufficiently explored in extant organization studies: Genealogy and the practices of power.

M3 - Book

SN - 978-87-630-0193-9

BT - Power without Glory

PB - Copenhagen Business School Press

CY - Copenhagen

Jørgensen KM. Power without Glory: a Genealogy of a Management Decision. Copenhagen: Copenhagen Business School Press, 2007. 288 s.