Nettekster fanger og fænger: Multimodale tekster, feedback og tekstkompetence i danskundervisningen i udskolingen

Vibeke Christensen

  Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandling

  1296 Downloads (Pure)

  Abstrakt

  Multimodale tekster i form af eksempelvis internettets tekster er gennem de senere år blevet mere fremtrædende i børns og unges tekstverden. Med den seneste ændring af læseplanen for danskfaget i folkeskolen øges fokus også på de multimodale tekster i skolen, idet eleverne ikke bare som tidligere skal læse, men nu også producere multimodale tekster. Det rejser spørgsmålet om, hvad der kendetegner disse tekster. De multimodale tekster er det ene af afhandlingens nøglebegreber.
  Tekstproduktion har siden begyndelsen af 80’erne været anskuet i et procesperspektiv i danskundervisningen. Et af den procesorienterede skrivnings karakteristika er arbejdet med respons på tekstudkast, og netop denne praksis imødekommer den pædagogiske verdens aktuelle interesse for feedback som læringsstøttende tiltag. Et interessant spørgsmål er, hvordan den procesorienterede skrivnings feedbackprocesser fungerer i et multimodalt produktionsforløb. Feedback er det andet af afhandlingens nøglebegreber.
  Arbejdet med feedback i multimodale produktionsforløb har til formål at understøtte elevernes udvikling af multimodal tekstkompetence. Tekstkompetence udgør det tredje nøglebegreb. I afhandlingen diskuteres det, hvad der karakteriserer den multimodale tekstkompetence, lige som det undersøges, hvordan feedbackprocesser støtter elevernes udvikling af multimodal tekstkompetence.
  OriginalsprogDansk
  ForlagAalborg Universitetsforlag
  Antal sider368
  ISBN (Elektronisk)978-87-7112-215-2
  DOI
  StatusUdgivet - 2015
  NavnPh.d.-serien for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet
  ISSN2246-1256

  Bibliografisk note

  Lars Qvortrup, Hovedvejleder
  Anne Løvland, Bivejleder
  Tanja Miller, Bivejleder
  • Ph. d.-grad

   Vibeke Christensen

   26/05/2015

   4 elementer af Mediedækning

   Presse/medie

  Citationsformater