Modstillinger i Organisations- og ledelsesteori

James Høpner, Henrik Bendixen Sørensen, Thorkild B. Jørgensen, Torben Andersen, Martin Senderovitz

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportBogForskningpeer review

Abstract

Der findes et utal af teorier og modeller inden for fagdisciplinerne organisation og ledelse. Men hvornår og hvordan bruger man de forskellige teoriretninger i arbejdet med organisations- og ledelsesstudier? Denne bog foreslår en proces, hvor man arbejder med organisations- og ledelsesteoretiske modstillinger. En teoretisk modstilling er en slags sort-hvid dialog, hvor man opstiller (mindst) to forskellige udsagn, definitioner, perspektiver eller metaforer som afsæt for at forstå, diskutere og intervenere i en konkret situation eller problemstilling. Forfatternes ambition er, gennem de opstillede sæt af modstillinger, at gøre læseren i stand til at tænke i og arbejde ud fra en forenklet flerdimensionel synsvinkel. I bogen behandles teorier inden for strategi, organisationsstruktur og -design, ledelse, motivation, beslutningsprocesser m.m.

I denne 4. udgave har vi tilføjet et kapitel om bæredygtig ledelse, som er en af de ledelsesdiscipliner, der er kommet til at fylde mere, siden vi skrev den forrige udgave. Derudover har vi udvidet bogens afslutning med flere overvejelser om ledelse af paradokser og integrativ tænkning.

Modstillinger i organisations- og ledelsesteori henvender sig til studerende på videregående uddannelser, herunder diplom- og bachelorniveau, men den er også relevant for praktikere, der søger inspiration i deres daglige arbejde som leder eller medarbejder.

OriginalsprogDansk
UdgivelsesstedKøbenhavn
ForlagHans Reitzels Forlag
Udgave4
Antal sider324
ISBN (Trykt)9788702396843
StatusUdgivet - 1 okt. 2023

Emneord

  • Organisation
  • ledelse
  • Modstillinger

Citationsformater