Nye metoder til at identificere sorte pletter ved hjælp af GPS- og accelerometerdata

Kristian Hegner Reinau, Camilla Sloth Andersen, Niels Agerholm

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

Resumé

I denne artikel præsenteres en ny metode til at udpege sorte pletter ved hjælp af GPS- og accelerometerdata. Udfordringen er, at decelerationer opbremsninger i mindre grad kan anvendes til at identificere pludselige opbremsninger, hvorimod den afledte af decelerationen, rykket, netop beskriver pludseligheden af en opbremsning. Når en klar hastighedsreduktion sammenkædes med et større ryk, identificeres lokaliteter, hvoraf en del rimeligvis er potentielle sorte pletter. Der er dog brug for yderligere forskning mhp. at afklare hvilke tærskelværdier, som bør anvendes for at opnå fornuftige resultater.
OriginalsprogDansk
TidsskriftTrafik & Veje
Udgave nummer8
Sider (fra-til)21-24
ISSN1903-7384
StatusUdgivet - 2016

Emneord

  • trafiksikkerhed
  • GPS data
  • accelerationer
  • Ryk
  • Sortpletudpegning

Citer dette

@article{debf0a1dd38d4d0baad725017b4336dd,
title = "Nye metoder til at identificere sorte pletter ved hj{\ae}lp af GPS- og accelerometerdata",
abstract = "I denne artikel pr{\ae}senteres en ny metode til at udpege sorte pletter ved hj{\ae}lp af GPS- og accelerometerdata. Udfordringen er, at decelerationer opbremsninger i mindre grad kan anvendes til at identificere pludselige opbremsninger, hvorimod den afledte af decelerationen, rykket, netop beskriver pludseligheden af en opbremsning. N{\aa}r en klar hastighedsreduktion sammenk{\ae}des med et st{\o}rre ryk, identificeres lokaliteter, hvoraf en del rimeligvis er potentielle sorte pletter. Der er dog brug for yderligere forskning mhp. at afklare hvilke t{\ae}rskelv{\ae}rdier, som b{\o}r anvendes for at opn{\aa} fornuftige resultater.",
keywords = "trafiksikkerhed, GPS data, accelerationer, Ryk, Sortpletudpegning",
author = "Reinau, {Kristian Hegner} and Andersen, {Camilla Sloth} and Niels Agerholm",
year = "2016",
language = "Dansk",
pages = "21--24",
journal = "Trafik & Veje",
issn = "1903-7384",
publisher = "Dansk Vejtidsskrift ApS",
number = "8",

}

Nye metoder til at identificere sorte pletter ved hjælp af GPS- og accelerometerdata. / Reinau, Kristian Hegner; Andersen, Camilla Sloth; Agerholm, Niels.

I: Trafik & Veje, Nr. 8, 2016, s. 21-24.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningpeer review

TY - JOUR

T1 - Nye metoder til at identificere sorte pletter ved hjælp af GPS- og accelerometerdata

AU - Reinau, Kristian Hegner

AU - Andersen, Camilla Sloth

AU - Agerholm, Niels

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - I denne artikel præsenteres en ny metode til at udpege sorte pletter ved hjælp af GPS- og accelerometerdata. Udfordringen er, at decelerationer opbremsninger i mindre grad kan anvendes til at identificere pludselige opbremsninger, hvorimod den afledte af decelerationen, rykket, netop beskriver pludseligheden af en opbremsning. Når en klar hastighedsreduktion sammenkædes med et større ryk, identificeres lokaliteter, hvoraf en del rimeligvis er potentielle sorte pletter. Der er dog brug for yderligere forskning mhp. at afklare hvilke tærskelværdier, som bør anvendes for at opnå fornuftige resultater.

AB - I denne artikel præsenteres en ny metode til at udpege sorte pletter ved hjælp af GPS- og accelerometerdata. Udfordringen er, at decelerationer opbremsninger i mindre grad kan anvendes til at identificere pludselige opbremsninger, hvorimod den afledte af decelerationen, rykket, netop beskriver pludseligheden af en opbremsning. Når en klar hastighedsreduktion sammenkædes med et større ryk, identificeres lokaliteter, hvoraf en del rimeligvis er potentielle sorte pletter. Der er dog brug for yderligere forskning mhp. at afklare hvilke tærskelværdier, som bør anvendes for at opnå fornuftige resultater.

KW - trafiksikkerhed

KW - GPS data

KW - accelerationer

KW - Ryk

KW - Sortpletudpegning

UR - https://issuu.com/trafikogveje/docs/togv_august_2016_xcdq_for_abonnente

M3 - Tidsskriftartikel

SP - 21

EP - 24

JO - Trafik & Veje

JF - Trafik & Veje

SN - 1903-7384

IS - 8

ER -