14 Downloads (Pure)

Fingerprint

Mite Infestations
Food Services

Jørgensen, M. S. (2019). Muligheder for cirkulær økonomi inden for foodservice. Institut for Planlægning, Aalborg Universitet.
Jørgensen, Michael Søgaard. / Muligheder for cirkulær økonomi inden for foodservice. Institut for Planlægning, Aalborg Universitet, 2019.
@techreport{a1236bf38b9f44b08ea24e27c01aa3bf,
title = "Muligheder for cirkul{\ae}r {\o}konomi inden for foodservice",
abstract = "Betegnelsen ”cirkul{\ae}r {\o}konomi” er udviklet som alternativ til den nuv{\ae}rende line{\ae}re {\o}konomi og de storeressourcetab fra virksomheder og husholdninger. Cirkul{\ae}r {\o}konomi skal reducere ressourceforbruget og detilknyttede milj{\o}belastninger. Visionen om en cirkul{\ae}r {\o}konomi kan v{\ae}re grundlag for b{\aa}de nyemilj{\o}strategier og forretningsmodeller. Flere cirkul{\ae}r {\o}konomi tiltag passer med tiltag som led i enklimastrategi (bl.a. brug af mindre k{\o}d og forebyggelse af madspild). Betegnelsen ”cirkul{\ae}r {\o}konomi” er en udfordring, fordi mange s{\ae}tter fokus p{\aa} genanvendelse af affald og mindre p{\aa} at forebygge affald og andre former for ressourcespild. Derfor er det vigtigt med en bred forst{\aa}else af cirkul{\ae}r {\o}konomi. Anvendelse af principper for cirkul{\ae}r {\o}konomi er en forandringsproces, der kr{\ae}ver {\ae}ndring af forretningsmodellen for de involverede virksomheder i form af f.eks. deres tilbud til kunder, relationer til kunder og leverand{\o}rer, interne aktiviteter og ressourcer, omkostninger og indt{\ae}gter (jf. business model canvas modellen).",
author = "J{\o}rgensen, {Michael S{\o}gaard}",
year = "2019",
month = "5",
day = "19",
publisher = "Institut for Planl{\ae}gning, Aalborg Universitet",
type = "WorkingPaper",
institution = "Institut for Planl{\ae}gning, Aalborg Universitet",

Jørgensen, MS 2019 'Muligheder for cirkulær økonomi inden for foodservice' Institut for Planlægning, Aalborg Universitet.

Muligheder for cirkulær økonomi inden for foodservice. / Jørgensen, Michael Søgaard.

Institut for Planlægning, Aalborg Universitet, 2019.

Publikation: Working paperForskning

TY - UNPB

T1 - Muligheder for cirkulær økonomi inden for foodservice

AU - Jørgensen, Michael Søgaard

PY - 2019/5/19

Y1 - 2019/5/19

N2 - Betegnelsen ”cirkulær økonomi” er udviklet som alternativ til den nuværende lineære økonomi og de storeressourcetab fra virksomheder og husholdninger. Cirkulær økonomi skal reducere ressourceforbruget og detilknyttede miljøbelastninger. Visionen om en cirkulær økonomi kan være grundlag for både nyemiljøstrategier og forretningsmodeller. Flere cirkulær økonomi tiltag passer med tiltag som led i enklimastrategi (bl.a. brug af mindre kød og forebyggelse af madspild). Betegnelsen ”cirkulær økonomi” er en udfordring, fordi mange sætter fokus på genanvendelse af affald og mindre på at forebygge affald og andre former for ressourcespild. Derfor er det vigtigt med en bred forståelse af cirkulær økonomi. Anvendelse af principper for cirkulær økonomi er en forandringsproces, der kræver ændring af forretningsmodellen for de involverede virksomheder i form af f.eks. deres tilbud til kunder, relationer til kunder og leverandører, interne aktiviteter og ressourcer, omkostninger og indtægter (jf. business model canvas modellen).

AB - Betegnelsen ”cirkulær økonomi” er udviklet som alternativ til den nuværende lineære økonomi og de storeressourcetab fra virksomheder og husholdninger. Cirkulær økonomi skal reducere ressourceforbruget og detilknyttede miljøbelastninger. Visionen om en cirkulær økonomi kan være grundlag for både nyemiljøstrategier og forretningsmodeller. Flere cirkulær økonomi tiltag passer med tiltag som led i enklimastrategi (bl.a. brug af mindre kød og forebyggelse af madspild). Betegnelsen ”cirkulær økonomi” er en udfordring, fordi mange sætter fokus på genanvendelse af affald og mindre på at forebygge affald og andre former for ressourcespild. Derfor er det vigtigt med en bred forståelse af cirkulær økonomi. Anvendelse af principper for cirkulær økonomi er en forandringsproces, der kræver ændring af forretningsmodellen for de involverede virksomheder i form af f.eks. deres tilbud til kunder, relationer til kunder og leverandører, interne aktiviteter og ressourcer, omkostninger og indtægter (jf. business model canvas modellen).

M3 - Working paper

BT - Muligheder for cirkulær økonomi inden for foodservice

PB - Institut for Planlægning, Aalborg Universitet

Jørgensen MS. Muligheder for cirkulær økonomi inden for foodservice. Institut for Planlægning, Aalborg Universitet. 2019 maj 19.