Natur til et godt liv: Unges fortællinger om deres møder med naturen

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportRapportForskning

138 Downloads (Pure)

Abstract

I 'Natur til et godt liv - Unges fortællinger om deres møder med naturen' præsenteres en undersøgelse af, hvilken betydning mødet med naturen kan have for unge, der deltager i naturintegrerede sociale indsatser. Undersøgelsen er udarbejdet af Center for Ungdomsforskning i et samarbejde med Natur til et godt liv-laboratoriet, som Bikubenfonden har igangsat med henblik på at kvalificere og vidensbasere det natursociale arbejde med unge på kanten af samfundet.

Undersøgelsen viser et mangfoldigt natursocialt felt med store potentialer for mange forskellige grupper af unge. Den identificerer en række kvaliteter ved unges møder med naturen, men peger også på, at unge ikke altid oplever disse kvaliteter i naturmøderne. På den baggrund formuleres nogle væsentlige principper, der kan bidrage til den videre udvikling af natursociale indsatser for unge på kanten af samfundet.

Rapporten henvender sig til praktikere, der arbejder med natursociale indsatser for unge, og til forskere, studerende, undervisere og beslutningstagere, der beskæftiger sig med ungdomsliv, udsathed og natur.
OriginalsprogDansk
ForlagCenter for Ungdomsforskning
Antal sider43
StatusUdgivet - 15 dec. 2021

Citationsformater