Mobilitet der skaber lokal værdi?

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TidsskriftTrafik & Veje
Vol/bind91
Udgave nummer12
Sider (fra-til)45-47
ISSN1903-7384
StatusUdgivet - 1 dec. 2014

• mobilitet
  • sted
  • byudvikling
  • Urban design

@article{bf5f297ff7774e86af740148acd43d03,
title = "Mobilitet der skaber lokal v{\ae}rdi?",
abstract = "”Skaber mobilitet lokal v{\ae}rdi? ” er det sp{\o}rgsm{\aa}l som denne artikel vil udfolde. Gennem studier foretaget af rejsende igennem Hirtshals Havn {\o}nsker artiklen at belyse den gennemrejsendes syn p{\aa} Hirtshals som henholdsvis transitsted og som by. Hirtshals er et transitknudepunkt, hvor motorvejen kiler sig ind mellem by og havn for at ende direkte i f{\ae}rgeterminalerne til Norge, Island og F{\ae}r{\o}erne. Men opn{\aa}r den gennemrejsende en stedstilknytning til Hirtshals som en destination p{\aa} rejsen, eller drukner byen i effektiv infrastruktur? Tesen er, at der ligger et skjult udviklingspotentiale i at samt{\ae}nke sted og mobilitet, hvilket i Hirtshals tilf{\ae}lde vil sige samt{\ae}nke by og havn!",
keywords = "mobilitet, sted, byudvikling, Urban design",
author = "Claus Lassen and Laursen, {Lea Louise Holst} and Lange, {Ida Sofie G{\o}tzsche}",
year = "2014",
month = "12",
day = "1",
volume = "91",
pages = "45--47",
journal = "Trafik & Veje",
issn = "1903-7384",
publisher = "Dansk Vejtidsskrift ApS",
number = "12",

Mobilitet der skaber lokal værdi? / Lassen, Claus; Laursen, Lea Louise Holst; Lange, Ida Sofie Gøtzsche.

I: Trafik & Veje, Bind 91, Nr. 12, 01.12.2014, s. 45-47.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Mobilitet der skaber lokal værdi?

AU - Lassen, Claus

AU - Laursen, Lea Louise Holst

AU - Lange, Ida Sofie Gøtzsche

PY - 2014/12/1

Y1 - 2014/12/1

N2 - ”Skaber mobilitet lokal værdi? ” er det spørgsmål som denne artikel vil udfolde. Gennem studier foretaget af rejsende igennem Hirtshals Havn ønsker artiklen at belyse den gennemrejsendes syn på Hirtshals som henholdsvis transitsted og som by. Hirtshals er et transitknudepunkt, hvor motorvejen kiler sig ind mellem by og havn for at ende direkte i færgeterminalerne til Norge, Island og Færøerne. Men opnår den gennemrejsende en stedstilknytning til Hirtshals som en destination på rejsen, eller drukner byen i effektiv infrastruktur? Tesen er, at der ligger et skjult udviklingspotentiale i at samtænke sted og mobilitet, hvilket i Hirtshals tilfælde vil sige samtænke by og havn!

AB - ”Skaber mobilitet lokal værdi? ” er det spørgsmål som denne artikel vil udfolde. Gennem studier foretaget af rejsende igennem Hirtshals Havn ønsker artiklen at belyse den gennemrejsendes syn på Hirtshals som henholdsvis transitsted og som by. Hirtshals er et transitknudepunkt, hvor motorvejen kiler sig ind mellem by og havn for at ende direkte i færgeterminalerne til Norge, Island og Færøerne. Men opnår den gennemrejsende en stedstilknytning til Hirtshals som en destination på rejsen, eller drukner byen i effektiv infrastruktur? Tesen er, at der ligger et skjult udviklingspotentiale i at samtænke sted og mobilitet, hvilket i Hirtshals tilfælde vil sige samtænke by og havn!

KW - mobilitet

KW - sted