Musica Humana og musikterapi

musikterapeutens rolle i en tværfaglig medicinsk organisation

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TidsskriftDansk Musikterapi
Vol/bind2
Udgave nummer1
Sider (fra-til)23-27
ISSN1603-8800
StatusUdgivet - 2005

Fingerprint

Music
Music Therapy
Person
Resources

• musikterapi i medicinsk organisation
  • niveauer af brugen af musik
  • musikterapeutens funktion, kompetencer og roller
  • MusiCure
  • Musica Humana

@article{a2b2575022ea11db8514000ea68e967b,
title = "Musica Humana og musikterapi: musikterapeutens rolle i en tv{\ae}rfaglig medicinsk organisation",
abstract = "I pressen har Musica Humanas projekter p{\aa} flere danske sygehuse j{\ae}vnligt v{\ae}ret omtalt i de seneste to {\aa}r, s{\ae}rligt i forbindelse med udgivelsen af serien MusiCure’s forel{\o}big fire Cd’er. Ordet ’musikterapi’ er blevet anvendt til beskrivelse af disse projekters metode. I artiklen redeg{\o}res for definitioner af relevante niveauer af musikterapi i denne sammenh{\ae}ng; Musica Humanas form{\aa}l; MusiCure’s tilblivelse; baggrunden for og relevansen af en musikterapeuts tilstedev{\ae}relse i Musica Humana, samt hvilken rolle musikterapeuten kan spille i denne sammenh{\ae}ng. Medlemmer af Musica Humanas styregruppe bidrager med udsagn om deres opfattelse af relevansen af en musikterapeut som ressourceperson i Musica Humana.",
keywords = "musikterapi i medicinsk organisation, niveauer af brugen af musik, musikterapeutens funktion, kompetencer og roller, MusiCure, Musica Humana, music therapy in medical organisation, levels of the application of music, function, competences and roles of music therapist, MusiCure, Musica Humana",
author = "Karin Schou",
year = "2005",
volume = "2",
pages = "23--27",
journal = "Dansk Musikterapi",
issn = "1603-8800",
number = "1",

Musica Humana og musikterapi : musikterapeutens rolle i en tværfaglig medicinsk organisation. / Schou, Karin.

I: Dansk Musikterapi, Bind 2, Nr. 1, 2005, s. 23-27.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskning

TY - JOUR

T1 - Musica Humana og musikterapi

T2 - musikterapeutens rolle i en tværfaglig medicinsk organisation

AU - Schou, Karin

PY - 2005

Y1 - 2005

N2 - I pressen har Musica Humanas projekter på flere danske sygehuse jævnligt været omtalt i de seneste to år, særligt i forbindelse med udgivelsen af serien MusiCure’s foreløbig fire Cd’er. Ordet ’musikterapi’ er blevet anvendt til beskrivelse af disse projekters metode. I artiklen redegøres for definitioner af relevante niveauer af musikterapi i denne sammenhæng; Musica Humanas formål; MusiCure’s tilblivelse; baggrunden for og relevansen af en musikterapeuts tilstedeværelse i Musica Humana, samt hvilken rolle musikterapeuten kan spille i denne sammenhæng. Medlemmer af Musica Humanas styregruppe bidrager med udsagn om deres opfattelse af relevansen af en musikterapeut som ressourceperson i Musica Humana.

AB - I pressen har Musica Humanas projekter på flere danske sygehuse jævnligt været omtalt i de seneste to år, særligt i forbindelse med udgivelsen af serien MusiCure’s foreløbig fire Cd’er. Ordet ’musikterapi’ er blevet anvendt til beskrivelse af disse projekters metode. I artiklen redegøres for definitioner af relevante niveauer af musikterapi i denne sammenhæng; Musica Humanas formål; MusiCure’s tilblivelse; baggrunden for og relevansen af en musikterapeuts tilstedeværelse i Musica Humana, samt hvilken rolle musikterapeuten kan spille i denne sammenhæng. Medlemmer af Musica Humanas styregruppe bidrager med udsagn om deres opfattelse af relevansen af en musikterapeut som ressourceperson i Musica Humana.

KW - musikterapi i medicinsk organisation

KW - niveauer af brugen af musik

KW - musikterapeutens funktion, kompetencer og roller

KW - MusiCure