Når strategien rammer den kommunale virkelighed: en realistisk evaluering af forandringskommunikation i Ny Frederikshavns Centralforvaltning under strukturreformen

Hege M. Ekberg, Louise Møller Pedersen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

  273 Downloads (Pure)

  Abstrakt

  ”…Det aller allervigtigste, det er kommunikation, og kommunikation, og kommunikation. På et tidspunkt bliver man bare træt, og man bliver ved, og man ryger i gulvet. Og der er ligesom nogen, der skal hjælpe og få hjulene i gang igen. Det er simpelthen en kombination af de gode historier, at få dem frem, og så det, at det er legalt at gå ind og hjælpe og støtte.” (Bilag 3: l. 300-305).

  Således lyder anbefalingen til de sammenlæggende kommuner fra en kommunalt ansat, der har været igennem kommunesammenlægningen på Bornholm. Med udgangspunkt i disse erfaringer, samt et øget fokus på strategisk kommunikation i de danske kommuner er specialets omdrejningspunkt forandringskommunikation i Centralforvaltningen i Ny Frederikshavn. Her har udfordringerne omkring kommunesammenlægning været og er fortsat højaktuelle ud fra en betragtning om, at sammenlægningsprocessen starter før og varer ved længe efter d. 1. januar 2007. En realistisk evaluering med et formativt sigte kan således give et erfaringsgrundlag og fremme forbedringsforslag til brug i den videre proces.
  OriginalsprogDansk
  Antal sider173
  StatusUdgivet - 11 apr. 2007

  Emneord

  • Forandringskommunikation
  • Realistisk evaluering
  • Strukturreform
  • Ledelse
  • evaluering

  Citationsformater