Nye strategier for faldforebyggelse.

Lotte Evron

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

Resumé

Nye strategier for faldforebyggelse – præsentation af et ph.d.-projekt.
Baggrund: ”Skrøbelige ældre menneskers forhold til sundhedsfremme” er et ph.d.-projekt hvor målet er at afdække og forsøge at forstå, hvorfor mange ældre skrøbelige mennesker afslår fra evidensbaserede sundhedsfremmende tilbud. Undersøgelsen tager udgangspunkt i faldforebyggelse på tværs af sektorgrænser. Metode: projektet gennemføres som et empirisk casestudie med triangulering af teorier, metoder og kilder. Den empiriske del foregår på en faldklinik og dens kontekst. Gennem et år følges tyve udvalgte ældre borgere fra faldklinikken gennem sundhedsvæsenet på tværs af sektorgrænser. Ni ældre faldtruede mennesker, der ikke ønsker at blive udredt på faldklinikken interviewes. I den teoretiske del arbejdes der med sundhedspædagogiske teorier som empowerment og self-care, der kombineres med samtidsdiagnose og det socialanalytiske perspektiv. Det socialanalytiske perspektiv bruges til at undersøge det sundhedspædagogiske forhold, hvilket her indebærer en undersøgelse af den ældre patients forhold til egen sundhed (selvforhold). Konklusion: Studiet forsøger at komme med alternative bud på løsning af ældre menneskers faldproblematik. Opgaven bliver at oversætte socialanalytikkens bud på en pædagogik til en tidssvarende sundhedspædagogik i arbejdet med (nye roller af) ældre skrøbelige borgere. Sammenfattende forsøger den teoretiske del dermed at give et bud på en tidssvarende og effektiv sundhedspædagogik, der kan flytte sundhed og anvendes i forhold til faldproblematikken.
OriginalsprogDansk
Publikationsdato16 mar. 2007
StatusUdgivet - 16 mar. 2007
BegivenhedDansk Gerontologisk Selskabs Årsmøde 2007 - Klarskovgaard 16.-17. marts 2007. , Danmark
Varighed: 16 mar. 200717 mar. 2007

Konference

KonferenceDansk Gerontologisk Selskabs Årsmøde 2007
LandDanmark
ByKlarskovgaard 16.-17. marts 2007.
Periode16/03/200717/03/2007

Emneord

  • kvalitativ analyse
  • faldforebyggelse
  • ældreforskning

Citer dette

Evron, L. (2007). Nye strategier for faldforebyggelse.. Abstract fra Dansk Gerontologisk Selskabs Årsmøde 2007, Klarskovgaard 16.-17. marts 2007. , Danmark.
Evron, Lotte. / Nye strategier for faldforebyggelse. Abstract fra Dansk Gerontologisk Selskabs Årsmøde 2007, Klarskovgaard 16.-17. marts 2007. , Danmark.
@conference{6e8971087f0645bfbf68a78f2b04edda,
title = "Nye strategier for faldforebyggelse.",
abstract = "Nye strategier for faldforebyggelse – pr{\ae}sentation af et ph.d.-projekt. Baggrund: ”Skr{\o}belige {\ae}ldre menneskers forhold til sundhedsfremme” er et ph.d.-projekt hvor m{\aa}let er at afd{\ae}kke og fors{\o}ge at forst{\aa}, hvorfor mange {\ae}ldre skr{\o}belige mennesker afsl{\aa}r fra evidensbaserede sundhedsfremmende tilbud. Unders{\o}gelsen tager udgangspunkt i faldforebyggelse p{\aa} tv{\ae}rs af sektorgr{\ae}nser. Metode: projektet gennemf{\o}res som et empirisk casestudie med triangulering af teorier, metoder og kilder. Den empiriske del foreg{\aa}r p{\aa} en faldklinik og dens kontekst. Gennem et {\aa}r f{\o}lges tyve udvalgte {\ae}ldre borgere fra faldklinikken gennem sundhedsv{\ae}senet p{\aa} tv{\ae}rs af sektorgr{\ae}nser. Ni {\ae}ldre faldtruede mennesker, der ikke {\o}nsker at blive udredt p{\aa} faldklinikken interviewes. I den teoretiske del arbejdes der med sundhedsp{\ae}dagogiske teorier som empowerment og self-care, der kombineres med samtidsdiagnose og det socialanalytiske perspektiv. Det socialanalytiske perspektiv bruges til at unders{\o}ge det sundhedsp{\ae}dagogiske forhold, hvilket her indeb{\ae}rer en unders{\o}gelse af den {\ae}ldre patients forhold til egen sundhed (selvforhold). Konklusion: Studiet fors{\o}ger at komme med alternative bud p{\aa} l{\o}sning af {\ae}ldre menneskers faldproblematik. Opgaven bliver at overs{\ae}tte socialanalytikkens bud p{\aa} en p{\ae}dagogik til en tidssvarende sundhedsp{\ae}dagogik i arbejdet med (nye roller af) {\ae}ldre skr{\o}belige borgere. Sammenfattende fors{\o}ger den teoretiske del dermed at give et bud p{\aa} en tidssvarende og effektiv sundhedsp{\ae}dagogik, der kan flytte sundhed og anvendes i forhold til faldproblematikken.",
keywords = "kvalitativ analyse, faldforebyggelse, {\ae}ldreforskning",
author = "Lotte Evron",
year = "2007",
month = "3",
day = "16",
language = "Dansk",
note = "Dansk Gerontologisk Selskabs {\AA}rsm{\o}de 2007 ; Conference date: 16-03-2007 Through 17-03-2007",

}

Evron, L 2007, 'Nye strategier for faldforebyggelse.', Dansk Gerontologisk Selskabs Årsmøde 2007, Klarskovgaard 16.-17. marts 2007. , Danmark, 16/03/2007 - 17/03/2007.

Nye strategier for faldforebyggelse. / Evron, Lotte.

2007. Abstract fra Dansk Gerontologisk Selskabs Årsmøde 2007, Klarskovgaard 16.-17. marts 2007. , Danmark.

Publikation: Konferencebidrag uden forlag/tidsskriftKonferenceabstrakt til konferenceForskningpeer review

TY - ABST

T1 - Nye strategier for faldforebyggelse.

AU - Evron, Lotte

PY - 2007/3/16

Y1 - 2007/3/16

N2 - Nye strategier for faldforebyggelse – præsentation af et ph.d.-projekt. Baggrund: ”Skrøbelige ældre menneskers forhold til sundhedsfremme” er et ph.d.-projekt hvor målet er at afdække og forsøge at forstå, hvorfor mange ældre skrøbelige mennesker afslår fra evidensbaserede sundhedsfremmende tilbud. Undersøgelsen tager udgangspunkt i faldforebyggelse på tværs af sektorgrænser. Metode: projektet gennemføres som et empirisk casestudie med triangulering af teorier, metoder og kilder. Den empiriske del foregår på en faldklinik og dens kontekst. Gennem et år følges tyve udvalgte ældre borgere fra faldklinikken gennem sundhedsvæsenet på tværs af sektorgrænser. Ni ældre faldtruede mennesker, der ikke ønsker at blive udredt på faldklinikken interviewes. I den teoretiske del arbejdes der med sundhedspædagogiske teorier som empowerment og self-care, der kombineres med samtidsdiagnose og det socialanalytiske perspektiv. Det socialanalytiske perspektiv bruges til at undersøge det sundhedspædagogiske forhold, hvilket her indebærer en undersøgelse af den ældre patients forhold til egen sundhed (selvforhold). Konklusion: Studiet forsøger at komme med alternative bud på løsning af ældre menneskers faldproblematik. Opgaven bliver at oversætte socialanalytikkens bud på en pædagogik til en tidssvarende sundhedspædagogik i arbejdet med (nye roller af) ældre skrøbelige borgere. Sammenfattende forsøger den teoretiske del dermed at give et bud på en tidssvarende og effektiv sundhedspædagogik, der kan flytte sundhed og anvendes i forhold til faldproblematikken.

AB - Nye strategier for faldforebyggelse – præsentation af et ph.d.-projekt. Baggrund: ”Skrøbelige ældre menneskers forhold til sundhedsfremme” er et ph.d.-projekt hvor målet er at afdække og forsøge at forstå, hvorfor mange ældre skrøbelige mennesker afslår fra evidensbaserede sundhedsfremmende tilbud. Undersøgelsen tager udgangspunkt i faldforebyggelse på tværs af sektorgrænser. Metode: projektet gennemføres som et empirisk casestudie med triangulering af teorier, metoder og kilder. Den empiriske del foregår på en faldklinik og dens kontekst. Gennem et år følges tyve udvalgte ældre borgere fra faldklinikken gennem sundhedsvæsenet på tværs af sektorgrænser. Ni ældre faldtruede mennesker, der ikke ønsker at blive udredt på faldklinikken interviewes. I den teoretiske del arbejdes der med sundhedspædagogiske teorier som empowerment og self-care, der kombineres med samtidsdiagnose og det socialanalytiske perspektiv. Det socialanalytiske perspektiv bruges til at undersøge det sundhedspædagogiske forhold, hvilket her indebærer en undersøgelse af den ældre patients forhold til egen sundhed (selvforhold). Konklusion: Studiet forsøger at komme med alternative bud på løsning af ældre menneskers faldproblematik. Opgaven bliver at oversætte socialanalytikkens bud på en pædagogik til en tidssvarende sundhedspædagogik i arbejdet med (nye roller af) ældre skrøbelige borgere. Sammenfattende forsøger den teoretiske del dermed at give et bud på en tidssvarende og effektiv sundhedspædagogik, der kan flytte sundhed og anvendes i forhold til faldproblematikken.

KW - kvalitativ analyse

KW - faldforebyggelse

KW - ældreforskning

M3 - Konferenceabstrakt til konference

ER -

Evron L. Nye strategier for faldforebyggelse.. 2007. Abstract fra Dansk Gerontologisk Selskabs Årsmøde 2007, Klarskovgaard 16.-17. marts 2007. , Danmark.