Musikterapi med voksne med erhvervet hjerneskade

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

Resumé

Musikterapi er forholdsvist velkendt i forhold til mennesker med neurologiske problemstillinger som erhvervet hjerneskade eller demens. Delkapitlet her giver et bredt helserelateret og udviklingspsykologisk perspektiv på neurologiske problemstillinger som følge af forandringer i hjernen. Derfor indledes der med delkapitel 4.4.1, som stiller skarpt på sund aldring og forebyggelse i bred forstand, og med fokus på, hvordan musik kan spille en rolle her. I 4.4.2 beskrives det, hvordan musikterapi kan anvendes til mennesker med erhvervet hjerneskade og i 4.4.3 til mennesker med demens, hvilket er de to hovedområder. I disse delkapitler vil der både blive givet eksempler fra praksis, en teoretisk indgang til brugen af musik inden for områderne, og endelig gives der et overblik over forskning på området.
OriginalsprogDansk
TitelMusikterapi: Teori - Uddannelse - Praksis - Forskning : En håndbog om musikterapi i Danmark
RedaktørerLars Ole Bonde
Antal sider10
ForlagKlim
Publikationsdato7 jan. 2014
Udgave1.
Sider303-313
Kapitel4.4.2
ISBN (Trykt)978-87-7955-397-2
StatusUdgivet - 7 jan. 2014

Citer dette

Hald, S. V., & Ridder, H. M. O. (2014). Musikterapi med voksne med erhvervet hjerneskade. I L. O. Bonde (red.), Musikterapi: Teori - Uddannelse - Praksis - Forskning: En håndbog om musikterapi i Danmark (1. udg., s. 303-313). Klim.
Hald, Søren Vester ; Ridder, Hanne Mette Ochsner. / Musikterapi med voksne med erhvervet hjerneskade. Musikterapi: Teori - Uddannelse - Praksis - Forskning: En håndbog om musikterapi i Danmark. red. / Lars Ole Bonde. 1. udg. Klim, 2014. s. 303-313
@inbook{64999351635f4befae005c405c2dd240,
title = "Musikterapi med voksne med erhvervet hjerneskade",
abstract = "Musikterapi er forholdsvist velkendt i forhold til mennesker med neurologiske problemstillinger som erhvervet hjerneskade eller demens. Delkapitlet her giver et bredt helserelateret og udviklingspsykologisk perspektiv p{\aa} neurologiske problemstillinger som f{\o}lge af forandringer i hjernen. Derfor indledes der med delkapitel 4.4.1, som stiller skarpt p{\aa} sund aldring og forebyggelse i bred forstand, og med fokus p{\aa}, hvordan musik kan spille en rolle her. I 4.4.2 beskrives det, hvordan musikterapi kan anvendes til mennesker med erhvervet hjerneskade og i 4.4.3 til mennesker med demens, hvilket er de to hovedomr{\aa}der. I disse delkapitler vil der b{\aa}de blive givet eksempler fra praksis, en teoretisk indgang til brugen af musik inden for omr{\aa}derne, og endelig gives der et overblik over forskning p{\aa} omr{\aa}det.",
author = "Hald, {S{\o}ren Vester} and Ridder, {Hanne Mette Ochsner}",
year = "2014",
month = "1",
day = "7",
language = "Dansk",
isbn = "978-87-7955-397-2",
pages = "303--313",
editor = "Bonde, {Lars Ole}",
booktitle = "Musikterapi: Teori - Uddannelse - Praksis - Forskning",
publisher = "Klim",
address = "Danmark",
edition = "1.",

}

Hald, SV & Ridder, HMO 2014, Musikterapi med voksne med erhvervet hjerneskade. i LO Bonde (red.), Musikterapi: Teori - Uddannelse - Praksis - Forskning: En håndbog om musikterapi i Danmark. 1. udg, Klim, s. 303-313.

Musikterapi med voksne med erhvervet hjerneskade. / Hald, Søren Vester; Ridder, Hanne Mette Ochsner.

Musikterapi: Teori - Uddannelse - Praksis - Forskning: En håndbog om musikterapi i Danmark. red. / Lars Ole Bonde. 1. udg. Klim, 2014. s. 303-313.

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapport/konference proceedingBidrag til bog/antologiForskningpeer review

TY - CHAP

T1 - Musikterapi med voksne med erhvervet hjerneskade

AU - Hald, Søren Vester

AU - Ridder, Hanne Mette Ochsner

PY - 2014/1/7

Y1 - 2014/1/7

N2 - Musikterapi er forholdsvist velkendt i forhold til mennesker med neurologiske problemstillinger som erhvervet hjerneskade eller demens. Delkapitlet her giver et bredt helserelateret og udviklingspsykologisk perspektiv på neurologiske problemstillinger som følge af forandringer i hjernen. Derfor indledes der med delkapitel 4.4.1, som stiller skarpt på sund aldring og forebyggelse i bred forstand, og med fokus på, hvordan musik kan spille en rolle her. I 4.4.2 beskrives det, hvordan musikterapi kan anvendes til mennesker med erhvervet hjerneskade og i 4.4.3 til mennesker med demens, hvilket er de to hovedområder. I disse delkapitler vil der både blive givet eksempler fra praksis, en teoretisk indgang til brugen af musik inden for områderne, og endelig gives der et overblik over forskning på området.

AB - Musikterapi er forholdsvist velkendt i forhold til mennesker med neurologiske problemstillinger som erhvervet hjerneskade eller demens. Delkapitlet her giver et bredt helserelateret og udviklingspsykologisk perspektiv på neurologiske problemstillinger som følge af forandringer i hjernen. Derfor indledes der med delkapitel 4.4.1, som stiller skarpt på sund aldring og forebyggelse i bred forstand, og med fokus på, hvordan musik kan spille en rolle her. I 4.4.2 beskrives det, hvordan musikterapi kan anvendes til mennesker med erhvervet hjerneskade og i 4.4.3 til mennesker med demens, hvilket er de to hovedområder. I disse delkapitler vil der både blive givet eksempler fra praksis, en teoretisk indgang til brugen af musik inden for områderne, og endelig gives der et overblik over forskning på området.

M3 - Bidrag til bog/antologi

SN - 978-87-7955-397-2

SP - 303

EP - 313

BT - Musikterapi: Teori - Uddannelse - Praksis - Forskning

A2 - Bonde, Lars Ole

PB - Klim

ER -

Hald SV, Ridder HMO. Musikterapi med voksne med erhvervet hjerneskade. I Bonde LO, red., Musikterapi: Teori - Uddannelse - Praksis - Forskning: En håndbog om musikterapi i Danmark. 1. udg. Klim. 2014. s. 303-313