MUSIKKENS HUS: Indhold, indhold, indhold

Publikation: Bidrag til tidsskriftBidrag til avis - Kommentar/debat

Abstrakt

Mit ærinde er ikke at yde et frontalangreb på Aalborg Symfoniorkester (ASO) og Musikkens hus, sådan som Hr. Elming skriver den 28. januar. Jeg vil påstå at jeg går kulturens og dermed også ASOs ærinde. Jeg søger at gøre politikere og de gavmilde sponsorer af store kulturprojekter opmærksomme på centrale problemstillinger. Man skal dels have økonomien til at drive et nyt hus med større aktivitet til følge og man skal kunne fastholde økonomien til den kunstneriske produktion, når besøgstallet falder efter at euforien over huset har lagt sig.

Dette dilemma ses i øjeblikket omkring Det Kongelige Teater og dets to nye huse. Her afskediges kunstnere og der skæres i repertoiret på grund af driften af de nye huse. Dilemmaet diskuteres i artikler i Politikken den 19. og 21. januar samt i Kulturnyt på P2 den 20. januar, hvor undertegnede deltager. Jeg håber at Hr. Elming er enig med mig i, at han som leder af ASO ikke ønsker at slække på de kunstneriske ambitioner i Musikkens Hus, fordi økonomien er bundet til driften af huset!

Hernæst er jeg bekymret for den generelle kunstneriske talentudvikling i en by som Aalborg . Min Ph.d. afhandling påpeger tydeligt at kultur- og oplevelsesøkonomien har trange kår i Aalborg , fordi der ikke er den kritiske masse af kunstnere og kreative talenter, som kan skabe såvel kunstnerisk kvalitet som en egentlig økonomi i kultur- og oplevelsesøkonomien. Der er derfor et stærkt behov for flere midler til talentudviklingen, samtidigt med at man får de nye store huse.

Når jeg optræder i medierne skyldes det altså den debat der foregår nationalt med epicenter omkring nationalscenerne i København, men som i høj grad er relevant for Aalborg og kulturlivet her.

Jeg vil gerne påpege overfor Hr. Elming og politikkerne, at der er behov for en samlet strategi som forholder sig til såvel kulturel indholdsproduktion som til planlægningen af byen og de nye flotte huse. Det er indholdet, der er vigtigst, for uden det gode indhold er de nye flotte huse blot tomme skaller.


OriginalsprogDansk
TidsskriftNordjyske Stiftstidende
Antal sider1
ISSN1399-865X
StatusUdgivet - 30 jan. 2010

Citationsformater