Modige anbefalinger om cirkulær økonomi – men hvor er pengene?

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

Resumé

Diskussion af anbefalingerne fra Regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi og i hvilket omfang der er fokus på etablering af cirkulære affaldsstømme, og hvor meget der er fokus på forlængelse af produkters levetid. Der er begrænsede miljømæssige gevinster i cirkulær økonomi, hvis der er for meget fokus på oparbejdning af affald, fordi det er meget omkostnings- og energikrævende at ‘tage en tur rundt i cirklen’ og indsamle og adskille produkter. Materialetabet fra oparbejdning af kasserede produkter er ofte stort. Det er derfor meget vigtigt, at produkternes levetid bliver længere. Dvs. at der skal være fokus på, hvorfor produkter taber værdi for brugerne, og hvordan produkter kommer til at holde længere. Det kræver omstillingsprocesser, hvor virksomhederne må tage ansvar for produkter, der ikke holder længe (‘teknisk forældelse’), og hvis man tilskynder brugerne til at udskifte produkter hyppigt, fordi der ofte lancerer nye modeller (‘følelsesmæssig forældelse’).
OriginalsprogDansk
Publikationsdato19 jun. 2017
UdgiverMediehuset Ingenioeren A/S
StatusUdgivet - 19 jun. 2017
NavnIngenioeren
ISSN0105-6220

Bibliografisk note

Kun tilgængelig i elektronisk version

Emneord

  • Cirkulær økonomi
  • Produkters levetid
  • Virksomhedsstrategi
  • Offentlig regulering

Citer dette

Jørgensen, M. S. (2017, jun 19). Modige anbefalinger om cirkulær økonomi – men hvor er pengene? Mediehuset Ingenioeren A/S. Ingenioeren
@misc{e81b1252c2ea4faca76a0dbc11abfd88,
title = "Modige anbefalinger om cirkul{\ae}r {\o}konomi – men hvor er pengene?",
abstract = "Diskussion af anbefalingerne fra Regeringens Advisory Board for cirkul{\ae}r {\o}konomi og i hvilket omfang der er fokus p{\aa} etablering af cirkul{\ae}re affaldsst{\o}mme, og hvor meget der er fokus p{\aa} forl{\ae}ngelse af produkters levetid. Der er begr{\ae}nsede milj{\o}m{\ae}ssige gevinster i cirkul{\ae}r {\o}konomi, hvis der er for meget fokus p{\aa} oparbejdning af affald, fordi det er meget omkostnings- og energikr{\ae}vende at ‘tage en tur rundt i cirklen’ og indsamle og adskille produkter. Materialetabet fra oparbejdning af kasserede produkter er ofte stort. Det er derfor meget vigtigt, at produkternes levetid bliver l{\ae}ngere. Dvs. at der skal v{\ae}re fokus p{\aa}, hvorfor produkter taber v{\ae}rdi for brugerne, og hvordan produkter kommer til at holde l{\ae}ngere. Det kr{\ae}ver omstillingsprocesser, hvor virksomhederne m{\aa} tage ansvar for produkter, der ikke holder l{\ae}nge (‘teknisk for{\ae}ldelse’), og hvis man tilskynder brugerne til at udskifte produkter hyppigt, fordi der ofte lancerer nye modeller (‘f{\o}lelsesm{\ae}ssig for{\ae}ldelse’).",
keywords = "Cirkul{\ae}r {\o}konomi, Produkters levetid, Virksomhedsstrategi, Offentlig regulering",
author = "J{\o}rgensen, {Michael S{\o}gaard}",
note = "Kun tilg{\ae}ngelig i elektronisk version",
year = "2017",
month = "6",
day = "19",
language = "Dansk",
publisher = "Mediehuset Ingenioeren A/S",
type = "Other",

}

Modige anbefalinger om cirkulær økonomi – men hvor er pengene? / Jørgensen, Michael Søgaard.

Mediehuset Ingenioeren A/S. 2017, . (Ingenioeren).

Publikation: AndetUdgivelser på nettet - Net-publikationFormidling

TY - ICOMM

T1 - Modige anbefalinger om cirkulær økonomi – men hvor er pengene?

AU - Jørgensen, Michael Søgaard

N1 - Kun tilgængelig i elektronisk version

PY - 2017/6/19

Y1 - 2017/6/19

N2 - Diskussion af anbefalingerne fra Regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi og i hvilket omfang der er fokus på etablering af cirkulære affaldsstømme, og hvor meget der er fokus på forlængelse af produkters levetid. Der er begrænsede miljømæssige gevinster i cirkulær økonomi, hvis der er for meget fokus på oparbejdning af affald, fordi det er meget omkostnings- og energikrævende at ‘tage en tur rundt i cirklen’ og indsamle og adskille produkter. Materialetabet fra oparbejdning af kasserede produkter er ofte stort. Det er derfor meget vigtigt, at produkternes levetid bliver længere. Dvs. at der skal være fokus på, hvorfor produkter taber værdi for brugerne, og hvordan produkter kommer til at holde længere. Det kræver omstillingsprocesser, hvor virksomhederne må tage ansvar for produkter, der ikke holder længe (‘teknisk forældelse’), og hvis man tilskynder brugerne til at udskifte produkter hyppigt, fordi der ofte lancerer nye modeller (‘følelsesmæssig forældelse’).

AB - Diskussion af anbefalingerne fra Regeringens Advisory Board for cirkulær økonomi og i hvilket omfang der er fokus på etablering af cirkulære affaldsstømme, og hvor meget der er fokus på forlængelse af produkters levetid. Der er begrænsede miljømæssige gevinster i cirkulær økonomi, hvis der er for meget fokus på oparbejdning af affald, fordi det er meget omkostnings- og energikrævende at ‘tage en tur rundt i cirklen’ og indsamle og adskille produkter. Materialetabet fra oparbejdning af kasserede produkter er ofte stort. Det er derfor meget vigtigt, at produkternes levetid bliver længere. Dvs. at der skal være fokus på, hvorfor produkter taber værdi for brugerne, og hvordan produkter kommer til at holde længere. Det kræver omstillingsprocesser, hvor virksomhederne må tage ansvar for produkter, der ikke holder længe (‘teknisk forældelse’), og hvis man tilskynder brugerne til at udskifte produkter hyppigt, fordi der ofte lancerer nye modeller (‘følelsesmæssig forældelse’).

KW - Cirkulær økonomi

KW - Produkters levetid

KW - Virksomhedsstrategi

KW - Offentlig regulering

M3 - Udgivelser på nettet - Net-publikation

PB - Mediehuset Ingenioeren A/S

ER -