Monopol på Ligestilling? Etniske minoritetskvinder om 'dansk' ligestilling

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

Hvordan ser kvinder med indvandrer- eller flygtningebaggrund på ’dansk’ ligestilling? Hvem definerer hvad der forstås som kønsligestilling i det danske samfund? Er der fx plads til at også kvinder der er praktiserende muslimer og er bosiddende i Danmark kan bidrage til forståelser af kønsligestilling? Denne artikel diskuterer disse spørgsmål og dokumenterer hvorledes en række kvinder med etnisk minoritetsbaggrund taler om kønsligestilling i forbindelse med deres erfaringer som frontløbere i en række frivillige lokale kvindeforeninger rundt om i Danmark.
OriginalsprogDansk
TidsskriftKvinder, Køn & Forskning
Udgave nummer4
Sider (fra-til)19-28
Antal sider10
ISSN0907-6182
StatusUdgivet - dec. 2012

Emneord

  • ligestilling
  • Etniske minoriteter
  • kønsroller
  • islam

Citer dette

@article{109821e79f994118b682f6f507869fff,
title = "Monopol p{\aa} Ligestilling?: Etniske minoritetskvinder om 'dansk' ligestilling",
abstract = "Hvordan ser kvinder med indvandrer- eller flygtningebaggrund p{\aa} ’dansk’ ligestilling? Hvem definerer hvad der forst{\aa}s som k{\o}nsligestilling i det danske samfund? Er der fx plads til at ogs{\aa} kvinder der er praktiserende muslimer og er bosiddende i Danmark kan bidrage til forst{\aa}elser af k{\o}nsligestilling? Denne artikel diskuterer disse sp{\o}rgsm{\aa}l og dokumenterer hvorledes en r{\ae}kke kvinder med etnisk minoritetsbaggrund taler om k{\o}nsligestilling i forbindelse med deres erfaringer som frontl{\o}bere i en r{\ae}kke frivillige lokale kvindeforeninger rundt om i Danmark.",
keywords = "ligestilling, Etniske minoriteter, k{\o}nsroller, islam",
author = "{Pristed Nielsen}, Helene",
year = "2012",
month = "12",
language = "Dansk",
pages = "19--28",
journal = "Kvinder, K{\o}n & Forskning",
issn = "0907-6182",
publisher = "Foreningen for K{\o}nsforskning",
number = "4",

}

Monopol på Ligestilling? Etniske minoritetskvinder om 'dansk' ligestilling. / Pristed Nielsen, Helene.

I: Kvinder, Køn & Forskning, Nr. 4, 12.2012, s. 19-28.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Monopol på Ligestilling?

T2 - Etniske minoritetskvinder om 'dansk' ligestilling

AU - Pristed Nielsen, Helene

PY - 2012/12

Y1 - 2012/12

N2 - Hvordan ser kvinder med indvandrer- eller flygtningebaggrund på ’dansk’ ligestilling? Hvem definerer hvad der forstås som kønsligestilling i det danske samfund? Er der fx plads til at også kvinder der er praktiserende muslimer og er bosiddende i Danmark kan bidrage til forståelser af kønsligestilling? Denne artikel diskuterer disse spørgsmål og dokumenterer hvorledes en række kvinder med etnisk minoritetsbaggrund taler om kønsligestilling i forbindelse med deres erfaringer som frontløbere i en række frivillige lokale kvindeforeninger rundt om i Danmark.

AB - Hvordan ser kvinder med indvandrer- eller flygtningebaggrund på ’dansk’ ligestilling? Hvem definerer hvad der forstås som kønsligestilling i det danske samfund? Er der fx plads til at også kvinder der er praktiserende muslimer og er bosiddende i Danmark kan bidrage til forståelser af kønsligestilling? Denne artikel diskuterer disse spørgsmål og dokumenterer hvorledes en række kvinder med etnisk minoritetsbaggrund taler om kønsligestilling i forbindelse med deres erfaringer som frontløbere i en række frivillige lokale kvindeforeninger rundt om i Danmark.

KW - ligestilling

KW - Etniske minoriteter

KW - kønsroller

KW - islam

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 19

EP - 28

JO - Kvinder, Køn & Forskning

JF - Kvinder, Køn & Forskning

SN - 0907-6182

IS - 4

ER -