Me too, Nora!

Stine Thidemann Faber, Jens Christian Lauenstein Led

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

Resumé

I år kan Henrik Ibsens berømte stykke Et dukkehjem fejre 140 års fødselsdag. Selvom stykket første gang så dagens lys i 1879 kunne det på mange måder lige så godt være et samtidsstykke. Sjældent har et teaterstykke haft så stor en international gennemslagskraft og en så vedholdende relevans grundet dets insisteren på at diskutere relationerne mellem kønnene; rollefordelingen i ægteskabet; moderskabet og kvindens rolle i familien samt kvinders uligestilling på arbejdsmarkedet og i samfundet generelt.
OriginalsprogDansk
TidsskriftNordjyske Stiftstidende
Sider (fra-til)52
ISSN1399-865X
StatusUdgivet - 4 mar. 2019

Citer dette

Faber, S. T., & Led, J. C. L. (2019). Me too, Nora! Nordjyske Stiftstidende, 52.
Faber, Stine Thidemann ; Led, Jens Christian Lauenstein. / Me too, Nora!. I: Nordjyske Stiftstidende. 2019 ; s. 52.
@article{e04f87226d8e409d89d9865ec73c4eb4,
title = "Me too, Nora!",
abstract = "I {\aa}r kan Henrik Ibsens ber{\o}mte stykke Et dukkehjem fejre 140 {\aa}rs f{\o}dselsdag. Selvom stykket f{\o}rste gang s{\aa} dagens lys i 1879 kunne det p{\aa} mange m{\aa}der lige s{\aa} godt v{\ae}re et samtidsstykke. Sj{\ae}ldent har et teaterstykke haft s{\aa} stor en international gennemslagskraft og en s{\aa} vedholdende relevans grundet dets insisteren p{\aa} at diskutere relationerne mellem k{\o}nnene; rollefordelingen i {\ae}gteskabet; moderskabet og kvindens rolle i familien samt kvinders uligestilling p{\aa} arbejdsmarkedet og i samfundet generelt.",
author = "Faber, {Stine Thidemann} and Led, {Jens Christian Lauenstein}",
year = "2019",
month = "3",
day = "4",
language = "Dansk",
pages = "52",
journal = "Nordjyske Stiftstidende",
issn = "1399-865X",
publisher = "Nordjyske Medier A/S",

}

Me too, Nora! / Faber, Stine Thidemann; Led, Jens Christian Lauenstein.

I: Nordjyske Stiftstidende, 04.03.2019, s. 52.

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - KronikFormidling

TY - INPR

T1 - Me too, Nora!

AU - Faber, Stine Thidemann

AU - Led, Jens Christian Lauenstein

PY - 2019/3/4

Y1 - 2019/3/4

N2 - I år kan Henrik Ibsens berømte stykke Et dukkehjem fejre 140 års fødselsdag. Selvom stykket første gang så dagens lys i 1879 kunne det på mange måder lige så godt være et samtidsstykke. Sjældent har et teaterstykke haft så stor en international gennemslagskraft og en så vedholdende relevans grundet dets insisteren på at diskutere relationerne mellem kønnene; rollefordelingen i ægteskabet; moderskabet og kvindens rolle i familien samt kvinders uligestilling på arbejdsmarkedet og i samfundet generelt.

AB - I år kan Henrik Ibsens berømte stykke Et dukkehjem fejre 140 års fødselsdag. Selvom stykket første gang så dagens lys i 1879 kunne det på mange måder lige så godt være et samtidsstykke. Sjældent har et teaterstykke haft så stor en international gennemslagskraft og en så vedholdende relevans grundet dets insisteren på at diskutere relationerne mellem kønnene; rollefordelingen i ægteskabet; moderskabet og kvindens rolle i familien samt kvinders uligestilling på arbejdsmarkedet og i samfundet generelt.

UR - https://aalborgteater.dk/event/et-dukkehjem/

M3 - Bidrag til avis - Kronik

SP - 52

JO - Nordjyske Stiftstidende

JF - Nordjyske Stiftstidende

SN - 1399-865X

ER -