Metodekombination som mulig tilgang til studiet af komplekse fænomener

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

For aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere med problemer ud over ledighed er det vanskeligt at måle effekterne af beskæftigelsesindsatsen. Mulige langsigtede effekter som selvforsørgelse eller uddannelse er vanskelige at forbinde kausalt til indsatserne, og i mange tilfælde er de langsigtede effekter ikke tilnærmelsesvis inden for rækkevidde. Derfor er der behov for en anden metodisk tilgang til at forstå betydningen af beskæftigelsesindsatsen for de mest udsatte ledige. Denne artikel præsenterer og diskuterer en særlig form for metodekombination hvor forskellige kvalitative og kvantitative metoder kombineres i et forskningsdesign der åbner op for at studere et komplekst fænomen som er karakteriseret ved forskellighed og manglende entydighed i både målgruppe og indsats. Kombinationen af de udvalgte metoder adskiller sig fra traditionel metodetriangulering i den forstand at empiriindsamlingen ikke foregår i uafhængige parallelle spor, men derimod i et løbende samspil hvor metoderne fungerer som samtalepartnere der kontinuerligt udfordrer og initierer den følgende empiriske analyse. Formålet med artiklen er således at udforske mulighederne i en metodologisk tilgang der giver adgang til nuancer og modsatrettetheder i det undersøgte fænomen, og som kan kvalificere og supplere rækkevidden i de enkelte metoders vidensgenerering.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTidsskrift for Arbejdsliv
Vol/bind16
Udgave nummer3
Sider (fra-til)53-69
Antal sider17
ISSN1399-1442
StatusUdgivet - okt. 2014

Emneord

  • mixed methods research
  • metodekombination
  • Progressionsmålinger
  • Kontanthjælpsmodtagere
  • beskæftigelsesindsats
  • arbejdsmarked
  • Kausalitet

Citer dette

@article{f9139da17621489aaa0a2862f9e3154a,
title = "Metodekombination som mulig tilgang til studiet af komplekse f{\ae}nomener",
abstract = "For aktivitetsparate kontanthj{\ae}lpsmodtagere med problemer ud over ledighed er det vanskeligt at måle effekterne af besk{\ae}ftigelsesindsatsen. Mulige langsigtede effekter som selvfors{\o}rgelse eller uddannelse er vanskelige at forbinde kausalt til indsatserne, og i mange tilf{\ae}lde er de langsigtede effekter ikke tiln{\ae}rmelsesvis inden for r{\ae}kkevidde. Derfor er der behov for en anden metodisk tilgang til at forstå betydningen af besk{\ae}ftigelsesindsatsen for de mest udsatte ledige. Denne artikel pr{\ae}senterer og diskuterer en s{\ae}rlig form for metodekombination hvor forskellige kvalitative og kvantitative metoder kombineres i et forskningsdesign der åbner op for at studere et komplekst f{\ae}nomen som er karakteriseret ved forskellighed og manglende entydighed i både målgruppe og indsats. Kombinationen af de udvalgte metoder adskiller sig fra traditionel metodetriangulering i den forstand at empiriindsamlingen ikke foregår i uafh{\ae}ngige parallelle spor, men derimod i et l{\o}bende samspil hvor metoderne fungerer som samtalepartnere der kontinuerligt udfordrer og initierer den f{\o}lgende empiriske analyse. Formålet med artiklen er således at udforske mulighederne i en metodologisk tilgang der giver adgang til nuancer og modsatrettetheder i det unders{\o}gte f{\ae}nomen, og som kan kvalificere og supplere r{\ae}kkevidden i de enkelte metoders vidensgenerering.",
keywords = "mixed methods research, metodekombination, Progressionsm{\aa}linger, Kontanthj{\ae}lpsmodtagere, besk{\ae}ftigelsesindsats, arbejdsmarked, Kausalitet",
author = "Jensen, {Sophie Danneris}",
year = "2014",
month = "10",
language = "Dansk",
volume = "16",
pages = "53--69",
journal = "Tidsskrift for Arbejdsliv",
issn = "1399-1442",
publisher = "Werks Grafiske Hus",
number = "3",

}

Metodekombination som mulig tilgang til studiet af komplekse fænomener. / Jensen, Sophie Danneris.

I: Tidsskrift for Arbejdsliv, Bind 16, Nr. 3, 10.2014, s. 53-69.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Metodekombination som mulig tilgang til studiet af komplekse fænomener

AU - Jensen, Sophie Danneris

PY - 2014/10

Y1 - 2014/10

N2 - For aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere med problemer ud over ledighed er det vanskeligt at måle effekterne af beskæftigelsesindsatsen. Mulige langsigtede effekter som selvforsørgelse eller uddannelse er vanskelige at forbinde kausalt til indsatserne, og i mange tilfælde er de langsigtede effekter ikke tilnærmelsesvis inden for rækkevidde. Derfor er der behov for en anden metodisk tilgang til at forstå betydningen af beskæftigelsesindsatsen for de mest udsatte ledige. Denne artikel præsenterer og diskuterer en særlig form for metodekombination hvor forskellige kvalitative og kvantitative metoder kombineres i et forskningsdesign der åbner op for at studere et komplekst fænomen som er karakteriseret ved forskellighed og manglende entydighed i både målgruppe og indsats. Kombinationen af de udvalgte metoder adskiller sig fra traditionel metodetriangulering i den forstand at empiriindsamlingen ikke foregår i uafhængige parallelle spor, men derimod i et løbende samspil hvor metoderne fungerer som samtalepartnere der kontinuerligt udfordrer og initierer den følgende empiriske analyse. Formålet med artiklen er således at udforske mulighederne i en metodologisk tilgang der giver adgang til nuancer og modsatrettetheder i det undersøgte fænomen, og som kan kvalificere og supplere rækkevidden i de enkelte metoders vidensgenerering.

AB - For aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere med problemer ud over ledighed er det vanskeligt at måle effekterne af beskæftigelsesindsatsen. Mulige langsigtede effekter som selvforsørgelse eller uddannelse er vanskelige at forbinde kausalt til indsatserne, og i mange tilfælde er de langsigtede effekter ikke tilnærmelsesvis inden for rækkevidde. Derfor er der behov for en anden metodisk tilgang til at forstå betydningen af beskæftigelsesindsatsen for de mest udsatte ledige. Denne artikel præsenterer og diskuterer en særlig form for metodekombination hvor forskellige kvalitative og kvantitative metoder kombineres i et forskningsdesign der åbner op for at studere et komplekst fænomen som er karakteriseret ved forskellighed og manglende entydighed i både målgruppe og indsats. Kombinationen af de udvalgte metoder adskiller sig fra traditionel metodetriangulering i den forstand at empiriindsamlingen ikke foregår i uafhængige parallelle spor, men derimod i et løbende samspil hvor metoderne fungerer som samtalepartnere der kontinuerligt udfordrer og initierer den følgende empiriske analyse. Formålet med artiklen er således at udforske mulighederne i en metodologisk tilgang der giver adgang til nuancer og modsatrettetheder i det undersøgte fænomen, og som kan kvalificere og supplere rækkevidden i de enkelte metoders vidensgenerering.

KW - mixed methods research

KW - metodekombination

KW - Progressionsmålinger

KW - Kontanthjælpsmodtagere

KW - beskæftigelsesindsats

KW - arbejdsmarked

KW - Kausalitet

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 16

SP - 53

EP - 69

JO - Tidsskrift for Arbejdsliv

JF - Tidsskrift for Arbejdsliv

SN - 1399-1442

IS - 3

ER -